F Review: Η Συνωμοσία της Σκιάς - La mécanique de l'ombre (The Eavesdropper) - FilmBoy Review: Η Συνωμοσία της Σκιάς - La mécanique de l'ombre (The Eavesdropper) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Συνωμοσία της Σκιάς - La mécanique de l'ombre (The Eavesdropper)




    Ένας άνεργος μεσήλικας (François Cluzet, Γιατρός στο Χωριό) αναλαμβάνει να αποκρυπτογραφεί τηλεφωνικές συνομιλίας σε έναν σκιώδη οργανισμό παρακολούθησης σημαντικών προσώπων σε αυτό το γήινο θρίλερ του Thomas Kruithof.

    Στο ρόλο του ερωτικού ενδιαφέροντος που γνωρίζει στις συναντήσεις ανώνυμων αλκοολικών βρίσκεται η 20 χρόνια νεότερη Alba Rohrwacher (Perfect Strangers), σε εκείνον του μυστηριώδους αφεντικού Denis Podalydès (Μεσιέ Σοκολά) και σε εκείνον του ενοχλητικού συνεργάτη ο Simon Abkarian (Zero Dark Thirty).

    Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και πολλά να πω για αυτήν την χαμηλών τόνων ταινία που θυμίζει περισσότερο πιλότο σειράς μη συνδρομητικού καναλιού παρά κανονική ταινία. 

    Μας άρεσε η ερμηνεία του Cluzet
    Δίνει μια αύρα δροσερού αέρα να βλέπεις να πρωταγωνιστούν σε ταινίες που δεν είναι δράματα (με την αυστηρή έννοια του όρου) άνθρωποι με πραγματικά προβλήματα όπως εμείς ή οι φίλοι και οι συγγενείς μας. 


    Στην προκειμένη περίπτωση ο αλκοολισμός του ήρωα και η δυσκολία του να βρει δουλειά σε μεγάλη ηλικία αντιμετωπίζονται χωρίς μελοδραματισμούς κάνοντας μας να ενδιαφερθούμε πραγματικά για τον εκείνον. 

    Αν και η ιστορία δεν προσφέρεται για πρωτοτυπίες και πειραματισμούς η διεύθυνση φωτογραφίας δουλεύει καλά με ότι προσφέρεται δημιουργώντας ευχάριστα πλάνα. 

    Κατά τα άλλα, τα πάντα είναι προβλέψιμα όσον αφορά τη ροή της ιστορίας καθώς ο ήρωας μπλέκει όλο και περισσότερο στα πλοκάμια του οργανισμού παρακολούθησης και της αστυνομίας. 
    Παρόλα αυτά, η ταινία είναι από κάθε άποψη εντάξει, απλά δεν είναι τίποτα παραπάνω.

    Αξίζει να το δουν στο σινεμά οι λάτρεις των θρίλερ χαμηλών τόνων. 
    Οι υπόλοιποι ιδανικά θα το βλέπαμε ευχάριστα  στην τηλεόραση τις μεταμεσονύχτιες ώρες τρώγοντας ένα κομμάτι πίτσα.

    Στους κινηματογράφους από 9 Μαρτίου. 

    Μαρίνα Μέλη.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Συνωμοσία της Σκιάς - La mécanique de l'ombre (The Eavesdropper) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top