F Έφυγαν από τη ζωή οι Martin Landau και George Romero! - FilmBoy Έφυγαν από τη ζωή οι Martin Landau και George Romero! - FilmBoy
  • Latest News

    Έφυγαν από τη ζωή οι Martin Landau και George Romero!


    Μπορεί το χτεσινό βράδυ να πέσαμε για ύπνο αναμένοντας με ανυπομονησία τη πρεμιέρα του Game of Thrones, όμως το πρωινό μας περίμενε μια διπλή δυσάρεστη έκπληξη αφού όπως έγινε γνωστό έφυγαν από τη ζωή δύο τεράστιοι καλλιτέχνες, ο ηθοποιός Martin Landau και ο σκηνοθέτης George A. Romero.

    Ο Martin Landau γεννήθηκε το 1928 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του καριέρα μόλις στα 17 του ως καρτουνίστας. 
    Βαθιά επηρεασμένος από τον Charlie Chaplin, φιλοδοξία του ήταν πάντα όμως η ηθοποιία και αφού φοίτησε στο φημισμένο Actors Studio, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1959 στο North by Northwest του Hitchcock!

    Για είκοσι και πλέον χρόνια εργάστηκε ασταμάτητα κυρίως σε τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο Mission Impossible, με τη κινηματογραφική του καριέρα να παίρνει τα πάνω της από τη δεκαετία του 80 και έπειτα. 
    Στα 1989 και 1990 ήταν δύο φορές σερί υποψήφιος για Όσκαρ για τα Tucker: The Man and His Dream και Crimes and Misdemeanors, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ήρθε το Ed Wood που του χάρισε το πρώτο του και μοναδικό χρυσό αγαλματίδιο.
    Ο Martin Landau ήταν ενεργός μέχρι τα τελευταία του με πιο πρόσφατη ταινία του το εξαιρετικό Remember, ενώ έχει έτοιμες ακόμα τρεις που θα δούμε προσεχώς.
    Ο Landau πέθανε στα 80 του χρόνια λόγω αναπάντεχων επιπλοκών μετά από μια σύντομη νοσηλεία του στο Ronald Reagan UCLA Medical Center.


    Ο George A. Romero γεννήθηκε στο Bronx το 1940. 
    Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Carnegie Mellon University ξεκίνησε να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους και διαφημιστικά σποτάκια. 
    Προς το τέλος των 60's ίδρυσε με τη βοήθεια εννιά φίλων την εταιρία παραγωγής Ten Productions, παρουσιάζοντας αμέσως μετά το πρώτο του μεγάλου μήκους φιλμ, το θρυλικό Night of the Living Dead που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του horror cinema, συστήνοντας μας τα πολυαγαπημένα μα πια ζόμπι! 

    Περιέργως, η επόμενή του ταινία ήταν μια ρομαντική δραμεντί, όμως γρήγορα επέστρεψε στο είδος του τρόμου με το The Crazies, ενώ ακολούθησαν τα Dawn of the Dead, Creepshow και Day of the Dead
    Τελευταία του ταινία ήταν το Survival of the Dead του 2009, αν και επίσημα δεν είχε αποσυρθεί και συχνά πυκνά ακούγαμε ότι ετοιμάζεται για κάποιο νέο project.

    Ο Νονός των Νεκρών, ο Πατέρας του zombie horror, έφυγε από τη ζωή στον ύπνο του μετά από μια σύντομη αλλά επιθετική μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Έφυγαν από τη ζωή οι Martin Landau και George Romero! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top