F Ο Jon Favreau ετοιμάζεται να περιποιηθεί το The Lion King ...αλά Jungle Book! - FilmBoy Ο Jon Favreau ετοιμάζεται να περιποιηθεί το The Lion King ...αλά Jungle Book! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Jon Favreau ετοιμάζεται να περιποιηθεί το The Lion King ...αλά Jungle Book!


    Η ιδέα που ξεκίνησε πριν έξι περίπου χρόνια με το Alice in Wonderland εξελίχτηκε σε χιονοστιβάδα, με την Disney να έχει βρει τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά στην ίδια της τη βιβλιοθήκη, μεταφέροντας κλασσικά παραμύθια κινουμένων σχεδίων περασμένων δεκαετιών, σε μια πλούσια live-action μορφή, με λιγότερες ή περισσότερες αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο. 

    Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε ήδη δει τα Oz the Great and Powerful, Maleficent, Cinderella, The Jungle Book και Alice Through the Looking Glass, ενώ στο άμεσο μέλλον έρχονται τα Pete's Dragon, Beauty and the Beast και πολλά πολλά ακόμη.

    Απ’ όλες αυτές τις παραγωγές ωστόσο, η μοναδική που κατάφερε όχι απλά να φτάσει αλλά να ξεπεράσει το πρωτότυπο, ήταν αναμφισβήτητα το The Jungle Book του Jon Favreau, μια υπέροχη υβριδική ταινία που συνδύασε μοναδικά το fully cgi περιβάλλον με τον live-action μικρό πρωταγωνιστή της. 

    Τα σχεδόν $ 1 δισεκατομμύριο που έφερε πίσω η ταινία, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές κριτικές, έπεισαν την Disney να εμπιστευτεί στον Favreau, μία από τις πλέον iconic ταινίες της χρυσής εποχής των 90's, το The Lion King.

    Με τον Jeff Nathanson (Catch Me If You Can, Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) να έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο, ο Favreau σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ίδια φωτορεαλιστική cgi μέθοδο που είδαμε στο The Jungle Book, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα απουσιάζει πλήρως το live-action στοιχείο, κάτι λογικό μιας και στην ιστορία δεν υπάρχει ανθρώπινος χαρακτήρας.

    Παρά την επίσημη ανακοίνωση, η Disney απέφυγε να αναφερθεί στη χρονολογία που υπολογίζεται η ταινία να βγει στις αίθουσες, κάτι λογικό, αφού ο Favreau έχει ήδη στα σκαριά του The Jungle Book 2, ενώ και το καλεντάρι της εταιρίας είναι ήδη γεμάτο για τα προσεχή χρόνια με αντίστοιχες παραγωγές όπως το Mulan, το Cruella, το Dumbo, το The Little Mermaid, το Aladdin, συν τα sequels των ταινιών που έχουμε δει. 
    Με άλλα λόγια, θα πήξουμε στο παραμύθι!

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Jon Favreau ετοιμάζεται να περιποιηθεί το The Lion King ...αλά Jungle Book! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top