F Review: Η Συμμορία των Μάγων 2 - Now You See Me 2 - FilmBoy Review: Η Συμμορία των Μάγων 2 - Now You See Me 2 - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Συμμορία των Μάγων 2 - Now You See Me 2




    Οι 4 Μάγοι επιστρέφουν, αλλά μην περιμένετε και τίποτα λαγούς από το καπέλο.
    Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η συνέχεια του Now You See Me είναι εξίσου ανόητο με το προ τριετίας φιλμ, στο οποίο τέσσερις μάγοι με το όνομα Τέσσερις Καβαλάρηδες εκτελούν μαγικά και εφετζίδικα κόλπα, μέσω των οποίων ξεσκεπάζουν απατεώνες.

    Όπως μάλιστα συχνά συμβαίνει στα sequels, τα πάντα εδώ είναι μεγαλύτερα αλλά ευτυχώς τουλάχιστον όχι χειρότερα. 

    Απλά το ενδιαφέρον διατηρείται στα ίδια αδιάφορα επίπεδα, με τη δράση και την όποια σεναριακή συνοχή να χάνεται μπροστά στις over the top ταχυδακτυλουργικές υπερβολές.

    Σκηνοθετημένη από τον κατά κάποιο τρόπο ειδικό των sequels, Jon Chu, το φιλμ έχει τους γνωστούς από την πρώτη ταινία ηθοποιούς να επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους, με την προσθήκη της Lizzy Caplan αντί της Isla Fisher και τον Daniel Radcliffe στον ρόλο του κακού, τον οποίο οι Καβαλάρηδες βάζουν στο μάτι.

    Στο ξεκίνημα λοιπόν μεταφερόμαστε τριάντα χρόνια πίσω όταν ο μετέπειτα πράκτορας του FBI, πιτσιρικάς τότε Dylan Rhodes (Mark Ruffalo, Spotlight) βλέπει τον μάγο πατέρα του να χάνει την ζωή του κατά τη διάρκεια ενός κόλπου που πηγαίνει λάθος. 

    Γρήγορα μέσω του voice over από τον Morgan Freeman μεταφερόμαστε στο σήμερα και συναντάμε τους Καβαλάρηδες.

    Ο Daniel Atlas (Jesse Eisenberg, Batman vs. Superman: Dawn of Justice) εν αγνοία των υπολοίπων συνομιλεί με έναν μυστήριο τύπο που είναι γνωστός ως Το Μάτι. 

    Συμφωνεί όμως με τους υπόλοιπους, δηλαδή τον Merret McKinney (Woody Harrelson, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2), τον Jack Wilder (Dave Franco, Neighbors) και την νεοφερμένη Lula (Lizzy CaplanBachelorette) να σαμποτάρουν την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου κινητού τηλεφώνου.

    Το κόλπο όμως που στήνουν καταστρέφεται από τον αλαζόνα και μεγαλομανή πάμπλουτο επιχειρηματία Walter Mabry (Daniel RadcliffeTrainwreck) που ζει στο Μακάο, ώστε να τους αναγκάσει να κλέψουν για αυτόν ένα τσιπάκι, με το οποίο θα έχει πρόσβαση σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κόσμου (!).



    Η εκτέλεση της απλά μη πραγματοποιήσιμης για τους κοινούς κακοποιούς του ποινικού δικαίου ληστείας, είναι υποτίθεται τόσο περίτεχνα στημένη από τους φοβερούς και τρομερούς μάγους, που όμως μέσω της χρήσης των ατελείωτων εφετζίδικων τρικ καταντάει γελοία, ανάλογη του τρόπου μεταφoράς τους από την Αμερική στο Μακάο.

    Με τον δίδυμο αδελφό του McKinney (επίσης παιγμένος από τον Harrelson) να έχει σημαντικό ρόλο στην πλοκή της υπόθεσης, οι Καβαλάρηδες πρέπει να σκεφτούν ό,τι μαγικά κόλπα ξέρουν και δεν ξέρουν, έτσι ώστε να ξεφύγουν από το κυνήγι του FBI, του Mabry, αλλά και με το γνωστό τους από τα παλιά και την πρώτη τους περιπέτεια Thaddeus Bradley (Morgan FreemanLondon Has Fallenνα παρακολουθεί διακριτικά τα τεκταινόμενα.

    Το όλο στήσιμο της ταινίας μοιάζει λίγο με υπερηρωικό φιλμ, με τη διαφορά ότι κανένας από τους ήρωες δεν έχει σούπερ δυνάμεις με αποτέλεσμα όλα τα κόλπα τους και τα μαγικά τους να πηγαίνουν από τη μια απιθανότητα στην άλλη.

    Και μπορεί μέχρι τη μέση περίπου να βλέπεται σχετικά ευχάριστα, χάρη και στην Caplan που φέρνει μια ανάσα δροσιάς στο όλο εγχείρημα, όμως από ένα σημείο και μετά η υπόθεση μπλέκεται όσο δεν πάει, οι διάλογοι είναι τουλάχιστον σχολικού επιπέδου, ενώ τα απίθανα μαγικά κόλπα των Καβαλάρηδων πιάνουν ταβάνι στην κλίμακα του απολύτως μη πιστευτού.

    Ούτε φυσικά η παρουσία του Michael Caine (Youth) που επαναλαμβάνει και αυτός τον ρόλο του μεγιστάνα των ασφαλειών που έχει ανοιχτές παρτίδες μίσους με τον πράκτορα Rhodes, βοηθάει ιδιαίτερα στην βελτίωση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

    Αναμφισβήτητα γρήγορο και γεμάτο ενέργεια, το Now You See Me 2 είναι ένα πομπώδες και εντελώς παράλογο φιλμ, που αφενός δεν μπορεί να ξεφύγει από την κατηγορία « άμεσα λησμονημένη μετριότητα» ούτε χάρη στο all star cast του, αφετέρου σε κάνει να αναρωτιέσαι για το τι άλλο σκέφτονται να κάνουν στο τρίτο μέρος της σειράς που είναι ήδη στο στάδιο του pre production.

    Στους κινηματογράφους από 9 Ιουνίου.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Συμμορία των Μάγων 2 - Now You See Me 2 Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top