F Review: Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας - The BFG - FilmBoy Review: Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας - The BFG - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας - The BFG




    Η μικρή Σόφι απάγεται από το ορφανοτροφείο όπου ζει, από έναν πελώριο φιλικό γίγαντα, που θα την οδηγήσει στη Γιγαντοχώρα. 
    Εκεί θα μπλέξουν μαζί σε απίστευτες περιπέτειες.

    Ο εκ πρώτης όψεως τρομακτικός BFG (Mark Rylance, Bridge of Spies) και η τετραπέρατη, θαρραλέα ηρωίδα (Ruby Barnhill) του διάσημου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας, Roald Dahl (Willy Wonka & the Chocolate Factory) αναπτύσσουν μία ζεστή φιλία, μέσα στην οποία βρίσκουν και οι δύο καταφύγιο και γιατρειά από τη μοναξιά τους, τη στενοχώρια τους και το καταπιεστικό-βίαιο περιβάλλον στο οποίο ζουν. 

    O δε μέγας παραμυθάς του σύγχρονου Χόλυγουντ Steven Spielberg (Bridge of Spies, Lincoln, War Horse) παίρνει στα χέρια του τον γοητευτικό αυτό μύθο και πλάθει μία απολαυστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους.

    Τα χρώματα της ταινίας, η ατμόσφαιρα, η αξιοποίηση του φωτός και τα λεπτοδουλεμένα εφέ δίνουν ζωή στο όραμα του σκηνοθέτη με τον καλύτερο τρόπο. 


    Ειδικά η σκηνή στη λίμνη των ονείρων και το κυνήγι τους είναι βγαλμένα από σπουδαίους δημιουργούς κι αντανακλούν τα όνειρα – θα ‘λεγε κανείς- των ίδιων των θεατών. 
    Το πρωταγωνιστικό δίδυμο αλληλοσυμπληρώνεται και αποτελεί ένα αδιάσπαστο ντουέτο, που θα θυμόμαστε.

    Σίγουρα, όμως, ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας δεν συγκαταλέγεται στις αξεπέραστες στιγμές της φιλμογραφίας του Spielberg και ούτε φέρει τον αέρα του ξεχωριστού. 

    Γρήγορα χάνει ένα μεγάλο μέρος της φρεσκάδας του και οι προσδοκίες που δημιουργεί εύκολα διαψεύδονται μετά από λίγο, ενώ η τελευταία πράξη της ιστορίας είναι αδικαιολόγητα αργή, ανέμπνευστη και χλιαρή.
    Ατόφιο παραμυθένιο σινεμά, που θα ξεχαστεί μόλις…ξυπνήσουμε…

    Στους κινηματογράφους από 30 Ιουνίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας - The BFG Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top