F Batman vs. Superman: Η ταινία που δεν έγινε ποτέ και ...οι σκέψεις μας πριν 4 χρόνια - FilmBoy Batman vs. Superman: Η ταινία που δεν έγινε ποτέ και ...οι σκέψεις μας πριν 4 χρόνια - FilmBoy
  • Latest News

    Batman vs. Superman: Η ταινία που δεν έγινε ποτέ και ...οι σκέψεις μας πριν 4 χρόνια


    Όσο ανασηκώνω παλιά άρθρα του FilmBoy, τόσο πιο υπερήφανος νοιώθω για τη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ και 6 χρόνια σε αυτόν τον κινηματογραφικό (και ανεξάρτητο ακόμα, δίχως τις δεσμεύσεις διαφημιστικών παροχών που έχουν άλλοι) χώρο.

    Τον Σεπτέμβριο του 2012 και με αφορμή την έξοδο του The Dark Knight Rises στους κινηματογράφους, ο Κώστας Τσώκος είχε κάνει ένα γιγαντιαίο αφιέρωμα στον Batman – την κατάσταση στα κόμικ των 50’s – 80’s και τη σημασία τους στις πρώτες ταινίες και μια ιστορική αναδρομή στις κινηματογραφικές εμφανίσεις του (ξεκινώντας από τα ασπρόμαυρα series του ‘40 και την ταινία του ’66 και συνεχίζοντας στο όραμα του Tim Burton και στα …καρτούν του Schumacher).

    Μια απίστευτη δουλειά που αν πατήσετε τα links θα την απολαύσετε πραγματικά. 

    Το αφιέρωμα λοιπόν τελείωνε με τις ταινίες Batman που δεν είδαμε ποτέ!
    Η τελευταία μαντεύετε ποια ήταν;   
    Μα το Batman vs Superman!
    Παρακάτω θα διαβάσετε για την ταινία που δεν έγινε νωρίτερα αλλά και ποιες σκέψεις έκαναν οι φανς των κόμικ για την πιθανότητα μιας τέτοια ταινίας, το 2012.



    ...Το πιο μεγαλεπήβολο από τα σχέδια που δεν πραγματοποιήθηκαν, ήταν αυτό εδώ το άκυρο crossover μεταξύ των ιερών αγελάδων της DC.

    Και λέω άκυρο, γιατί χωρίς να έχουμε δει τελικά reboot του Batman και χωρίς καινούριο μέχρι τότε Superman, τι να την κάνεις μια standalone crossover-ιά, να στέκεται μόνη της στον ορίζοντα;

    Πάρτε ανάσα.
    Αρχικά υπήρχε ένα σενάριο του παντελώς άγνωστου τότε ...J. J. Abrams με τίτλο Superman: Flyby και το οποίο θα σκηνοθετούσε ο ...Μακ Τζι (Άγγελοι Του Τσάρλι).

    O big Mακ όμως αποχώρησε για να σκηνοθετήσει το sequel των Charlie's Angels και τότε η Warner Bros προσέγγισε τον Wolfgang Petersen (Das Boot, Air Force One, The Perfect Storm).

    Τον Αύγουστο του 2001, ο σεναριογράφος του Seven, Andrew Kevin Walker, ρίχνει στο τραπέζι την ιδέα για μια Batman vs Superman εκδοχή, με τον Petersen να παραμένει στη σκηνοθετική καρέκλα, οπότε άκυρο το Superman: Flyby.

    Και επειδή όπου γάμος και χαρά ο Akiva πάντα πρώτος, ο Akiva Goldsman των Batman Forever, Batman and Robin ανέλαβε την σεναριακή επανεγγραφή.

    Το σενάριο διέρρευσε την 21η Ιουνίου του 2002 και η υπόθεση ξεκινούσε με την ψυχική κατάρρευση του Bruce Wayne ο οποίος απείχε ήδη 5 χρόνια απ'την καταπολέμηση του εγκλήματος, έχοντας ήδη χάσει τους Dick Grayson, Alfred Pennyworth και Commissioner Gordon.

    Μόνη του παρηγοριά, η αρραβωνιαστικιά του Elizabeth Miller.
    Στα ίδια ζόρια και ο Superman/Clark Kent μετά το διαζύγιο του με τη Lois, με τους δύο ήρωες να μοιράζονται γενικά μια στενή φιλία.

    Μέχρι που ο Joker σκοτώνει στο μήνα του μέλιτος την γυναίκα του Bruce και ο ίδιος αρχίζει να κάνει σχέδια εκδίκησης, με μόνο εμπόδιο του τον Superman, που προσπαθεί να τον συγκρατήσει.

    Τελικά ο Bruce θα ρίξει το φταίξιμο στον Clark και οι δυο τους θα αρχίσουν να πλακώνονται, μέχρι που θα καταλάβουν ότι όλα αυτά ήταν ένα σχέδιο του Lex Luthor, του μεγαλύτερου αντιπάλου του Superman.
    Ε, μετά μπορείτε να φανταστείτε πως θα τα ξανάβρισκαν και θα συμμαχούσαν για το κοινό καλό και ούτω καθεξής.

    Υποψήφιος για το ρόλο του Batman ήταν πάλι ο Christian Bale (σ.σ.: για τον οποίο μπορούμε να πούμε τελικά πως σίγουρα το ήθελε η μοίρα του) και ως Clark Kent/Superman ο ...Josh Hartnett (?).

    Η προετοιμασία θα ξεκινούσε νωρίς το 2003, τα γυρίσματα ήταν προγραμματισμένα να διαρκέσουν 5-6 μήνες, με κυκλοφορία γύρω στα μέσα του 2004.

    Τελικά οι Bale, Hartnett απέρριψαν τους ρόλους, ο Petersen αποχώρησε γρήγορα για να σκηνοθετήσει αργότερα το Troy (2004) και η Warner προχώρησε με το αποτυχημένο Superman Returns και το γνωστό μας Batman Begins.



    Hint:
    Σε μια σκηνή του I am Legend, υπάρχει μια φανταστική πλακέτα της ταινίας στο background (δες τη φώτο επάνω), ενώ ο Bryan Singer είχε κάποτε υπόψιν του μια μελλοντική συνεργασία με τον Wolfgang Petersen για το εν λόγω πρότζεκτ και τον Bale να παραμένει ως Batman.

    FILMBOY ΓΝΩΜΗ

    Τυπικό στόρι που θα μπορούσε όμως να λειτουργήσει ενώ για κάτι τέτοια crossover, ποιος δεν θα πέθαινε;

    Αλλά...δεν ήταν ακόμα η ώρα του.
    Ακόμα και αν αργότερα το πραγματοποιούσαν, ο ημι-αποτυχημένος Superman του Brandon Routh δύσκολα θα ταίριαζε τα χνώτα του με τον gritty Batman του Nolan.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Batman vs. Superman: Η ταινία που δεν έγινε ποτέ και ...οι σκέψεις μας πριν 4 χρόνια Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top