F Blu-Ray Review: Mad Max: Fury Road - FilmBoy Blu-Ray Review: Mad Max: Fury Road - FilmBoy
  • Latest News

    Blu-Ray Review: Mad Max: Fury Road


    Ο ήρωας του τίτλου [ο Tom Hardy του The Dark Knight Rises (2012)] και μια μυστηριώδης γυναίκα με ένα πρόσθετο μηχανικό χέρι [η Charlize Theron του Prometheus (2012)] ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν ένα τσούρμο γόνιμων γυναικών στην πιο επική μάχη για το νερό και τη βενζίνη, στις ερήμους  της Αυστραλίας του μέλλοντος (και ευτυχώς λείπουν οι χαζοί ρομαντισμοί).

    Παρότι γεννήθηκα στα ‘80s, ένα πράγμα που μου διέφυγε να κάνω κατά την παιδική μου ηλικία ήταν να μεγαλώσω με την τριλογία του Mad Max [Mad Max (1979), Mad Max 2 (1981), και Mad Max Beyond Thunderdome (1985)] αλλά επειδή δεν άντεχα άλλο να με κοροϊδεύουν οι συνομήλικοι φίλοι μου, το 2013 προμηθεύτηκα το μεταλλικό Blu-ray box-set και έτσι πλέον δεν ζω στο σκότος.

    Η αλήθεια είναι πως παρότι λατρεύω τα περισσότερα εκ των Ιταλικών post-apocalypse rip-off [μου αρέσει ακόμα και το Warrior of the Lost World (1983)] μου είναι αδύνατο να δηλώσω φαν των παραπάνω ταινιών του Mel Gibson.

    Ωστόσο αφού άπαντες κινηματογραφόφιλοι είπαν πως αυτό εδώ το φιλμ του σκηνοθέτη George Miller είναι ίσως η καλύτερη περιπέτεια όλων τον εποχών, έσπευσα να αγοράσω το Blu-ray & DVD combo, και ενθουσιάστηκα και εγώ.

    Όπως ήδη θα έχετε διαβάσει, τούτο εδώ το έργο είναι θεαματικό (βασικά, δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα) αλλά συνάμα έχει και ένα από τα σπουδαιότερα σενάρια των τελευταίων ετών [το έγραψαν οι George Miller, Brendan McCarthy και Nick Lathouris], γεμάτο φεμινιστικά αλλά και αντιπολεμικά σχόλια (κυρίως για τη ματαιότητα των πολέμων και πως η «πρώτη γραμμή» δια της αφέλειας της και ψεύτικων υποσχέσεων οδηγείται στο τίποτα και τον φανατισμό από ανθρώπους με βδελυρά κίνητρα). 

    Υπάρχει δε και ένας κιθαρίστας που με την κιθάρα του πετά φλόγες, αν και θα ήθελα αυτόν τον ρόλο να τον είχαν δώσει στον αγαπημένο μου Richard Fortus.

    Η ταινία σε 1080p High Definition 16x9 2.4:1 φαντάζει εξωπραγματική και η φωτογραφία του John Seale [Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)] είναι ότι πιο άρτιο και εντυπωσιακό θα δείτε φέτος.

    Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε deleted scenes και τα βίντεο Maximum Fury: Filming Fury Road (που μας αποκαλύπτει το πώς τα stunts γίνανε on-camera, αποφεύγοντας τα πολλά CG), Mad Max: Fury on Four Wheels (που εστιάζει στο selling-point που δεν είναι άλλο από τα αυτοκίνητα), The Road Warriors: Max and Furiosa (που εστιάζει στο πρωταγωνιστικό δίδυμο), The Tools of the Wasteland (περί των κουστουμιών κτλ.), The Five Wives: So Shiny, So Chrome (για τις ηθοποιούς που υποδύθηκαν τις πέντε γυναίκες της ιστορίας), και Fury Road: Crash & Smash (με ακατέργαστο υλικό θεάματος).

    Έχει ήδη ανακοινωθεί το πέμπτο κεφάλαιο της σειράς [Mad Max: The Wasteland] και ανυπομονώ.

    Αναδημοσίευση από Horrorant








    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Blu-Ray Review: Mad Max: Fury Road Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top