F Review: Στην Κορυφή του Κόσμου - Tout en haut du monde - FilmBoy Review: Στην Κορυφή του Κόσμου - Tout en haut du monde - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Στην Κορυφή του Κόσμου - Tout en haut du monde



    Στην Αγία Πετρούπολη του 19ου αιώνα, μία νεαρή αριστοκράτισσα αποφασίζει να αναζητήσει τον αγνοούμενο διάσημο εξερευνητή παππού της στα αφιλόξενα παγωμένα μέρη του Βόρειου Πόλου, σε ένα χορταστικό - συγκινητικό περιπετειώδες animation για μικρούς και μεγάλους.

    Ο Γάλλος σχεδιαστής animation Ρεμί Σαγιέ, βοηθός σκηνοθέτη στο υποψήφιο για όσκαρ φιλμ κινουμένων σχεδίων  του 2009 «Τhe Secret of Kells», ντεμπουτάρει στη σκηνοθετική καρέκλα και αψηφώντας την εποχή του 3D, παρουσιάζει  ένα εντυπωσιακό δισδιάστατο animation  βασισμένο στο χειροποίητο κινούμενο σκίτσο της γαλλικής σχολής.

    Με ένα απλοϊκό σενάριο που εστιάζει στην περιπέτεια και στη συγκίνηση, ο Γάλλος πετυχαίνει σχετικά εύκολα το στόχο του αφού το φιλμ κυλάει διασκεδαστικά χάριν της προσιτής αφήγησης και των ενδιαφερόντων χαρακτήρων, ενώ συγκινεί μικρούς και μεγάλους με διδακτικά μηνύματα.

    Η θαρραλέα νεαρή γίνεται παράδειγμα προς μίμηση, αφού αψηφά όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους ακολουθώντας την καρδιά της, προκείμενου να βρει τον πάππου της που αποτελεί την πηγή έμπνευσης της.


    Στο δύσκολο δρόμο θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, την απογοήτευση, αλλά θα γνωρίσει και την συμπόνια, την υποστήριξη και θα δικαιωθεί πανηγυρικά στο αισιόδοξο φινάλε.

    Τα λιτά σκίτσα-εικόνες του Σαγιέ, διαθέτουν έντονο χρώμα, δυνατή εκφραστικότητα και μαζί με το  μελωδικό σάουντρακ, καταφέρνουν να σπάσουν τους πάγους αναδίδοντας ζεστά συναισθήματα.

    Ωστόσο η αχίλλειος πτέρνα του φιλμ, βρίσκεται στην επίπεδη αφήγηση των ρόλων με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύονται ικανοποιητικά οι κατά τα άλλα ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και το φιλμ να χάνει ένα σημαντικό μέρος της γοητείας του.

    Η ταινία συμμετείχε σε αρκετά σημαντικά φεστιβάλ όπως του Ανεσί όπου και απέσπασε το βραβείο κοινού.
    Από 4 Μαΐου στους κινηματογράφους.

    Γιάννης Αποστολίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Στην Κορυφή του Κόσμου - Tout en haut du monde Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top