F Tomb Raider trailer: Η Alicia Vikander ενσαρκώνει την θρυλική video-game ηρωίδα - FilmBoy Tomb Raider trailer: Η Alicia Vikander ενσαρκώνει την θρυλική video-game ηρωίδα - FilmBoy
  • Latest News

    Tomb Raider trailer: Η Alicia Vikander ενσαρκώνει την θρυλική video-game ηρωίδα


    Αν και ποτέ δεν ήμουν οπαδός των παιχνιδιών, η Lara Croft ήταν ένας χαρακτήρας που άφησε το στίγμα της στην game-addicted εφηβική ζωή μου. 
    Η είδηση της μεταπήδησης της στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα με τα κάλλη της Angelina Jolie, ακουγόταν too good to be true και όπως αποδείχτηκε ήταν, με τη πρώτη ταινία απλά να “βλέπεται” και τη δεύτερη να μη καταφέρνει ούτε καν αυτό.

    Η κινηματογραφική σειρά μπήκε στο συρτάρι, και με την αντίστοιχη video game σειρά να βρίσκεται σε παρακμή, δεν υπήρχαν καν ελπίδες για μια τρίτη ταινία. 
    Μέχρι που το 2013 ήρθε το πολυαναμενόμενο reboot με το ολοκαίνουριο βιντεοπαιχνίδι Tomb Raider να σαρώνει, δίνοντας νέα πνοή στην ηρωίδα, φουντώνοντας ταυτόχρονα τις φήμες και για την κινηματογραφική της επιστροφή. 

    Έτσι κι έγινε, με το νέο Tomb Raider να είναι έτοιμο.
    Αντίθετα με άλλα video-game adaptations που προτιμούν να κρατήσουν τα παιχνίδια ως βάση και να στήσουν μια πρωτότυπη ιστορία, το Tomb Raider φαίνεται να ακολουθεί αρκετά πιστά το στόρι, με την νεαρή Lara Croft να βρίσκεται ναυαγισμένη σε ένα χαμένο νησί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας ακολουθώντας τα βήματα που της άφησε ο χαμένος πατέρας της, στη προσπάθεια να βρει έναν χαμένο μυστηριώδη τάφο και να σταματήσει μια διαβολική οργάνωση από το να πάρει τον έλεγχό του.

    Το σενάριο έχει γράψει η πρωτοεμφανιζόμενη αλλά ραγδαία ανερχόμενη Geneva Robertson-Dworet (έχει αναλάβει τα προσεχή Captain Marvel, Gotham City Sirens και Sherlock Holmes 3), ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Νορβηγό Roar Uthaug, γνωστό από το Fritt Vilt αλλά κυρίως από το εντυπωσιακό δράμα καταστροφής The Wave, που εντελώς τυχαία βγαίνει στις αίθουσες της Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα.

    Το πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Alicia Vikander, ενσαρκώνοντας μια αρκετά διαφορετική Lara, πιο νεαρή και άπειρη, πιο γήινη και λιγότερο σεξουαλική, χωρίς τα κοντά σορτσάκια και το υπερμεγέθες μπούστο, αλλά πάντα με εξαιρετικές ικανότητες στην επιβίωση.
    Δίπλα της θα δούμε τους Walton Goggins, Daniel Wu, Dominic West, Hannah John-Kamen και Nick Frost.

    Με αυτή τη ταινία σίγουρα η Vikander δε στοχεύει σε κάποιο Όσκαρ, όμως αν κρίνουμε από το trailer, το αποτέλεσμα μοιάζει αρκούντως εντυπωσιακό και ελπίζουμε επιτέλους να σπάσει αυτή η κατάρα των video-game adaptations.
    Στις 15 Μαρτίου στους κινηματογράφους…

    Παρακάτω θα δείτε το επίσημο trailer που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και ένα featurette για το πώς έγινε η μεταμόρφωση της Vikander σε Lara Croft.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Tomb Raider trailer: Η Alicia Vikander ενσαρκώνει την θρυλική video-game ηρωίδα Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top