F Ελληνικό Box Office: Οι ...σούπερ-ήρωες θεατές και η δικαιολογία του άστατου καιρού - FilmBoy Ελληνικό Box Office: Οι ...σούπερ-ήρωες θεατές και η δικαιολογία του άστατου καιρού - FilmBoy
  • Latest News

    Ελληνικό Box Office: Οι ...σούπερ-ήρωες θεατές και η δικαιολογία του άστατου καιρού


    Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ελλάδα (για Ιούνιο) και όσο πάει έτσι η κατάσταση, τα νούμερα θα είναι χαμηλά’.
    Αυτή είναι η …απολογητική απάντηση του χώρου, από όσους θέλουν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.
    Η δική μου αλήθεια (που δεν είναι απαραίτητα και η σωστή) είναι άλλη.

    Η καλοκαιρινή σεζόν φέτος θα είναι δυστυχώς πολύ άσχημη, αν ξέρεις να διαβάζεις τα σημάδια, αν έχεις μια επαφή με τις αίθουσες και αν είσαι …αποστασιοποιημένος από τη διανομή για αυτή τη περίοδο (η FilmBoy θα βγάλει ταινίες το καλοκαίρι, αλλά δεν θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος).

    Αυτή η βδομάδα για παράδειγμα, δείχνει πως ο καιρός ΔΕΝ είναι η αιτία.
    Από τα 90.911 εισιτήρια που κόπηκαν πανελλαδικά αυτό το τριήμερο, τα 59.000 τα έκαναν η Wonder Woman και οι Πειρατές της Καραιβικής, ταινίες που δεν τις βλέπεις και πολύ στα θερινά.

    Φυσικά, από τις 159 αίθουσες της Αμαζόνας πολλές θα ήταν σε ανοιχτά σινεμά, αλλά γενικά τα θερινά ποτέ δεν βασίστηκαν σε superhero ταινίες και δυνατά blockbusters.
    Από αυτές, οι 36 αίθουσες την έπαιζαν …τρισδιάστατα (!), προσελκύοντας μόλις 3.652 ανθρώπους (δείγμα ότι …δεν ήμουν ο μόνος που δεν πήρε χαμπάρι το 3D της Wonder Woman), αντίθετα με τις atmo αίθουσες, όπου πήγαν 1.779 άνθρωποι σε 4 αίθουσες!
    Το σύνολο της σούπερ ηρωίδας έφτασε στα 38.618 εισιτήρια, αλλά με τις θετικές κριτικές μην απορήσετε αν αυτό το νούμερο ανέβει κατά τη 2η βδομάδα.

    Ο Αρχιτσιγκούνης μπορεί να είναι (πολύ) ευχαριστημένος με τα 9.434 εισιτήρια στις 31 αίθουσες (οι 27 στην Αθήνα), αλλά αλίμονο μας αν αυτή είναι η επιτυχημένη γαλλική κωμωδία του καλοκαιριού.
    Δικαίως ίσως προοριζόταν για τέτοια, αφού και ο τίτλος ταίριαζε στο ελληνικό κοινό (…), και πρωταγωνιστούσε ο Dany Boom, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους γάλλους κωμικούς.

    Ο Ιντιάνα Τζόουνς των φτωχών, το Lost City of Z, έφερε 3.627 ανθρώπους σε 13 Αθηναϊκές αίθουσες και σε 3 της Θεσσαλονίκης.
    Κι ας είχε μια αρκετά μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, κι ας προβλήθηκε και σε ένα πρόχειρο …κόκκινο, κίτρινο, μπλε φεστιβάλ ως Ταινία Έναρξης!
    Καλή επιλογή παιδιά…

    Το Tanna βρήκε 5 αίθουσες για να προβληθεί, μία εκ των οποίων το χρυσωρυχείο της Ακρόπολης, και κατάφερε να μείνει στα 1.470 εισιτήρια συνολικά.
    Μιλάμε για κατόρθωμα, όχι αστεία.

    Η απόλυτη καταστροφή όμως ήρθε με τον Ιταλό σούπερ ήρωα, το They Call Me Jeeg, το οποίο έπαιξε σε 6 αίθουσες και έκανε συνολικά …316 εισιτήρια!
    Πολύ μα πολύ χειρότερα τα πήγε το Αργεντίνικο remake των Άθικτων, το Inseparables:  273 εισιτήρια σε 9 αίθουσες! 
    Κάπου 30 εισιτήρια το τετραήμερο ανά αίθουσα!
    Τα λόγια είναι περιττά…

    Σύμφωνοι, αυτές τις ταινίες θα τις ανέβαζαν κάπως τα θερινά αν δεν έβρεχε, αλλά τα νούμερα είναι τόσο χαμηλά που τα περιθώρια για άνοδο δεν είναι και μεγάλα.
    Από 300 να πήγαινε στα 1.000 αν δεν έβρεχε; Ε, και;

    Γι’αυτό λέω, ο καιρός είναι το μικρό πρόβλημα, το μεγάλο είναι οι επιλογές των εταιρειών.
    Αν το χειμώνα το release υποκινείται λίγο πολύ από τις κυκλοφορίες των στουντιακών ταινιών, το καλοκαιρινό πρόγραμμα υπόκειται εντελώς στη διάθεση και τον προγραμματισμό των Ελλήνων διανομέων.

    Και όσο τα γραφεία νοιώθουν αναγκασμένες να βγάζουν πολλές ταινίες για να μπορούν να καλύψουν το πρόγραμμα των αιθουσών που ‘αναλαμβάνουν’ (καινούργια μόδα που εδώ και 2 χρόνια εξαπλώνεται όλο και περισσότερο – θα τα πούμε αναλυτικά σε άλλο θέμα), τόσο θα βλέπουμε τόσες πολλές και τέτοιας ποιότητας ταινίες στις αίθουσες (οι οποίες βέβαια δεν είναι και άμοιρες ευθυνών, αλλά όσο να’ναι …την έχουν μικρότερη. Την ευθύνη.)


    Τετραήμερο 8-11 Ιουνίου 2017

    A/A TAINIA ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΥΝΟΛΟ
    1 Wonder Woman   38.618   38.618
    2 Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge   20.110 255.830
    3 Radin     9.434     9.434
    4 Baywatch     7.239   31.328
    5 The Lost City Of Z     3.627     3.627
    6 The Boss Baby     2.995 142.097
    7 Tanna     1.470     1.470
    8 Smurfs 3     1.355 148.077
    9 Mes Tresors     1.115     7.957
    10 Miss Sloane       879     5.272

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ελληνικό Box Office: Οι ...σούπερ-ήρωες θεατές και η δικαιολογία του άστατου καιρού Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top