F Review: Με Λένε Τζιγκ - Lo chiamavano Jeeg Robot - FilmBoy Review: Με Λένε Τζιγκ - Lo chiamavano Jeeg Robot - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Με Λένε Τζιγκ - Lo chiamavano Jeeg Robot



    Ο Enzo (Claudio SantamariaCasino Royaleείναι ένας μοναχικός μικροκακοποιός, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης έρχεται σε επαφή με επικίνδυνο τοξικό υλικό, το οποίο του χαρίζει υπερφυσικές δυνάμεις. 

    Όταν ο συνεργάτης και φίλος του σκοτώνεται, ο Enzo μένει αμανάτι με την όμορφη κόρη του φίλου, η οποία δεν πάει και πολύ καλά στα μυαλά, νομίζοντας ότι ζει στο κόσμο των anime, που βλέπει φανατικά στη τηλεόραση. 
    Όταν τα αφεντικά την απειλούν για τα χρωστούμενα του πατέρα της, ο Enzo τη βοηθάει και μπλέκει σε ακόμα περισσότερους μπελάδες.

    Superhero ala Italiano. 
    Ο Gabriele Mainetti αποπειράται να αντιγράψει τις big-budget αμερικάνικες παραγωγές του είδους και δεν τα πάει άσχημα. 

    Παρότι τα οικονομικά και κατ' επέκταση τεχνικά μέσα που έχει στη διάθεσή του είναι περιορισμένα, μας παραδίδει μια αρκετά διασκεδαστική ταινία, γεμάτη με μπόλικα winks στα μεγάλα ξαδέρφια του, αρκετό χιούμορ και μια ιστορία σίγουρα όχι πρωτότυπη αλλά επαρκή. 


    Μεγάλο μειονέκτημα ο υπερβολικά αχώνευτος πρωταγωνιστής, τον οποίον υποδύεται ο Claudio Santamaria, που δε μπορεί να γίνει συμπαθής ακόμα κι όταν το σενάριο το επιβάλλει, και ο προβληματικός ρυθμός που οφείλεται στη προσπάθεια του σεναρίου να πάρει τον εαυτό του περισσότερο σοβαρά απ' ότι του αξίζει.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης: 
    "Σαν οπαδός του είδους, νομίζω πως η πλοκή των σούπερ ηρώων είναι σύνθετη και επικίνδυνη. 
    Το να κάνεις μια καλή ταινία σημαίνει, για μένα, να πεις μια ιστορία με πρωτότυπο τρόπο. 
    Γι αυτό αποφασίσαμε να μην παραδώσουμε τις περιπέτειες ενός σούπερ ήρωα σε έναν άντρα με μπέρτα και καλσόν και να πείσουμε το κοινό από την αρχή. 
    Πώς ακριβώς; 
    Με τις αλήθειες που κατέχουμε, που είναι χειροπιαστές ποικιλοτρόπως στους εύθραυστους χαρακτήρες, οι οποίοι θα χρειαστεί να καθοδηγήσουν το κοινό μέσα από μια ταινία που αργά ανεμίζει μέσα από ένα αστικό παραμύθι φτιαγμένο από υπερδυνάμεις".

    Στους κινηματογράφους από 8 Ιουνίου.

    Αλέξης Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Με Λένε Τζιγκ - Lo chiamavano Jeeg Robot Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top