F Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools άρχισε! - FilmBoy Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools άρχισε! - FilmBoy
  • Latest News

    Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools άρχισε!


    Από τις 20 ως τις 28 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στην Λάρισα το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Artfools, με τιμώμενα πρόσωπα τον Παντελή Βούλγαρη και τον Νίκο Κούνδουρο και τιμώμενη χώρα την Νορβηγία. 

    Το δεκαήμερο περιλαμβάνει επίσης Διεθνές, Ελληνικό, Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνιστικό animation, όπου θα απονεμηθούν Α, Β & Γ, βραβεία για κάθε κατηγορία αντίστοιχα και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής Επίσης, αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, master class, κινηματογραφικά forum κ.α.

    Στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνονται και δύο που αφορούν αποκλειστικά τον Ασιατικό κινηματογράφο. 

    Το πρώτο ονομάζεται «Μνήμες Διαίρεσης» και κατά τη διάρκειά του θα προβληθούν τρεις ταινίες με θέμα την διχοτόμηση της Κορέας σε Βόρεια και Νότια (Brotherhood of War, Shiri, Front Line).

    Στην πρεμιέρα του αφιερώματος θα παραστεί ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα, κ. Tae-shin JANG ενώ μετά την προβολή της ταινίας, η πρεσβεία θα προσφέρει χαρακτηριστικές γεύσεις της Κορέας στους παρευρισκόμενους. 

    Το δεύτερο αφιέρωμα αφορά το ιαπωνικό gore, όπου θα προβληθούν μερικές από τις γνωστότερες ταινίες του J-horror (Kairo (Pulse), Ring, Audition, Gurotesuku, Dark Water).

    Πρόγραμμα και πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στις σελίδες:
    http://artfoolsvideofestival.gr/
    http://www.artfools.gr/




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools άρχισε! Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top