F 10+1 ταινίες όπου αγαπήσαμε ένα τέρας! - FilmBoy 10+1 ταινίες όπου αγαπήσαμε ένα τέρας! - FilmBoy
  • Latest News

    10+1 ταινίες όπου αγαπήσαμε ένα τέρας!


    Το The Shape of Water στους κινηματογράφους αποτελεί  ένα κινηματογραφικό επίτευγμα για τον αγαπημένο σκηνοθέτη Guillermo Del Toro, ο οποίος  βιώνει την πιο επιτυχημένη στιγμή του, με την ταινία του να λαμβάνει 13 υποψηφιότητες για Οscar.  
    Ένα αλληγορικό, σκοτεινό παραμύθι που παρουσιάζει την αγάπη που αναπτύσσει η εκφραστικότατη Sally Hawkins ως κωφάλαλη καθαρίστρια για ένα αμφίβιο πλάσμα που κρατείται προς μελέτη.

    Η ταινία του Del Toro αποκτά πολλές προεκτάσεις μέσα από την ρομαντική διάθεση αυτού του αταίριαστου ζευγαριού. 
    Ο ίδιος σκηνοθέτης σχολιάζοντας την σημασία της αγάπης όπως παρουσιάζεται στο φιλμ, αναφέρει ότι η στιγμή που ερωτεύεσαι κάποιον δεν είναι η στιγμή που τον κοιτάς και του αρέσεις, αλλά η στιγμή που σε κοιτά και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχεις.

    Στο παρελθόν έχουμε παρακολουθήσει ταινίες αντίστοιχα, όπου πανέμορφες ηθοποιοί έχουν ερωτευθεί πλάσματα που έχουν τερατώδη μορφή. 
    Ανάλογες ιστορίες αγάπης σε διαφορετικά είδη ταινιών. 
    Ίσως όχι με την συμβολική διάθεση που παρουσιάστηκε στην Μορφή του Νερού

    Παρακάτω παρουσιάζονται 10+1 ταινίες που έδειξαν ότι ο ρομαντισμός μπορεί να αναπτυχθεί ανεξαρτήτου εμφάνισης.


    10. Warm Bodies (2013)


    Στην ρομαντική κομεντί Αγάπησα ένα zombie, η αγαπημένη Teresa Palmer ερωτεύεται τον ζωντανό-νεκρό Nicholas Hοult
    Η υπόθεση ξετυλίγεται όταν το zombie ονόματι R σώζει την νεαρή Julie από επίθεση των ομοίων του. 
    Ανήκουν εκ διαμέτρου σε αντίθετα στρατόπεδα (αυτός νεκρός-εκείνη ανάμεσα στους ζωντανούς), αλλά ερωτεύονται παρά τις αντιξοότητες. 

    Οκτώ χρόνια πριν υπήρξε πανδημία, οδηγώντας σχεδόν στον αφανισμό του πλανήτη. 
    Τα zombie βρίσκονται παντού και οι λιγοστοί άνθρωποι που έχουν απομείνει οχυρώνονται σε προσπάθεια τους να προστατευτούν. 
    Μια επίθεση των zombie σε ομάδα ανθρώπων στέκεται εφαλτήριο για την γνωριμία του αταίριαστου ζευγαριού, με τον R να ερωτεύεται αυτόματα την όμορφη ξανθιά κοπέλα που τον ξυπνά κάτι το ανθρώπινο μέσα του. 

    Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι πολλές, αφού ο ίδιος συνηθίζει να τρώει ανθρώπους, ο πατέρας της Julie (John Malkovich) είναι φανατικός διώκτης των νεκροζώντανων και οι φίλοι του R θέλουν να φάνε την κοπέλα του. 
    Η αγάπη τους όμως θα υπερισχύσει, δίνοντας ένα αισιόδοξο τέλος στην ιστορία.

    Απολαυστική ταινία με έντονα κωμικά στοιχεία και σατιρική διάθεση ανά στιγμές, απόλυτα επιτυχημένο κυρίως λόγω της χημείας και της φρεσκάδας των δύο πρωταγωνιστών.


    9. Beastly (2011)


    Πρόκειται για μια σύγχρονη εκδοχή της πεντάμορφης και του τέρατος, τοποθετημένη στην Νέα Υόρκη, όπου προορίζεται για ένα εφηβικό κοινό.
    Ο αλαζόνας και ωραιοπαθής Kyle (Alex Pettyfer) συνηθίζει να πληγώνει όσους τον περιστοιχίζουν. 
    Λόγω της άσχημης συμπεριφοράς του, η μάγισσα Kendra (Mary-Kate Olsen) στέφεται εναντίον του και τον μεταμορφώνει σε μια φαλακρή και πιο άσχημη έκδοση του εαυτού του.

    Ο μόνος τρόπος για να σπάσει η κατάρα και να μην παραμείνει έτσι για πάντα, είναι να αγαπηθεί αληθινά. 
    Τότε είναι που εμφανίζεται η πρώην συμμαθήτρια Lindy (Vanessa Hudgens) και το ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ των δύο ξεκινά για να καταλήξουν στο αναμενόμενο happy ending.


    8. Fur: An Ιmaginaiiry Potrait of Diane Arbus (2006)


    Η ταινία δεν αποτελεί βιογραφία της διάσημης φωτογράφου, αντίθετα η ιστορία βασίζεται ξεκάθαρα σε μυθοπλασία, όπως φανερώνεται άλλωστε και από τον τίτλο. 
    Η ιστορία βασίζεται στην έλξη της ηρωίδας από το παράξενο, ορμώμενη ενδεχομένως από το ενδιαφέρον της Arbus να φωτογραφίζει περιθωριοποιημένους ανθρώπους με ορατή σωματική δυσμορφία. 
    Μοντέλα της υπήρξαν νάνοι, άνθρωποι με υπερβολικά μεγάλο ύψος, performer του τσίρκου, άνθρωποι γενικά με μια ιδιαιτερότητα που τους έκανε σε πρώτο επίπεδο άσχημους για την κοινή γνώμη.

    Η υπόθεση ξεκινά με την Diane Arbus ως απλή νοικοκυρά που βρίσκεται στην εποχή προ της καλλιτεχνικής της δημιουργίας. 
    Έναυσμα στην ενασχόληση της με την φωτογραφία θα δώσει ο μυστηριώδης γείτονας που κινείται πάντα κάτω από τις σκιές, κρύβοντας το πρόσωπο του. 
    O Lionel είναι ένα άτομο περιθωριοποιημένο λόγω μιας σπάνιας δερματικής πάθησης, κατά την οποία εμφανίζει έντονη τριχοφυΐα σε όλα τα σημεία του σώματος του. 
    Η ίδια αφουγκράζεται το πρόβλημα του, γοητεύεται από την εικόνα του, αποκτά ερωτική σχέση μαζί του και τον βοηθά μέχρι την τελευταία του στιγμή.

    Η παράδοξη χημεία των πρωταγωνιστών κάνει το αίσθημα του ζευγαριού πιστευτό. 
    Ο Robert Downey Jr έχει ως μοναδικό μέσο τα μεγάλα εκφραστικά του μάτια, επιτυγχάνοντας να φανερώσει τον εσωτερικό πόνο του ήρωα του και η Nicole Kidman πραγματοποιεί επίσης μια δυνατή ερμηνεία φωτίζοντας την εσωτερική πάλη της ηρωίδας της.
    Ο σκηνοθέτης Steven Shainberg δείχνει για ακόμη μία φορά την αγάπη του στο αμερικάνικο ανεξάρτητο cinema με την επιλογή της θεματικής του.


    7. King Kong (2005)


    O King Kong έχει γνωρίσει διάφορες κινηματογραφικές προσαρμογές με την τελευταία να είναι το εμπορικά επιτυχημένα Kong: Skull Island της προηγούμενης χρονιάς.  
    Στην 3ωρη υπερπαραγωγή του Peter Jackson, ο θεατής εντυπωσιάζεται με τις σκηνές μάχης και καταδίωξης του μεγάλου γορίλα, καθώς επίσης φαίνεται η συναισθηματική πλευρά του Kong προς την ξανθιά Naomi Watts που του κλέβει την καρδιά.
    Η υπόθεση παρουσιάζει έναν σκηνοθέτη (Jack Black) που μαζί με τους συντελεστές της ταινίας του θα καταλήξουν σε ένα άγνωστο νησί λόγω σφοδρής κακοκαιρίας. 
    Ανάμεσα τους, η μέχρι πρότινος άνεργη ηθοποιός Ann που θα έλξει το ενδιαφέρον του γιγάντιου πιθήκου.

    Επιτυχημένη επιλογή της Naomi Watts στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η δεκαετία του ’30 της πηγαίνει πολύ και η ίδια πραγματοποιεί μια πειστική ερμηνεία. 
    Εκτός από τρόμο, σχηματίστηκαν ξεκάθαρα εκφράσεις συμπάθειας στο πρόσωπο της εκφραστικότατης ηθοποιού προς τον Kong. 

    Μπορεί η ηθοποιός να μην έχει τον έντονο αισθησιασμό της Jessica Lange στην ταινία του 1976 ή το αισθαντικό ύφος της Fay Wray στην original ταινία του 1933, αλλά μέσα από την ερμηνεία της Watts φαίνεται καλύτερα η σύνδεση της με τον Kong. 
    Αν και εκείνη ερωτεύεται τον συγγραφέα Jack (Adrien Brody), αναπτύσσει όμως φιλικά συναισθήματα προς το γιγάντιο τέρας.
    Η υπερπαραγωγή του Peter Jackson κέρδισε 3 Oscar σε τεχνικές κατηγορίες όπως αναμενόταν.


    6. Mary Reilly (1996)


    Το ταλέντο του σκηνοθέτη Stephen Frears σε ταινίες εποχής είναι αναμφισβήτητο.
    Το Mary Reilly σίγουρα δεν αποτελεί την πιο αξιομνημόνευτη ταινία του που ενδεχομένως να είχε πάρει διαφορετική τροπή υπό την σκηνοθετική ματιά των Roman Polanski  και Tim Burton στους οποίους αντίστοιχα είχε προταθεί.

    Ο Frears μεταφέρει τον Dr Jekyll /Mr Hyde σε μια ακόμα κινηματογραφική μεταφορά, αυτή τη φορά όμως μέσα από την οπτική της Mary Reilly.
    Η Julia Roberts υποδύεται την υπηρέτρια που εργάζεται στο σπίτι του Dr Jekyll (John Malkovich), βρίσκοντας διέξοδο από τον αλκοολικό πατέρα της που την κακοποιούσε. 
    Για αυτό το λόγο, τρέφει εξ αρχής  συναισθήματα αγάπης και αφοσίωσης για τον κύριο του σπιτιού. 
    Έλκεται όμως παράλληλα και από τον αινιγματικό βοηθό του, τον οποίο γνωρίζει στην συνέχεια. 
    Έναν μυστηριώδη άνδρα με σκοτεινή πλευρά που την γοητεύει. 
    Φυσικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, αφού ο γιατρός μεταμορφώνεται από την μία προσωπικότητα στην άλλη.

    Η χλωμή παρουσία της Julia Roberts λειτουργεί ιδανικά για το ρόλο, διατηρώντας χαμηλούς τόνους και ο John Malkovich εκφράζει επιτυχώς την διπλή προσωπικότητα, προβάλλοντας τον διχασμό της ανθρώπινης φύσης ανάμεσα στο καλό και στο κακό. 
    Σε μικρότερο ρόλο έχουμε την εμφάνιση της μοναδικής Glenn Close.


    5. Wolf (1994)


    Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Mike Nichols αναλαμβάνει την κινηματογραφική μεταφορά του Λυκανθρώπου στην μεγάλη οθόνη, επιστρατεύοντας τους καλύτερους συντελεστές για την επίτευξη του στόχου του. 
    Σημαντικό στοιχείο για την αληθοφάνεια του έργου ήταν το μακιγιάζ,  που ανέλαβε Rick Baker, ο οποίος έχει λάβει 7 Oscar στο σύνολο της καριέρας του για τις δουλειές του, ενώ την μουσική συνέθεσε ο θρυλικός Ennio Morricone

    Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι με τον κορυφαίο ηθοποιό Jack Nicholson να αναλαμβάνει τον ρόλου του λυκάνθρωπου και την πανέμορφη Michelle Pfeiffer (στα καλύτερά της τότε), να γίνεται το αντικείμενο του πόθου του.
    Ο Nicholson υποδύεται τον Will Randall Laura, έναν εκδότη που έρχεται σε τέλμα, όταν χάνει τα όσα έχει αποκτήσει με κόπο στην ζωή του. 
    Όλα αλλάζουν όταν δαγκώνεται από έναν λύκο και ξαφνικά αποκτά ενέργεια, ασύλληπτες σωματικές ικανότητες, οι αισθήσεις του οξύνονται και η ψυχολογία του αλλάζει στο έπακρο. 
    Γίνεται πιο ανταγωνιστικός από ποτέ, θέλοντας να κατακτήσει κάθε του στόχο. 

    Πολιορκεί την όμορφη κόρη του αφεντικού του, η οποία τον ερωτεύεται  αγνοώντας ότι ο άντρας που αγαπά μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο.
    Δεν υπήρχε άλλος που να μπορούσε να αποδώσει καλύτερα τον ρόλο από ότι έκανε ο σπουδαίος ηθοποιός. 
    Το πολυσύνθετο ταλέντο του, τον καθιστά πειστικό στον όποιο χαρακτήρα καλείται να υποδυθεί, δίνοντας ερμηνευτική βαρύτητα σε έναν ρόλο που σεναριακά δεν αποτελεί τον πιο καλογραμμένο.
    Η ανεξίτηλη φυσική ομορφιά της Pfeiffer και η γοητεία που αποπνέει, σχίζει την οθόνη και γίνεται με τον Nicholson ένα από τα καλύτερα κινηματογραφικά ζευγάρια.


    4. Dracula (1992)


    Η πιο αγαπημένη κινηματογραφική μεταφορά του μύθου του κόμη Δράκουλα στην μεγάλη οθόνη και ενδεχομένως η καλύτερη. 
    Σίγουρα αποτελεί την πιο πιστή εκδοχή του κλασικού μυθιστορήματος του Bram Stoker, ενισχύοντας ενδεχομένως λίγο περισσότερο το ρομαντικό στοιχείο μεταξύ του Κόμη Δράκουλα και της Mina.

    Ο Frances Ford Coppola επιτυγχάνει μια ατμοσφαιρική ταινία αντάξια του μύθου του  Dracula και ο Gary Oldman αποτυπώνει έξοχα αυτή την εμβληματική μορφή. 
    O Βρετανός ηθοποιός που φέτος λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει για την εξαιρετική ερμηνεία του στο Darkest Hour του Joe Wright, έχει να επιδείξει στην καριέρα του και πιο σκοτεινή ώρα. 
    Ενσαρκώνοντας τον Δράκουλα με δυναμισμό, έχοντας επιβλητική μορφή, ο ηθοποιός πραγματοποίησε την πιο χαρακτηριστική ερμηνεία της καριέρας του.

    Γοτθική ατμόσφαιρα που μεταφέρεται επιτυχημένα, αναδεικνύοντας την ιστορία και τους χαρακτήρες της με μοναδικό τρόπο.
    Η ύπαρξη του κόμη Vlad αποκτά διαφορετικό νόημα, όταν στο πρόσωπο της όμορφης Mina, αναγνωρίζει την μορφή της νεκρής γυναίκας του που είχε αυτοκτονήσει αιώνες πριν.
    Ρομαντισμός και έντονος αισθησιασμός μεταξύ των δύο, καθώς η Mina γοητεύεται από την παρουσία του μυστηριώδη αριστοκράτη.

    Η ευγενής παρουσία της Winona Ryder, η οποία εδώ αποκτά μυθιστορηματική ομορφιά, ταιριάζει απόλυτα στην ευαισθησία και την όλη ψυχοσύνθεση της ηρωίδας. 
    Άψογα σκηνοθετημένο από τον Coppola, κέρδισε συνολικά 3 Oscar και αποτελεί την πιο ατμοσφαιρική εκδοχή του Dracula.


    3. Ghost (1990)


    Ο Patrick Swayze σίγουρα δεν είχε τερατώδη μορφή ως φάντασμα, αλλά εκ των πραγμάτων ως πνεύμα δύσκολα θα μπορούσε να διατηρήσει την σχέση του με την Demi Moore.
    Ο Sam και η Molly είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι, όπου η ευτυχία αποκόπτεται απότομα όταν ο Sam δολοφονείται από ένα ληστή μέσα στο σπίτι τους. 
    Η Molly αδυνατεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια και ο Sam αυτόματα μετατρέπεται σε φάντασμα που την στοιχειώνει. 

    Εκείνος βρίσκει βοήθεια στο πρόσωπο της μέντιουμ  Oda, η οποία και η ίδια εκπλήσσεται με το χάρισμα που ούτε η ίδια γνώριζε ότι έχει. 
    Η Whoopi Goldberg εμφανίζεται σε ένα ξεκαρδιστικό ρόλο, χωρίς να γίνει καρικατούρα, δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην ταινία.
    Επικοινωνία, έντονος ερωτισμός και αγάπη συνεχίζει να υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού, όντας ο ίδιος φάντασμα μέχρι το τέλος όπου ο Αόρατος Εραστής εκπληρώνει τον λόγο παραμονής του στην Γη και εξυψώνεται στους ουρανούς.

    Όλοι οι ηθοποιοί ταιριάζουν απόλυτα στους ρόλους τους, με την παράσταση ελαφρώς να κλέβει ανά στιγμές η απολαυστική Whoopi Goldberg.
    Ο Patrick Swayze είναι απόλυτα πειστικός και η Demi Moore εδώ διαθέτει μια απαράμιλλη γλυκύτητα και αθωότητα (σε αυτή την ταινία που προηγείται από τα Disclosure και Striptease, στα οποία έδειξε άλλο ύφος).
    Πολύ μεγάλη η εμπορική επιτυχία της ταινίας, αλλά και η αγάπη της Ακαδημίας που έδωσε 5 υποψηφιότητες Oscar, κερδίζοντας εκείνο του καλύτερου σεναρίου και της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε β’ ρόλο για την αγαπημένη Whoopi.


    2. Εdward Scissorhands (1990)


    Ένα ατμοσφαιρικό σκοτεινό παραμύθι από τον μετρ του είδους, Tim Burton, όπου ο αγαπημένος σκηνοθέτης παρουσιάζει τον έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα στην όμορφη και δημοφιλή Kim (Winona Ryder) με τον αλλόκοτο και παράξενο Edward.  
    Ο Johny Depp μεταμορφώνεται σε μια σκοτεινή φιγούρα με λεπίδες στα χέρια αντί για δάχτυλα. 
    Ένα πληγωμένο πλάσμα που δεν είχε άλλη επιλογή από το να κλειστεί στον εαυτό του και να βυθιστεί στην μοναξιά του. 
    Απόκοσμος, καθώς αδυνατεί να έρθει σε επικοινωνία με τους κατοίκους της πόλης, βιώνει την απομόνωση στον απομακρυσμένο πύργο του. 

    Χάρη στην καλοσύνη και την υποστήριξη της μοναδικής Dianne West, ο καλόψυχος Ψαλιδοχέρης εγκαταλείπει τον πύργο του και φιλοξενείται από την οικογένεια της West στο κέντρο της πόλης.
    Παραδόξως οι άνθρωποι τον αποδέχονται, αγνοώντας την διαφορετικότητα του και εκεί γνωρίζει την όμορφη κόρη της οικογένειας που φιλοξενείται. 
    Η Kim σταδιακά τον ερωτεύεται, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ της εμφάνισης και της αλλόκοτης συμπεριφοράς του.
    Μέσα από το θλιμμένο του βλέμμα, η Kim αναγνωρίζει την όμορφη ψυχή του και εκείνος βγάζει όλη την τρυφερότητα και την ευαισθησία του ως έκφραση της αγάπης που τρέφει προς εκείνη.
    Εν τέλει η πόλη στρέφεται εναντίον του και η ιστορία αγάπης αποκτά ένα τραγικό τέλος.


    1. The Fly (1986)


    Στο remake της ομότιτλης ταινίας του 1958, ο David Cronenberg  δημιούργησε μία από τις καλύτερες ταινίες του. 
    Το The Fly αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες τρόμου του ’80, έχοντας ένα πραγματικά ευφάνταστο σενάριο, το οποίο παρουσιάζει έναν επιστήμονα που μετατρέπεται στον άνθρωπο-μύγα.

    Ο Jeff Goldblum υποδύεται τον Seth, έναν ιδιοφυή επιστήμονα  που αποκτά γενετικές ανωμαλίες, όταν κάνει ο ίδιος  χρήση της μεγάλης εφεύρεσης του, στα πλαίσια λειτουργίας της οποίας εισχωρεί ανεπιθύμητα μια μύγα. 
    Η πανέμορφη Geena Davis στον ρόλο της φιλόδοξης δημοσιογράφου Veronica, ερωτεύεται σταδιακά τον επιστήμονα και αυτό αποτελεί το βασικό κίνητρο για τον ίδιο στο να θέλει να  γίνει η βελτιωμένη έκδοση του εαυτού του. 

    Ενώ τον ενθουσιάζουν στην αρχή οι ικανότητες που αποκτά, στην συνέχεια τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες της μύγας μέσα του γίνονται ανεπιθύμητα εμφανή, με τον ίδιο να μετατρέπεται εξολοκλήρου σε ένα τερατώδες πλάσμα. 
    Εκ των πραγμάτων η σχέση τους δεν θα είχε θετική κατάληξη, με εκείνη να του δίνει την χαριστική βολή στο τελικό φινάλε.
    Από τις ταινίες ορόσημο της δεκαετίας του ’80 και μία από τις καλύτερες στην φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη.


    Beauty and the beast (2017)


    Ολοκληρώνουμε με την ταινία που βασίζεται κατεξοχήν στην αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ μιας όμορφης κοπέλας με ένα στην κυριολεξία τέρας. 
    Ο ορισμός της ανιδιοτελούς αγάπης όπως αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο animated film του 1991 και εξέπληξε τόσο θετικά που αποτέλεσε την πρώτη animated ταινία που προτάθηκε για Oscar καλύτερης ταινίας, μεταξύ των 6 υποψηφιοτήτων και των 2 Oscar που εν τέλει συγκέντρωσε.

    Επιτυχημένη και η live action εκδοχή της ταινίας, σε σκηνοθεσία του Bill Condon, ο οποίος επιτυχώς μεταφέρει την ονειρική και παραμυθένια διάσταση του αρχικού film. 
    Με εντυπωσιακά οπτικά εφέ και σκηνικά να πλαισιώνουν τους ηθοποιούς, ξεδιπλώνεται μια ιστορία αγάπης προς έναν διαφορετικό Άλλο.
    Η καλοκάγαθη Belle (Emma Watson) αιχμαλωτίζεται στο απομονωμένο κάστρο του τέρατος (Dan Stevens) και ενώ στην αρχή τρομοκρατείται από την εικόνα του και εκφοβίζεται διαρκώς από τον ίδιο, στην συνέχεια αρχίζει και αγαπά τον γενναιόδωρο και καλοσυνάτο χαρακτήρα του. 
    Τελευταία στιγμή πριν το τέλος η κατάρα της μάγισσας σπάει και ο ίδιος λαμβάνει την πρωταρχική του ανθρώπινη μορφή. 


    Ανάλογα κινηματογραφικά ζευγάρια θα συνεχίζουν να παρουσιάζονται, καθώς προκαλούν το ενδιαφέρον του θεατή είτε μέσα από ταινίες καθαρά ψυχαγωγικές, όπως H Πεντάμορφη και το Τέρας, είτε με αλληγορική διάθεση όπως στην εκπληκτική Μορφή του Νερού.

    Νάσος Κυριακίδης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 10+1 ταινίες όπου αγαπήσαμε ένα τέρας! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top