F The Shannara Chronicles trailer: Το νεανικό Game of Thrones από το MTV - FilmBoy The Shannara Chronicles trailer: Το νεανικό Game of Thrones από το MTV - FilmBoy
  • Latest News

    The Shannara Chronicles trailer: Το νεανικό Game of Thrones από το MTV


    Πριν μερικές μέρες, στα ασήμαντα βραβεία VMA του MTV, όπου παρεπιπτώντως (άσχετο...) ο Kanye West ανακοίνωσε ότι θα κατεβεί το 2020 για Πρόεδρος της Αμερικής (!), το κανάλι μας έδειξε το πρώτο trailer για την σειρά φαντασίας με τίτλο The Shannara Chronicles ...και είμαι πολύ σκεφτικός.

    Για αρχή, ποτέ δεν θα σταματήσω να ζητώ όλο και περισσότερο fantasy, τώρα που έχουμε την ευκαιρία πρέπει να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά φυσικά το θέλω καλοφτιαγμένο και ικανό να σταθεί δίπλα σε σειρές όπως το Game of Thrones ή ταινίες όπως Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. 

    Με την ανακοίνωση ότι το MTV πήρε τα δικαιώματα των βιβλίων του Terry Brooks έκλαψα με μαύρο δάκρυ, αλλά όταν είδα ότι ο ίδιος ο Brooks ανέφερε ότι ο λόγος που έδωσε το ΟΚ ήταν επειδή οι παραγωγοί του καναλιού είχαν το πιο πιστό στα βιβλία, όραμα, αναπτέρωσα λιγάκι...  

    Πλέον έχουμε και τις πρώτες εικόνες και τα πράγματα δεν φαίνονται και τόσο άσχημα. 


    Ο κόσμος φαίνεται καλοφτιαγμένος και το cast αποτελείται από άγνωστο πρωταγωνιστικό τρίδυμο [την Ivana Banquero που έπαιξε στον Pan’s Labyrinth πιτσιρίκα ως Eretria, την Poppy Drayton (που πέρασε ένα φεγγάρι από το Downton Abbey) ως Amberle και τον Austin Butler (Arrow) ως Wil] και μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών για τους β΄ρόλους (π.χ. τον John Rhys-Davies δηλαδή τον Gimli από τον Άρχοντα – αλλά και τον Manu Bennett του Arrow και Hobbit). 

    To MTV ειδικεύεται σε χαλαρές σειρές για νεανικό κοινό και το Shannara μπορεί να είναι το κατάλληλο για να γίνει μια αξιοπρεπείς παραγωγή. 

    Τα βιβλία εξάλλου ποτέ δεν είχαν την ενήλικη διάσταση και πολυπλοκότητα του έργου του G.R.R. Martin (sorry Mr Μουρατίδη δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με την άποψη σας), αλλά έμοιαζαν με το στυλ του JRR Tolkien, όπου το καλό και το κακό είναι ευδιάκριτα.

    Για να καταλάβεις λίγο την απλοϊκότητα της ιστορίας, η επίσημη σύνοψη είναι η εξής:

    Χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του πολιτισμού μας, η πριγκίπισσα των ξωτικών Amberle, το μισοξωτικό Wil και η άνθρωπος Eretria, ξεκινάνε την αποστολή για να σταματήσουν την εισβολή ενός δαιμονικού στρατού από τo να κατακτήσει και να καταστρέψει τις Τέσσερις Ηπείρους.   

    Τι σας έλεγα; 
    Ξανθοί πρωταγωνιστές, πριγκίπισσες και όμορφες γυναικείες παρουσίες... 
    Ένα κλασσικό παραμύθι που έχει την δυνατότητα να ξεχωρίσει αλλά η σκεπή του MTV θα με κάνει να το δω με σκεπτικισμό, αλλά να το δω παρ' όλα αυτά. 

    Πρεμιέρα στις 16 Ιανουαρίου 2016.

    Τάσος Σαμπάρ.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Shannara Chronicles trailer: Το νεανικό Game of Thrones από το MTV Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top