F Review: The Nice Guys - FilmBoy Review: The Nice Guys - FilmBoy
  • Latest News

    Review: The Nice Guys




    Ένα αταίριαστο ντουέτο ιδιωτικών ντετέκτιβ ερευνούν την υπόθεση αυτοκτονίας μίας πορνοστάρ στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’70.

    Ο βίαιος και παρορμητικός μπράβος Healy (Russell Crowe, Noah) αφού σπάσει το χέρι του αλκοολικού, γκαφατζή ντετέκτιβ March (Ryan Gosling, The Big Short) τον προσεγγίζει, για να τον προσλάβει. 

    Με τα χίλια ζόρια και λίγη… προκαταβολή της αμοιβής… οι δυο τους συνθέτουν ένα αντιθετικό δίδυμο που σκορπάει γέλιο, ανεξέλεγκτες καταστάσεις και θύματα στο πέρασμά του. 

    Από κοντά τους βρίσκεται πάντα η 13χρονη κόρη του March, Holly (Angourie Rice) που άλλοτε τους σώζει κι άλλοτε τους περιπλέκει τις υποθέσεις.

    Υστερικοί ακτιβιστές, διεφθαρμένοι πολιτικοί, χαζές πορνοστάρ, αδίστακτοι εκτελεστές και μία ηλικιωμένη θεία με ματομπούκαλα αποτελούν το απολαυστικό μωσαϊκό χαρακτήρων και τύπων που έχει πλάσει ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης Shane Black (Lethatl Weapon, Iron Man 3).

    Ειδικότερα από το 48 Hours (1982) του Walter Hill και το πρώτο Φονικό Όπλο (1984) του Richard Donner (σε σενάριο του Shane Black) κι έκτοτε, έγινε μόδα και must τα ευτράπελα αστυνομικά δίδυμα, βασιζόμενα σε μία απλή πλοκή και δίνοντας περισσότερη προσοχή στους χαρακτήρες. 

    Έτσι, λοιπόν, ο Shane Black φτιάχνει επιδέξια μία αστυνομική/κωμική περιπέτεια ακολουθώντας την παράδοση του είδους, αλλά χωρίς να παρουσιάζει κάτι χιλιοειπωμένο και βαρετό. 


    Χρησιμοποιεί αρκετά μικρά και μεγάλα μοτίβα από το κλασικό Lethal Weapon (κόρη πολιτικού/αξιωματούχου μπλέκει στο κύκλωμα πορνείας, νεκρά σώματα πάνω σε οροφές αυτοκινήτων, πτώσεις από ψηλά κτίρια ξενοδοχείων, θεοπάλαβος αστυνομικός με τραυματικό παρελθόν και χωρίς σύζυγο, κλπ), δεν κουράζει όμως και δεν θα το προσέξουν καν όσοι δεν γνωρίζουν τη φιλμογραφία του.

    Οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν δεμένες σχέσεις και αποδίδουν εξαιρετικά, με άνεση και παιγνιώδη ενέργεια τους ρόλους τους. 

    Μόνο η Kim Basinger (Grudge Match) δείχνει να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, αλλά η παρουσία της και μόνο προσφέρει στους σινεφίλ ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο (19 χρόνια μετά το L. A. Confidential μοιράζεται το ίδιο με τον Crowe και μάλιστα σε μία υπόθεση πορνείας/συγκάλυψης και διαπλεκόμενων στο Λος Άντζελες !!)

    Στο σενάριο υπάρχουν εξαιρετικές ατάκες, μπουρλέσκ ευρήματα, σινεφίλ αναφορές, έξυπνο χιούμορ, σαρκασμός προς πάσα κατεύθυνση, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τροπές και ανατροπές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και τη ροή της ταινίας μέχρι τέλους. 

    Το φινάλε κλείνει το μάτι για συνέχεια… Be prepared!

    Στους κινηματογράφους από 26 Μαίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: The Nice Guys Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top