F Σοκ! Ο Daniel Day-Lewis αποσύρεται από την ηθοποιία! - FilmBoy Σοκ! Ο Daniel Day-Lewis αποσύρεται από την ηθοποιία! - FilmBoy
  • Latest News

    Σοκ! Ο Daniel Day-Lewis αποσύρεται από την ηθοποιία!


    Ζώντας στην εποχή των social media, έχουμε μάθει ότι είδηση, ο τίτλος της οποίας ξεκινάει με “Σοκ”, “Δείτε το πριν κατέβει”, “Χαμός” και λοιπές εκφράσεις, συνήθως μας οδηγούν σε …να το πω ευγενικά, μπούρδες.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δε μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη από σοκ, στην ανάγνωση της είδησης ότι ο κατά γενική ομολογία, μεγαλύτερος εν ζωή ηθοποιός αποσύρεται!

    Μόλις στα 60 του χρόνια, ο Daniel Day-Lewis, όπως ανακοίνωσε μέσω της εκπροσώπου του, αποσύρεται από το κινηματογράφο, με την επερχόμενη ταινία Phantom Thread του Paul Thomas Anderson, την οποία θα δούμε στις αρχές του νέου έτους, να είναι και η τελευταία του.

    Διάσημος για την αφοσίωσή του στο κάθε ρόλο, ακολουθώντας πιστά τη μέθοδο Στανισλάφσκι, ο βρετανο-ιρλανδός ηθοποιός έκανε τη πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση το 1982 στο Gandhi του Richard Attenborough, ακολούθησε το The Bounty του Roger Donaldson, και το 1985 το νερό μπήκε για τα καλά στο αυλάκι με το My Beautiful Laundrette του Stephen Frears που ανέδειξε το τεράστιο ταλέντο του στο πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο.

    Ακολούθησαν ταινίες όπως A Room with a View του James Ivory, The Unbearable Lightness of Being του Philip Kaufman, το My Left Foot του Jim Sheridan που το χάρισε και το πρώτο Όσκαρ, το The Last of the Mohicans του Michael Mann, το In the Name of the Father και πάλι του Jim Sheridan, το Gangs of New York του Martin Scorsese, το There Will Be Blood του Paul Thomas Anderson που του χάρισε το δεύτερο Όσκαρ και το πιο πρόσφατο Lincoln του Steven Spielberg που του έφερε και το τρίτο αγαλματάκι.

    Τα γυρίσματα του τελευταίου του φιλμ Phantom Thread, μια δραματικής ταινίας στην οποία υποδύεται έναν μόδιστρο στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 ολοκληρώθηκαν το περασμένο μήνα με την ημερομηνία πρεμιέρας να έχει τοποθετηθεί για τα ερχόμενα Χριστούγεννα, με τη ταινία τώρα να αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού θα αποτελεί και το αποχαιρετιστήριο φιλμ του ηθοποιού.

    Ήταν γνωστό ότι ο Daniel Day-Lewis δεν ήταν φανατισμένος με την υποκριτική, αφού ενδιάμεσα των ταινιών δεν είχε κανένα πρόβλημα να εργαστεί σε τελείως διαφορετικές δουλειές, από τσαγκάρης και επιπλοποιός. 
    Ελπίζουμε μόνο αυτή η απόφασή του να οφείλεται μόνο στην μη-ανάγκη του να εξασκήσει άλλο το επάγγελμα του ηθοποιού και να μη κρύβεται από πίσω κάποια πιο δυσάρεστη έκπληξη.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σοκ! Ο Daniel Day-Lewis αποσύρεται από την ηθοποιία! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top