F TIFF 2017: Η Ψυχή και το Σώμα - Teströl és Lélekröl (On Body and Soul) review - FilmBoy TIFF 2017: Η Ψυχή και το Σώμα - Teströl és Lélekröl (On Body and Soul) review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Η Ψυχή και το Σώμα - Teströl és Lélekröl (On Body and Soul) review




    Το περασμένο Φλεβάρη κατέκτησε τη Χρυσή Άρκτο (και όχι μόνο) στο φεστιβάλ του Βερολίνου
    Μερικούς μήνες αργότερα, η μεγάλη επιστροφή της σκηνοθέτιδας Ildikó Enyedi (μετά από 19 χρόνια απουσίας!) έφτασε στη Θεσσαλονίκη και επιλέχτηκε ως ταινία έναρξης του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

    Η ώρα της προβολής έφτασε, τα φώτα έσβησαν, ξεκινάει το Teströl és Lélekröl (aka On Body and Soul).

    Ο 50άρης Endre εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής σε ένα σφαγείο. 
    Η 30άρα Maria μόλις προσελήφθη ως υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου. 
    Εκείνος είναι λιγομίλητος αλλά ευγενικός και δίκαιος, με το ένα παραλυμένο του χέρι να μη φαίνεται να του προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα. 
    Εκείνη είναι ψυχρή, απόμακρη, αυστηρή όμως και τόσο γλυκιά. 
    Ένα κοινό όνειρο τους φέρνει κοντά, όμως αυτή η έλξη δεν είναι εύκολη για κανέναν από τους δύο.



    Ένα αντισυμβατικό love story με δόσεις παραμυθιού, με κεντρικούς ήρωες δύο τόσο διαφορετικούς ανθρώπους που τους ενώνει αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα. 

    Μπορεί το εύρημα του κοινού ονείρου να είναι εξαιρετικό, όμως δεν είναι αρκετό ώστε να κρατήσει στους ώμους του τη βραδύκαυστη και ιδιαίτερα αραιά πλοκή, με το 2ωρο αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα κουραστικό.

    Βασικότερο πρόβλημα η ανεπαρκής ανάπτυξη του χαρακτήρα του Endre για τον οποίον δε γνωρίζουμε παρά ελάχιστα, και ως αποτέλεσμα είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσουμε την έλξη του προς την Maria, ενώ αντίθετα, οι ψυχολογικές διαταραχές (κάποιο είδος αυτισμού;) εκείνης, τονίζονται ξανά και ξανά.

    Λίγο χιούμορ, λίγο συναίσθημα, εξαιρετική φωτογραφία και κάποιες ενδιαφέρουσες αλληγορίες, δεν είναι αρκετές για να γεμίσουν 120 λεπτά και ο διπλανός μου κύριος που κοιμόταν πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη ώρα, το αποδεικνύει περίτρανα.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Η Ψυχή και το Σώμα - Teströl és Lélekröl (On Body and Soul) review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top