F Review: Αλάσκα - Alaska (Storia d Amore) - FilmBoy Review: Αλάσκα - Alaska (Storia d Amore) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Αλάσκα - Alaska (Storia d Amore)




    Επική ιστορία αγάπης, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό ζεύγος.
    O Ιταλός σκηνοθέτης  Claudio Cupellini  παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο δράμα  αισθημάτων, μοναξιάς, βίας και τραγωδίας.

    Οι δύο πρωταγωνιστές του (o Ιταλός Elio Germano και η Γαλλο-Ισπανίδα ηθοποιός και μοντέλο Astrid-Berges Frisbey), από την πρώτη στιγμή που συναντιούνται και ερωτεύονται, έρχονται αντιμέτωποι με ένα σωρό εμπόδια, διαμάχες και προδοσίες, που θα κάνουν το κυνήγι της ευτυχίας να μοιάζει ακατόρθωτο για αυτούς.

    Χωρίς ποτέ να χάνει τον έλεγχο των γεγονότων της ιστορίας που διηγείται, ο Cupellini βουτάει τους εύθραυστους ήρωές του σε μια ανθρώπινη ιστορία αγάπης και πάθους, που κινείται ανάμεσα στο Παρίσι και στο Μιλάνο και που σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει στην υπερβολή ή στο ανόητο μελόδραμα.

    Οι καταστάσεις που περιγράφονται είναι εντελώς αληθοφανείς με τους δύο φουλ ερωτευμένους πρωταγωνιστές να πέφτουν σε σωρεία λαθών, τα οποία θα κάνουν τη σχέση τους να περάσει από σαράντα κύματα, μέσα σε μια χρονική περίοδο περίπου πέντε ετών.

    Ο Fausto (Elio GermanoNine) είναι υπάλληλος πεντάστερου ξενοδοχείου στο Παρίσι, στην ταράτσα του οποίου σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά του, γνωρίζει την Nadine (Astrid-Berges Frisbey(Pirates of the Carribean: On Strange Tibes) η οποία περνάει εκεί οντισιόν για μοντέλο.

    Για να την εντυπωσιάσει, την πηγαίνει στην πανάκριβη σουίτα του ξενοδοχείου απλά για να της την δείξει, όμως για κακή του τύχη  ο ένοικος της σουίτας επιστρέφει, με την όλη κατάσταση να καταλήγει με τον Fausto να τον χτυπάει άσχημα και ως συνέπεια αυτού να καταλήγει στη φυλακή.


    Δεν είναι παρά η πρώτη από μια σειρά άτυχων/δραματικών γεγονότων στην πορεία του άγνωστου αρχικά μεταξύ του ζεύγους, που ξανασμίγει δύο χρόνια μετά στο Μιλάνο πια και αφού ο Fausto έχει αποφυλακιστεί.
    Η Nadine εργάζεται πλέον σαν μοντέλο εκεί, ενώ ο φιλόδοξος Fausto αναγκάζεται να κάνει δουλειές του ποδαριού.

    Τα πάντα θα αλλάξουν όταν θα ανοίξει ένα πολύ πετυχημένο όπως αποδεικνύεται κλαμπ (με το όνομα Alaska από όπου έχει πάρει το όνομα της η ταινία), κλέβοντας όμως τα απαραίτητα χρήματα για το αρχικό κεφάλαιο από την Nadine.

    Αυτό θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για τα καλά στη σχέση τους, αφού αυτό που ακολουθεί είναι ένα γαϊτανάκι τραγικών επιλογών και δραματικών καταστάσεων, που θα τους κάνει να είναι πότε χώρια και πότε μαζί, με τις φιλοδοξίες τους και τα πείσματά τους όμως, να μην τους αφήνουν να δουν καθαρά τα αληθινά τους αισθήματα.

    Δυναμίτης ο  Elio Germano στον κεντρικό ρόλο, δίνει μια αλά Michael Fassbender ερμηνεία, με έναν συνδυασμό ωμότητας- αγνού πάθους και με ένα σπινθηροβόλο βλέμμα που μαγνητίζει.

    Στα ίδια επίπεδα και η πανέμορφη Astrid-Berges Frisbey, έχει τέλεια χημεία με τον Germano και καταφέρνει να φτιάξει έναν εύθραυστο, γοητευτικό και απελπισμένο ώρες-ώρες χαρακτήρα, χωρίς όμως να γίνεται μελοδραματική.

    Καλοί και ο β’ ρόλοι, με τον Valerio Binasco να υποδύεται τον απερίσκεπτα αυθόρμητο συνέταιρο του Fausto, και την Elena Radoninich να είναι η πάμπλουτη νεαρή που σκοπεύει να τον παντρευτεί.

    Μια παθιασμένη, ερωτική ταινία ενηλικίωσης είναι η Alaska που πετυχαίνει σχεδόν διάνα.
    Λέω σχεδόν, γιατί ίσως ένα ψαλίδι δέκα-δεκαπέντε λεπτών στο μοντάζ θα μπορούσε να έχει γίνει, όμως αυτό δεν σημαίνει για κανένα λόγο πως όποιος τη δει, δεν θα παρασυρθεί και δεν θα πιάσει τον εαυτό του να συμπάσχει με τα πάθη του Fausto και της Nadine.

    Στους κινηματογράφους από 4 Αυγούστου.

    Νίκος Παλάτος.





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Αλάσκα - Alaska (Storia d Amore) Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top