F Ο Χορευτής - Dancer - FilmBoy Ο Χορευτής - Dancer - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Χορευτής - Dancer


    Party animal, κακό αγόρι, ιδιοφυΐα του μπαλέτου – ο Sergei Polunin ξεπερνά τα στερεότυπα όπως ακριβώς και ο χορός του ξεπερνά κάθε προσδοκία.
    Προικισμένος με ένα μοναδικό ταλέντο, δύναμη και χάρη, γεννήθηκε για να είναι ένα διεθνές αστέρι, αλλά το πεπρωμένο του λίγο έλειψε να μην εκπληρωθεί. 

    Μετά από μια πρωτοφανή άνοδο στην κορυφή, ο νεότερος σολίστ στα χρονικά του Βασιλικού Μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, εξέπληξε τον κόσμο του χορού, όταν παραιτήθηκε από μια ταχύτατα ανερχόμενη καριέρα στην ηλικία των 22. 
    Οι κακουχίες της αυστηρής πειθαρχίας του μπαλέτου και το βάρος του καλλιτεχνικού στερεώματος οδήγησαν αυτόν τον ευάλωτο νεαρό άνδρα στο χείλος της αυτοκαταστροφής.

    Σώθηκε – ή μάλλον τιθασεύτηκε - από τον Ρώσο μέντορά του Igor Zelensky, για να ανακαλύψει ένα έντονο νέο πάθος για το χορό. 
    Επαναστάτης, ανατρεπτικός, «άγγελος από τους ουρανούς», ο Polunin αλλάζει τη μορφή του μπαλέτου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

    Αυτή η μεγάλου μήκους ταινία τον ακολουθεί  στο ταξίδι του προς την κορυφή του χορού. 
    Μέσα από αρχειακό υλικό από την ηλικία των 6, που ο Polunin ήταν αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, από συνεντεύξεις με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους χορευτές και του ίδιου, ο βραβευμένος με Emmy σκηνοθέτης Steven Cantor μας δίνει μια κοντινή ματιά στη σημερινή ζωή του, στην προετοιμασία του πριν τις παραστάσεις και μας οδηγεί στο μοναδικό κόσμο του χορού όπου κατοικεί ο Sergei Polunin.



    ‘Προικισμένος με έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Sergei Polunin χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. 
    Στο απόγειο της δόξας  του, στην ηλικία των 22 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Sergei ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο.

    Η ταινία Ο Χορευτής είναι μια διεισδυτική ματιά στη ζωή της  σύνθετης προσωπικότητας του Sergei Polunin, που έκανε το μπαλέτο viral στο internet, εκτελώντας τη χορογραφία του Jade Hale-Christofi στο τραγούδι "Take me to Church" του Hozier,  στο βίντεο που σκηνοθέτησε ο David LaChapelle

    Επαναστάτης, ανατρεπτικός, το «κακό παιδί» του χορού  ή «άγγελος από τους ουρανούς»,  άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. 
    Όμως η αριστοτεχνία έχει υψηλό τίμημα. 
    Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος όταν είσαι  το πιο «περιζήτητο απόκτημα»  στον χώρο του μπαλέτου ;’

    Η ταινία γυρίστηκε μεταξύ άλλων στη Μόσχα, το Λος Άντζελες, το Κίεβο, το Λονδίνο, τη Χαβάη και τη Σιβηρία.

    Η παραγωγή της ταινίας Ο Χορευτής έγινε από την παραγωγό Gabrielle Tana, που βρίσκεται επίσης πίσω από το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «On the Ropes» και την υποψήφια ταινια  για Όσκαρ  «Philomena». 

    Στους κινηματογράφους από 24 Νοεμβρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Χορευτής - Dancer Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top