F Ακυρώθηκε οριστικά το The Croods 2! - FilmBoy Ακυρώθηκε οριστικά το The Croods 2! - FilmBoy
  • Latest News

    Ακυρώθηκε οριστικά το The Croods 2!


    Με το σήμα κατατεθέν franchise της εταιρίας, το Shrek, να μοιάζει τελειωμένο, εκεί γύρω στην αλλαγή της δεκαετίας η DreamWorks Animation ρίσκαρε με αρκετές πρωτότυπες ταινίες κινουμένων σχεδίων, με την ελπίδα να βρει το νέο χρυσό ip. 

    Από αυτά, το How to Train Your Dragon ήταν με διαφορά το πιο επιτυχημένο όμως τα υπόλοιπα κινήθηκαν σε ένα τεντωμένο σκοινί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

    Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το The Croods, μια ταινία που μας πήγε στη πλειόκαινο εποχή και μας διηγήθηκε τις περιπέτειες μιας οικογένειας το σπίτι/καταφύγιο της οποίας καταστράφηκε και έπρεπε να βγει στην άγρια φύση προς αναζήτηση νέου. 

    Η ταινία πήρε στη πλειοψηφία της θετικές κριτικές (RT 70%) ενώ και εμπορικά δε τα πήγε καθόλου άσχημα, βάζοντας στα ταμεία σχεδόν $ 600 εκατομμύρια. 
    Το sequel ανακοινώθηκε σχεδόν αμέσως, με ημερομηνία πρεμιέρας το Δεκέμβριο του 2017, με τους ηθοποιούς που δάνεισαν τις φωνές τους στη πρώτη ταινία να έχουν ήδη συμφωνήσει και για τη δεύτερη.

    Κάπου εκεί τα νέα για το The Croods 2 σίγησαν, και ξαφνικά δύο χρόνια αργότερα, ήρθε στο Netflix μια prequel σειρά με τίτλο Dawn of the Croods, η οποία, να το πω ευγενικά, δε τράβηξε.

    Τον Αύγουστο που μας πέρασε, η Universal εξαγόρασε τη Dreamworks Animation, με την Fox που είχε μέχρι τότε τα δικαιώματα διανομής του sequel, να το αφαιρεί από το καλεντάρι της, ενώ ταυτόχρονα να φημολογείται ότι προσελήφθησαν δύο νέοι σεναριογράφοι για να ξαναγράψουν το σενάριο.

    Οι οιωνοί δεν ήταν θετικοί και η δυσάρεστη επιβεβαίωση έφτασε, με την Dreamworks να πετάει στα σκουπίδια τριών ετών προεργασία, ακυρώνοντας ολοκληρωτικά το project, διαβεβαιώνοντας (για τα μάτια του κόσμου;) ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη πριν την εξαγορά.
    Αντίο Croods...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ακυρώθηκε οριστικά το The Croods 2! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top