F Review: Οι Κρουντς - The Croods - FilmBoy Review: Οι Κρουντς - The Croods - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Οι Κρουντς - The Croods



    Γράφει ο Γιώργος Καραμάνος.

    Όσο η τεχνολογία προσφέρει νέους ορίζοντες, τόσο τα animation αποκτούν απεριόριστες προοπτικές. 

    Εταιρίες όπως η Pixar και η DreamWorks έχουν εξελιχθεί σε κολοσσούς και οι εισπρακτικές τους επιτυχίες αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη. 

    Και αυτό κάθε άλλο παρά αρνητικό μπορεί να θεωρηθεί, αφού μέσα σε λίγα χρόνια έχουμε δει να δημιουργούνται ολόκληροι κινηματογραφικοί κόσμοι βασιζόμενοι σε αυτές τις ταινίες που κάποτε αποκαλούσαμε "παιδικές".

    Με την υπογραφή της DreamWorks και την επακόλουθη ποιότητα που αυτή συνεπάγεται, έρχεται στις αίθουσες ένα ακόμα απολαυστικό animation, το The Croods.



    Ακολουθώντας τα χνάρια του Ice Age, η εν λόγω ταινία έχει ως βάση την προϊστορική εποχή. 
    Ωστόσο εδώ πρωταγωνιστής δεν είναι ένα μαμούθ και η παρέα του, αλλά η πρώτη οικογένεια Homo Neaterdal.

    Ο Grug είναι ο πατέρας και αρχηγός της προϊστορικής φαμίλιας. 
    Ένας αγχωμένος προστάτης που διαρκώς παλεύει να έχει τον έλεγχο. 

    Η Ugga είναι η μητέρα και η ήρεμη δύναμη που θέτει την τάξη. 
    Η Gran, όπως μαρτυρά και το όνομα της, είναι η πρώτη προϊστορική γιαγιά, μια υπέργηρα γυναίκα που έχει κόντρα με τον Grug.

    Οι δυο απόγονοι είναι ο Thunk και η Eep. 
    Ο πρώτος είναι ένα αγόρι που δεν θα τον αποκαλούσες και ιδιοφυΐα και που ευθύνεται για τις περισσότερες γκάφες που συμβαίνουν, ενώ η Eep είναι η αντιδραστική και σπιρτόζα έφηβη που συνεχώς παρακούει τις αυστηρές εντολές του πατέρα της.

    Η Eep λοιπόν, μια μέρα γνωρίζει έναν άνθρωπο τελείως διαφορετικό από αυτήν.
    Αυτός είναι ο Guy. 
    Ένας Homo Sapiens που πέρα από διαφορετική σωματοδομή, έχει και την ικανότητα να σκέφτεται. 


    Η νεαρή κοπέλα εντυπωσιάζεται από τα χαρακτηριστικά και την προϊστορική του ευφυΐα, γνωρίζοντας ωστόσο πως εκείνος ανήκει σε έναν διαφορετικό κόσμο που εκείνη δεν μπορεί καν να φανταστεί.

    Όταν μετά από κάποια τραγελαφικά γεγονότα η σπήλια της οικογένειας καταστρέφεται ολοσχερώς, οι Croods δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ξεκινήσουν ένα επικό ταξίδι προς τον «Νέο Κόσμο» για να βρουν έναν άλλο τόπο διαμονής.

    Με την βοήθεια του Guy, η οικογένεια θα περιηγηθεί μέσα σε φαντασμαγορικά τοπία και θα συναντήσει πλάσματα που δεν έχει αντικρύσει ξανά. 

    Η περιπέτεια θα δημιουργήσει τριβές στην δυσλειτουργική ομάδα και ο φόβος για το καινούργιο και καινοτόμο θα είναι πανταχού παρών με καταστροφικές συνέπειες.

    Εξ'αρχής να ξεκαθαρίσω πως το The Croods είναι ένα αξιαγάπητο animation. 
    Η DreamWorks δεν έχει ρίξει ούτε στο ελάχιστο τα στάνταρ παραγωγής της και το οπτικό αποτέλεσμα είναι άρτιο.

    Ωστόσο, το ζήτημα που προκύπτει με ιδέες όπως το The Croods είναι πως στην δεκαετία που μας πέρασε έχουμε παρακολουθήσει κορυφαία animation που έχουν ανεβάσει τον πήχη τόσο πολύ, που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί μαζί τους.

    Για παράδειγμα, οι τελείως αντίθετοι χαρακτήρες είναι καλογραμμένοι αλλά σε καμιά περίπτωση τόσο αξιομνημόνευτοι όπως εκείνοι του Shrek ή του Ice Age.


    Ακόμα περισσότερο, ενώ και εδώ θα γελάσετε, δεν θα βρείτε τις επικές ατάκες και τα catchphrases που θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό σας.

    Η animated σκηνοθεσία των Kirk De Micco και Chris Sanders θα σας συστήσει σε απίστευτα τοπία και παράξενα τέρατα που θα σας εντυπωσιάσουν. 



    Ο φανταστικός κόσμος που έχει δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου για το The Croods είναι ένα από τα ατού της ταινίας. 
    Ίσως το 3D να μπορούσε να έχει πιο έντονο χαρακτήρα, αλλά αυτή είναι μια λεπτομέρεια που δεν αναιρεί την δουλειά των σκηνοθετών.

    Επίσης, μεγάλο θετικό αποτελούν και οι φωνές-ερμηνείες των ηθοποιών που έχουν αναλάβει να δώσουν ζωή στους χαρακτήρες. 


    Πρωτοκλασάτα ονόματα όπως ο Nicolas Cage, η Emma Stone και ο Ryan Reynolds υποδύονται τον πατέρα, την έφηβη κόρη και τον έξυπνο homo sapiens αντίστοιχα. 

    Έχοντας πάρει τον ρόλο τους στα σοβαρά, οι ηθοποιοί κατάφεραν να μεταδώσουν με ακρίβεια τα συναισθήματα και την διάθεση των φανταστικών ηρώων. 
    Ειδικά η Emma Stone, που όπως έχουμε καταλάβει είναι ένα γνήσιο κωμικό ταλέντο, ανεβάζει το επίπεδο ένα σκαλί επάνω.

    Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του The Croods να είναι η safe οπτική που κρατάει καθόλη την διάρκεια του έργου. 


    Αυτό το κλασσικό Disney μοτίβο όπου οι χαρακτήρες ξεκινούν ένα ταξίδι - περιπέτεια που τους οδηγεί στο να γνωρίσουν έναν νέο κόσμο και σε βάθος χρόνου τους εαυτούς τους καλύτερα. 

    Φυσικά, δεν περίμενα κάτι το ανατρεπτικό, όμως τα family friendly μηνύματα από ένα σημείο και έπειτα έχουν καταντήσει ξεπερασμένα ακόμα και για τους μικρούς θεατές.

    Χωρίς να ξεπερνά τους προκατόχους του, το The Croods, είναι ένα απολαυστικό animation που προτείνεται σε κινηματογραφόφιλους ανεξαρτήτου ηλικίας.

    Στις αίθουσες από 18 Απριλίου (και μεταγλωτισμένο).

     
    The Croods trailer 2 από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Οι Κρουντς - The Croods Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top