F Review: Επιζώντας απο τους Απέθαντους - Survival of the Dead - FilmBoy Review: Επιζώντας απο τους Απέθαντους - Survival of the Dead - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Επιζώντας απο τους Απέθαντους - Survival of the Dead

    **********   3/10
    Δεν είναι ότι το Survival of the Dead είναι μια κακή zombie ταινία, δεν είναι καθόλου έτσι. 

    Αλλά μετά από μια πληθώρα remake και αναθεωρημένων εκδόσεων, ο Νονός του είδους George Romero μάλλον έχει στερέψει από ιδέες, αναμασά κλισέ και αποτυγχάνει να εμφανίσει το horror κλίμα που του έδωσε αυτόν το τίτλο. 

    Μετά από 40 χρόνια στη ζομπι-βιομηχανία, έχει πρόβλημα να δώσει ζωή στους ζωντανούς νεκρούς του. 

    Το Survival of the Dead είναι το 6ο της ‘Dead’ σειράς, μετά τα Night of the Living Dead (1968), Dawn of the Dead (1978), Day of the Dead (1985), Land of the Dead (2005) και Diary of the Dead (2007). 

    Αν και ακολουθεί κάποιους όχι κεντρικούς χαρακτήρες του τελευταίου Diary, το Survival δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς sequel με τη παραδοσιακή έννοια. 

    Το καλό για τη ταινία είναι ότι κρατάει ένα απλό και ευθύ σενάριο. 

    Η ανθρωπότητα είναι σε κρίση, με 53 εκατομμύρια ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε χρόνο αλλά που αρνούνται να μείνουν πεθαμένοι και τρέφονται με κανονικούς ανθρώπους που ...



    ...με τη σειρά τους γίνονται κι αυτοί ζομπι. 

    Στο νησί Plum του Delaware όμως, υπάρχουν δυο οικογένειες Ιρλανδών που παραμένουν ζωντανοί αλλά διαφωνούν στην αντιμετώπιση προς τα ζομπι. 

    Οι O’Flynn (με αρχηγό τους τον Kenneth Welsh) είναι υπέρ του να τους τινάζουν τα μυαλά στον αέρα, ακόμα κι αν πρόκειται για μέλη της οικογένειας, ενώ οι Muldoons (υπό τις οδηγίες του Richard Fitzpatrick) πιστεύουν ότι θα πρέπει να τους συντηρούν αλυσοδεμένους μέχρι να βρεθεί κάποιο αντίδοτο. 

    Όταν τον γερο-O’Flynn τον απαρνιέται ακόμα και η κόρη του (Kathleen Munroe) και αναγκάζεται να φύγει από το νησί, θα επιστρέψει μαζί με μια μικρή ομάδα παράνομων (με αρχηγό τον Alan Van Sprang) και θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα του πίσω, αν και η νέα του παρέα μάλλον θα μείνει αμέτοχη. 

    Γυρισμένο στο Καναδά από Καναδούς ηθοποιούς, η ταινία θα  είναι για κάποιους ίσως διασκεδαστική ΜΟΝΟ αν δεν ξέρουν ότι βρίσκεται ο George Romero από πίσω και δεν έχουν απαιτήσεις. 

    Η ταινία βγήκε στο Video On Demand στα τέλη Απριλίου αλλά από τις 28 Μαΐου προβάλλεται σε 20 αμερικανικές αίθουσες από τη Magnolia μέχρι και σήμερα.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 9 Δεκεμβρίου 2010 απο τη Hollywood Entertainment. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Επιζώντας απο τους Απέθαντους - Survival of the Dead Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top