F Coco trailer: Η Pixar μας πηγαίνει ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των…νεκρών (όπως έκανε καλύτερα το The Book of Life)! - FilmBoy Coco trailer: Η Pixar μας πηγαίνει ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των…νεκρών (όπως έκανε καλύτερα το The Book of Life)! - FilmBoy
  • Latest News

    Coco trailer: Η Pixar μας πηγαίνει ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των…νεκρών (όπως έκανε καλύτερα το The Book of Life)!


    Όταν το 2012 η Pixar ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια ταινία με θέμα την Día de Muertos, την μεξικάνικη γιορτή της Ημέρας των Νεκρών, το project εκτοξεύτηκε στη κορυφή των πιο πολυαναμενόμενων animated ταινιών. 

    Πέρασαν τα χρόνια, η εταιρία πέρασε τα πάνω της (Inside Out, Finding Dory) και τα κάτω της (Monsters University, The Good Dinosaur) και έχοντας πια κυκλοφορήσει και το Cars 3, έφτασε η ώρα του …Coco!

    Ο Miguel είναι ένα 12χρονο αγόρι που μεγάλωσε σε μια οικογένεια που είχε μια ιδιορρυθμία, απαγόρευσε αυστηρά τη μουσική. 
    Παρ’ όλ’ αυτά, ο μικρός ήθελε να γίνει μουσικός, σαν το είδωλό του, τον Ernesto de la Cruz. 

    Στη προσπάθειά του να αποδείξει το ταλέντο του, χωρίς να το καταλάβει, βρίσκεται στη χώρα των νεκρών, όπου γνωρίζει τον πονηρό Hector και μαζί ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι για να βρουν την ιστορία της οικογένειας του μικρού, και φυσικά έναν τρόπο για να επιστρέψει πίσω.


    Ο δημιουργός της ταινίας Lee Unkrich (Toy Story 3) μαζί με το συνεργάτη του Adrian Molina, ταξίδεψαν πολλές φορές στο Μεξικό για να εξετάσουν τη κουλτούρα της χώρας και πιο συγκεκριμένα το έθιμο της Ημέρας των Νεκρών (κάτι αντίστοιχο με το δικό μας Ψυχοσάββατο αλλά πολύ πιο εντυπωσιακό, με παρελάσεις και γιορτές), και το αποτέλεσμα μοιάζει πραγματικά θεαματικό.

    Στα θετικά υπολογίζεται και η επιλογή Λατίνων ηθοποιών για να δανείσουν τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες (Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Edward James Olmos, Cheech Marin, Gabriel Iglesias κ.α.).

    Το Coco υπόσχεται μαγεία, συγκίνηση, περιπέτεια …υπόσχεται τη μεγάλη επιστροφή της Pixar στη κορυφή, και πραγματικά ελπίζουμε να τα καταφέρει.
    Απολαύστε τα δύο trailers που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.

    * Ωστόσο, υπάρχουν ήδη αντιδράσεις κυρίως στους φανς και στα social media, κατηγορώντας τη Pixar (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου) ότι το Coco είναι ένα rip-off του The Book of Life της 20th Century Fox που είδαμε το 2014.
    (θυμηθείτε το trailer εδώ).


    Εκεί, είδαμε την πραγματική Ημέρα των Νεκρών, τη Μεξικάνικη παράδοση να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, με τον Μανόλο, τη Μαρία και τον Χοακίν, τον κακό Σιμπάλμπα και την καλή Λα Μουέρτε, με τα τραγούδια από τη κιθάρα του Μανόλο να τα τραγουδά ολόκληρα ο FilmBoy Jr. σχεδόν καθημερινά.
    Μία από τις καλύτερες animation ταινίες, σύμφωνα με το αλάνθαστο κριτήριο των FilmBoy Jr. και FilmGirl.

    Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Coco trailer: Η Pixar μας πηγαίνει ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των…νεκρών (όπως έκανε καλύτερα το The Book of Life)! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top