F Σε καταστροφολογία και η Νορβηγία, αφού μετά το Κύμα έρχεται και ο Σεισμός! - FilmBoy Σε καταστροφολογία και η Νορβηγία, αφού μετά το Κύμα έρχεται και ο Σεισμός! - FilmBoy
  • Latest News

    Σε καταστροφολογία και η Νορβηγία, αφού μετά το Κύμα έρχεται και ο Σεισμός!


    Στις αρχές της φετινής κινηματογραφικής σεζόν είδαμε, με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια, το Bølgen (aka The Wave ή το Κύμα), μια αρκετά καλή ταινία καταστροφής από τη Νορβηγία, που εξιστορούσε την όχι και τόσο μικρή πιθανότητα μιας κατολίσθησης που μπορεί να προκαλέσει φονικό τσουνάμι στη περιοχή των φιορδ.

    Η ταινία πήρε αρκετά καλές κριτικές, κέρδισε μπόλικα βραβεία, τα πήγε εξαιρετικά στο εισιτήρια, αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για τα Όσκαρ, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να μπει στη πεντάδα, ενώ χάρισε και στο σκηνοθέτη της Roar Uthaug, το χρυσό εισιτήριο για το Hollywood, αφού αμέσως μετά ανέλαβε το νέο Tomb Raider.

    Αν οι περιπέτειας του κεντρικού ήρωα της ταινίας, Kristian, νομίζετε ότι τέλειωσαν, γελιέστε, μιας και το sequel βρίσκεται ήδη σε διαδικασία γυρισμάτων!
    Η νέα ταινία έχει τίτλο Skjelvet, που μεταφράζεται ως Σεισμός, και όπως είναι ευνόητο, αυτή τη φορά τη καταστροφή δε θα προκαλέσουν τα κύματα αλλά τα ρίχτερ.

    Το δίδυμο John Kåre Raake και Harald Rosenløw-Eeg που έγραψαν το σενάριο της πρώτης ταινίας επιστρέφει, όχι όμως και ο σκηνοθέτης, με τον Uthaug να αντικαθίσταται από τον John Andreas Andersen, έμπειρο διευθυντή φωτογραφίας σε ταινίες όπως το Headhunters και το King of Devil's Island, που όμως σκηνοθετικά κάνει τα πρώτα του βήματα.

    Οι 4 πρωταγωνιστές, Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro και Edith Haagenrud-Sande, επιστρέφουν επίσης, όμως αυτό που αλλάζει είναι το σκηνικό, αφήνοντας πίσω το μικρό χωριό του Geiranger για το μεγάλο Oslo!
    Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβρη στη πρωτεύουσά της Νορβηγίας και θα συνεχιστούν στη Πράγα.

    Το Skjelvet, το κόστος του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, θα κάνει πρεμιέρα, φυσικά αρχικά στη χώρα του, τον επόμενο Αύγουστο, και πολύ πιθανόν να εμφανιστεί και στα μέρη μας. 
    Σεισμός είναι αυτός…
    Ακολουθεί το πρώτο επίσημο concept art…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σε καταστροφολογία και η Νορβηγία, αφού μετά το Κύμα έρχεται και ο Σεισμός! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top