F Best Asian Films: War of the Arrows (2011) - FilmBoy Best Asian Films: War of the Arrows (2011) - FilmBoy
  • Latest News

    Best Asian Films: War of the Arrows (2011)




    Εκπληκτική περιπέτεια εποχής, που σάρωσε τα ταμεία το 2011, κόβοντας 7,5 εκατομμύρια εισιτήρια περίπου, ενώ κέρδισε 5 βραβεία Blue Dragon και 4 Grand Bell, με τον πρωταγωνιστή, Park Hae-il να ανακυρήσσεται ηθοποιός της χρονιάς. 
    Ας δούμε όμως περί τίνος πρόκειται.

    Δύο αδέρφια, ο Nam-yi και η Ja-in, έχουν μείνει ορφανά, μιας και ο πατέρας τους σκοτώθηκε ως προδότης. 
    Την ανατροφή τους έχει αναλάβει ο Kim Mu-seon, φίλος του πατέρα τους. 

    Ο Nam-yi, περνάει την ώρα του κυνηγώντας και καταφέρνει να γίνει εξαιρετικός τοξοβόλος. 
    Η ζωή τους είναι γεμάτη δυσκολίες, αλλά κάποια στιγμή καταφέρνουν να βρουν μια δόση ευτυχίας, με τον γάμο της Ja-in με τον παιδικό της έρωτα Seo-goon.

    Δυστυχώς όμως για αυτούς, την ημέρα του γάμου λαμβάνει χώρα η δεύτερη εισβολή των Μαντζουριανών στη χώρα. 
    Οι δυνάμεις τους, με επικεφαλής τον πρίγκηπα Dorgon, φτάνουν στο χωριό την ώρα της τελετής και αφού σκοτώνουν πολλούς, παίρνουν και κάποιους αιχμαλώτους, ανάμεσα τους την Ja-in και τον Seo-goon. 

    O Nam-yi , αγνοώντας το νόμο που απαγορεύει τη διέλευση των συνόρων, ξεκινάει να σώσει την αδερφή του ενώ λίγο αργότερα ο Dorgon στέλνει εναντίον του τον κορυφαίο τοξότη του, Jyushinta και την ομάδα του. 
    Ο πόλεμος των τόξων έχει ξεκινήσει.


    Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, ο Kim Han-min, ο οποίος κάνει τη δουλειά του ακριβώς όπως αρμόζει σε μια blockbuster περιπέτεια: Γρήγορος ρυθμός με συνεχόμενες σκηνές δράσης, εκπληκτικό μοντάζ και πλήρης εκμετάλλευση τόσο του τοπίου, όσο και της κινηματο-γραφικότητας του τόξου σαν όπλο, μέσω του οποίου μας δίνει μας μερικές πολύ εντυπωσιακές σκηνές, που θυμίζουν ανάλογες ελεύθερων σκοπευτών. 

    Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στον ήχο, με το σφύριγμα των βελών και το τράβηγμα του τόξου να δίνουν τον τόνο στις σκηνές δράσης. 

    Οι χαρακτήρες του επίσης είναι αρκετά ενδιαφέροντες, γεγονός όχι και τόσο συνηθισμένο σε τέτοιου είδους φιλμ, ενώ στα θετικά θα πρέπει να αναφέρω πως αποφεύγει και τις σκηνές μελοδράματος, που τόσο πολύ αρέσουν στους Κορεάτες.

    Οι ηθοποιοί παίζουν αρκετά καλά δεδομένων των συνθηκών, προεξαρχόντως του Park Hae-il ως Nam Yi, για τον οποίο τα είπαμε και στον πρόλογο. 

    Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζουν ο Ryu Seung-ryong (Masquerade) ως Jyushinta και η Moon Chae-won ως Ja-in, που κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης και στα δύο σημαντικότερα φεστιβάλ της χώρας (Blue Dragon και Grand Bell). 
    Μην περιμένετε τίποτα ανεπανάληπτες ερμηνείες, αποδίδουν όμως ακριβώς στο βαθμό που χρειάζεται.

    Σε γενικές γραμμές, πιστεύω πως όλοι ξέρετε λίγο πολύ τι να περιμένετε από μια blockbuster περιπέτεια και αυτό ακριβώς προσφέρει το War of the Arrows στον μέγιστο βαθμό. 
    Δείτε το, αξίζει.

    Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Best Asian Films: War of the Arrows (2011) Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top