F Review: Στην Καρδιά του Δάσους - Into the Forest - FilmBoy Review: Στην Καρδιά του Δάσους - Into the Forest - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Στην Καρδιά του Δάσους - Into the Forest




    Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο πλανήτης παραλύει από  μια  ανεξήγητη διακοπή ρεύματος με αόριστη διάρκεια.
    Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, προσπαθούν να εγκλιματιστούν η Nell (Ellen Page, X-Men: Days of Future Past) και η Eva (Evan Rachel Wood, The Ides of March), δύο αδερφές που ζουν σε ένα απομακρυσμένο σπίτι στα δάση της Βόρειας Αμερικής.

    Όταν ο πατέρας τους πεθαίνει σε ένα ξαφνικό ατύχημα, θα βρεθούν μόνες να παλεύουν για την επιβίωση τους.

    Η Patricia Rozema, εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο αυτού του low budget φιλμ. 
    Ένα δραματικό sci fi θρίλερ γυρισμένο εξ΄ολοκλήρου σε μια πανέμορφη δασώδη περιοχή της Βόρειας Αμερικής, με σκηνές που διαδραματίζονται κυρίως στους εσωτερικούς και γύρω από το σπίτι χώρους.

    Άλλη μια παραλλαγή σε ένα λίγο-πολύ γνωστό στόρι. 
    Αυτή τη φορά στο φιλμ της Rozema, ο πλανήτης καταρρέει από μια "αιώνια" διακοπή ρεύματος και το σενάριο επικεντρώνεται στον αγώνα επιβίωσης δύο γυναικών.

    Παράλληλα δοκιμάζεται και η μεταξύ τους σχέση  μέσα από τη κοινή τους συμβίωση απέναντι σε αντίξοες συνθήκες.

    Ο τίτλος της ταινίας από μόνος του δημιουργεί εντυπώσεις ενός θρίλερ μυστηρίου, ωστόσο το μόνο μυστήριο που προκύπτει είναι το τι ακριβώς σκεφτόταν η Rozema όταν δημιουργούσε τη ταινία, αφού όσο αυτή εξελίσσεται τόσο απομακρύνεται και από τον τίτλο, (το δάσος παίζει μάλλον καρτ-ποσταλικό ρόλο) αλλά και από την αρχική ιδέα όπου οι όποιες απόπειρες για ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς πέφτουν στο κενό εξαιτίας μιας αδύναμης σκηνοθετικής προσέγγισης σε ένα ακόμα πιο αδύναμο έως αδιάφορο σενάριο.



    Η Rozema επιχειρεί ανεπιτυχώς να δώσει και μια διαφορετική διάσταση στο φιλμ, κάνοντας μια στροφή προς το κοινωνικό δράμα αφού  εστιάζει στην αδελφική  σχέση δύο υποτίθεται διαφορετικών  χαρακτήρων που όμως  αφήνει ανολοκλήρωτους.

    Καθ΄όλη τη διάρκεια και μέχρι το φινάλε, μένει αναποφάσιστη ως προς το κινηματογραφικό ύφος το οποίο αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε θρίλερ και κοινωνικό δράμα, δημιουργώντας την απόλυτη σύγχυση ταυτότητας στο φιλμ.
      
    Όσο το blackout συνεχίζεται,το προβληματικό σενάριο γίνεται ολοένα και πιο αισθητό ...οι μέρες και οι μήνες περνούν, το ρεύμα δεν έρχεται (ούτε και η αγωνία ή έστω μια υπόνοια της), οι προμήθειες αρχίζουν να τελειώνουν και μαζί και η υπομονή του θεατή που μάταια περιμένει να συμβεί κάτι.
    ...'Ωσπου αυτό που συμβαίνει τελικά είναι ένα ανορθόδοξο  φινάλε όπου εκτός από αμηχανία προκαλεί ερωτηματικά και απορίες

    Οι  φιλότιμες  Ellen Page και  Evan Rachel Wood μάταια προσπαθούν να σώσουν τη κατάσταση, καθώς η  Patricia Rozema με ένα τόσο αδύναμο σενάριο δε τους δίνει κανένα περιθώριο, συμπαρασύροντας τες σε ένα κακό φιλμ που δεν δικαιώνει ούτε στο ελάχιστο την παραμικρή προσδοκία.

    Στους κινηματογράφους από 17 Νοεμβρίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Στην Καρδιά του Δάσους - Into the Forest Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top