F Η μικρούλα του Logan στο τηλεοπτικό remake του The Golden Compass! - FilmBoy Η μικρούλα του Logan στο τηλεοπτικό remake του The Golden Compass! - FilmBoy
  • Latest News

    Η μικρούλα του Logan στο τηλεοπτικό remake του The Golden Compass!


    Η επιτυχία του Harry Potter έκανε τότε τις εταιρίες να ψάχνουν απεγνωσμένα στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να βρουν τη νέα fantasy λογοτεχνική σειρά που θα μπορέσει να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με ανάλογη επιτυχία.

    Ανάμεσα στις ταινίες που βγήκαν εκείνη τη περίοδο και απέτυχε παταγωδώς να κάνει το repeat (άλλωστε καμία ουσιαστικά δεν το πέτυχε) ήταν και το The Golden Compass, που βασισμένο στη σειρά βιβλίων His Dark Materials του Philip Pullman, προσπάθησε να μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό κόσμο παράλληλων συμπάντων όπου συνυπάρχουν η φυσική, η φιλοσοφία και η θεολογία.

    Παρά το πολύ υψηλό budget και το εξαίρετο cast, η ταινία απέτυχε να βρει την απαιτούμενη ισορροπία ώστε το αποτέλεσμα να αποτυπώσει ικανοποιητικά το δύσκολο πρωτεύων υλικό αλλά να είναι και κινηματογραφικά διασκεδαστικό, με τα προγραμματισμένα sequels να ακυρώνονται.
    Για αυτή την αποτυχία έφταιγαν πολλοί, αλλά σίγουρα όχι ο Pullman που πάντα δήλωνε την επιθυμία να βλέπει τα έργα του να διασκευάζονται σε κάθε μορφή. 

    Μια δεκαετία λοιπόν μετά το The Golden Compass, ήρθε η ώρα για μια νέα απόπειρα, αυτή τη φορά τηλεοπτική.
    Η ατιτλοφόρητη ακόμα τηλεοπτική σειρά θα είναι μια παραγωγή του BBC One, θα έχει διάρκεια 8 επεισοδίων, θα καταπιάνεται και με τα τρία βιβλία, και αναμένεται να είναι η πιο ακριβή βρετανική τηλεοπτική παραγωγή! 

    Η αλήθεια είναι ότι το project έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, όμως τώρα έχουμε τις πρώτες ουσιαστικές εξελίξεις, με τον Οσκαρούχο Tom Hooper (The Danish Girl, Les Misérables) να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της, ενώ για το πρωταγωνιστικό ρόλο της Lyra επιλέχτηκε η μικρή Dafne Keen που απολαύσαμε στο Logan.

    Netflix και Apple έχουν ήδη μπει στο χορό προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα παγκόσμιας διανομής.
    Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το πότε θα τη δούμε, αλλά περιμένουμε με ανυπομονησία.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η μικρούλα του Logan στο τηλεοπτικό remake του The Golden Compass! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top