F Review: Η Καλύτερη Στιγμή τους - Their Finest (Hour and a Half) - FilmBoy Review: Η Καλύτερη Στιγμή τους - Their Finest (Hour and a Half) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Καλύτερη Στιγμή τους - Their Finest (Hour and a Half)



    Το χρονικό της δημιουργίας μιας ταινίας προπαγάνδας για τη διάσωση Βρετανών στρατιωτών από τη Δουγκέρκη στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. 
    Πρωταγωνιστεί η Gemma Arterton (Orpheline) στο ρόλο μιας σεναριογράφου, στην οποία ανατίθεται να γράψει το γυναικείο διάλογο στην ταινία. 

    Αν και η θέση της θεωρείται μικρής αξίας στην αρχή από τον κεντρικό σεναριογράφο Sam Claflin (Me Before You) γρήγορα κερδίζει την εκτίμηση του και των συναδέλφων της. 

    Ο Bill Nighy (I, Frankenstein) κλέβει την παράσταση και αποσπά δίκαια το γέλιο των θεατών ως ένας ηθοποιός με μεγάλο τουπέ που έχει περάσει το απόγειο της καριέρας του, αλλά αρνείται να το αποδεχτεί. 

    Και το υπόλοιπο καστ όμως είναι άξιο αναφοράς: Η Helen McCrory (A Little Chaos) είναι μια αυστηρή ατζέντισσα,  o Jake Lacy (How To Be Single) ένας συμπαθέστατος Αμερικάνος ηρωικός αεροπόρος, αλλά παντελώς ατάλαντος ηθοποιός και οι Richard E. Grant (Logan), Rachael Stirling (Snow White and the Huntsman) και ο Jeremy Irons (Assassin's Creed) είναι μέλη της Βρετανικής κυβέρνησης. 


    H Lone Scherfig (σκηνοθέτιδα του One Day) και η Gaby Chiappe (σενάριο), βασισμένες στο ομώνυμο βιβλίο της Lissa Evans στήνουν ένα καλοκουρδισμένο πολεμικό δράμα με το φακό στραμμένο στις γυναίκες του πολέμου, οι οποίες επειδή ήταν ανάγκη στην αρχή και αργότερα επειδή ήταν πραγματικά ικανές πήραν στα χέρια τους ρόλους και εργασίες που μέχρι τότε ήταν ανδρικό προνόμιο μιας και όλοι οι άνδρες βρίσκονταν στον πόλεμο. 

    Εξετάζουν το θέμα με ευαισθησία και κατανόηση, δεν πέφτουν σε αχρείαστους μελοδραματισμούς και φτιάχνουν ένα απολαυστικό βρετανικό δράμα εποχής από αυτά που μας έχει συνηθίσει η τηλεόραση τελευταία ευτυχώς, αλλά μας έχει ξεσυνηθίσει το σινεμά. 

    Παρόλα αυτά η ταινία δεν περνάει το Bechdel Test*.
    Αξίζει να το δείτε αν αγαπάτε τις Βρετανικές σειρές εποχής.
    Από 6 Απριλίου στους κινηματογράφους.

    * Bechdel Test: Είναι ένα τεστ διαμορφωμένο από την Alison Bechdel
    Για να το περάσει μια ταινία θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο γυναικείους χαρακτήρες, οι οποίοι να κάνουν διάλογο μεταξύ τους για οποιοδήποτε θέμα εκτός από άνδρες. 

    Μαρίνα Μέλη.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Καλύτερη Στιγμή τους - Their Finest (Hour and a Half) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top