F The 15:17 to Paris trailer: Μαθήματα αμερικάνικου ηρωισμού από τον Clint Eastwood! - FilmBoy The 15:17 to Paris trailer: Μαθήματα αμερικάνικου ηρωισμού από τον Clint Eastwood! - FilmBoy
  • Latest News

    The 15:17 to Paris trailer: Μαθήματα αμερικάνικου ηρωισμού από τον Clint Eastwood!


    Στις 21 Αυγούστου 2015, η αμαξοστοιχία της Thalys που κάνει το ταξίδι Άμστερνταμ-Παρίσι, μόλις έχει περάσει τα σύνορα του Βελγίου, όταν ο 25χρονος Μαροκινός Ayoub El Khazzani, εξέρχεται της τουαλέτας ζωσμένος σαν αστακός και ετοιμάζεται να αρχίσει το δολοφονικό του έργο. 

    Δύο Γάλλοι ήταν οι πρώτοι που τον αντιλήφθηκαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν, με τον έναν απ’ αυτούς να τραυματίζεται σοβαρά. 
    Στη συνέχεια, τρεις Αμερικανοί επιβάτες όρμισαν πάνω του και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, αποτρέποντας μια πιθανότατα πολύνεκρη τραγωδία.

    Αυτοί οι τρεις Αμερικάνοι ήταν οι Anthony Sadler, Alek Skarlatos και Spencer Stone, τρεις φίλοι που ταξίδευαν για τουρισμό στην Ευρώπη, βρισκόμενοι σε άδεια από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. 
    Την ιστορία όπως την έζησαν εκείνοι, αποτύπωσαν στο βιβλίο The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes, το οποίο η Dorothy Blyskal διασκεύασε σε σενάριο και ο Clint Eastwood ανέλαβε να το σκηνοθετήσει.

    Ο γνωστός για τις πεποιθήσεις του σκηνοθέτης έχει στα χέρια του το ιδανικό υλικό για να διατυμπανίσει τη μεγαλειότητα του Αμερικάνου στρατιώτη-πατριώτη που σώζει την Ευρώπη από τους κακούς τρομοκράτες… με τους τρεις ήρωες να είναι…εντελώς τυχαία… μεγαλωμένοι με στοργή, θρησκεία και τζάκετ παραλλαγής!

    Η μοναδική ίσως ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα του The 15:17 to Paris είναι η επιλογή του Eastwood, ενώ είχε ήδη βρει τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τους τρεις Αμερικάνους, να επιλέξει τελικά να βάλει τους ίδιους τους Sadler, Skarlatos και Stone να υποδυθούν τους εαυτούς τους, χωρίς φυσικά κανένας απ’ αυτούς να έχει κάποια πρότερη σχέση με το κινηματογράφο.

    Για να μη παρεξηγηθώ, σε καμιά περίπτωση δε θέλω να μειώσω την όντως ηρωική πράξη των τριών ανδρών, όμως από το trailer που μόλις κυκλοφόρησε, η ταινία μοιάζει να υπερτονίζει τη δική τους πράξη αγνοώντας τους δύο Γάλλους που προσπάθησαν πρώτοι να σταματήσουν τον δράστη, έστω κι αν απέτυχαν, και φυσικά να εξώφθαλμη προπαγάνδα υπέρ του αμερικάνικου στρατού.

    Το The 15:17 to Paris θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου. 
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The 15:17 to Paris trailer: Μαθήματα αμερικάνικου ηρωισμού από τον Clint Eastwood! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top