F 'Ο παραγωγός οφείλει να έχει άποψη για τα πάντα' - Ο Κώστας Λαμπρόπουλος μιλάει στον Νίκο Μουρατίδη - FilmBoy 'Ο παραγωγός οφείλει να έχει άποψη για τα πάντα' - Ο Κώστας Λαμπρόπουλος μιλάει στον Νίκο Μουρατίδη - FilmBoy
  • Latest News

    'Ο παραγωγός οφείλει να έχει άποψη για τα πάντα' - Ο Κώστας Λαμπρόπουλος μιλάει στον Νίκο Μουρατίδη


    Ο Κώστας Λαμπρόπουλος γεννήθηκε στη Νεμέα το 1961 και σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Φωτογραφίας και Σκηνογραφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας (Βουλγαρία). 

    Έχει κάνει παραγωγή και εκτέλεση παραγωγής σε 180 ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, δημόσια θεάματα και τηλεοπτικές σειρές. 
    Είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


    - Ήξερες από μικρός ότι θα ασχοληθείς με το σινεμά;


    Καθόλου. Με το σινεμά ασχολήθηκα τυχαία σε ηλικία 16 ετών γνωρίζοντας τον Κλέαρχο Κονιτσιώτη και ξεκινώντας να δουλεύω για την Pearl & Dean.  Μερικά χρόνια αργότερα, στα 22 μου συνεργάστηκα με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, που ήταν για μένα και το μεγαλύτερο σχολείο στο κινηματογράφο.


    - Τι σημαίνει παραγωγός ταινιών στην Ελλάδα; Είναι απλά ο άνθρωπος που χρηματοδοτεί μια ταινία; 


    Δεν είναι απαραίτητο ότι θα το χρηματοδοτήσει ο ίδιος! Είναι όμως εκείνος που θα κάνει την ιδέα, ταινία. Από την αρχή μέχρι το τέλος με ότι αυτό συνεπάγεται! Οφείλει να έχει άποψη για τα πάντα, από τους ηθοποιούς και το συνεργείο μέχρι τον τελικό μοντάζ της ταινίας.


    - Αν θέλει κάποιος νέος [σκηνοθέτης ή σεναριογράφος] να έρθει σε επαφή με την εταιρία σου, τι πρέπει να κάνει;


    Αν υπάρχει κάποια ωραία ιδέα μπορεί να επικοινωνήσει με την εταιρεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου, να τη στείλει και να εξετάσουμε αν είναι υλοποιήσιμη.Πιστεύω πολύ στις φρέσκες ιδέες των νέων ανθρώπων και μακάρι να υπάρξουν και ιδέες και πόροι χρημάτων.


    - Πες μας μερικές από τις ταινίες που ήσουν παραγωγός και έσκισαν στα ταμεία.


    Η  «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» του Νίκου Περάκη , με 1.600.000 εισιτήρια, η «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη,  με 1.300.000 εισιτήρια και οι «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη με 1.000.000 εισιτήρια.


    - Υπάρχουν και κάποιες άλλες που δεν τα πήγαν καλά αλλά είσαι υπερήφανος που τις έκανες;


    «Το Γάλα» του Γιώργου Σιούγα ήταν μια εξαιρετική ταινία που δυστυχώς δεν είχε την ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό, καθώς επίσης η «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά και ο «Έντουαρτ» της Αγγελικής Αντωνίου.


    - Με την τελευταία ταινία του Αγγελόπουλου τι γίνεται; Υπάρχει αρκετό γυρισμένο υλικό, υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι κάποια στιγμή;


    Το υλικό που υπάρχει είναι γύρισμα 15 ημερών και δυστυχώς είναι μη αξιοποιήσιμο.


    - Ποιους θεωρείς τους 5 καλύτερους νέους Έλληνες σκηνοθέτες;


    Νομίζω ότι θα αδικήσω κάποιους αν πω ονόματα. Σίγουρα όμως υπάρχουν αρκετοί νέοι και ικανότατοι σκηνοθέτες.


    - Από τις πρόσφατες ταινίες ποιες ξεχώρισες; Είτε δικής σου παραγωγής είτε άλλων.


    Το «September» της Πένυς Παναγιωτοπούλου, «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και το «Αν» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ήταν εξαιρετικά. Με τον Αλέξη Αλεξίου, ολοκληρώσαμε ένα σύγχρονο αθηναϊκό film noir, με τίτλο «Τετάρτη 04.45» με πρωταγωνιστή το Στέλιο Μάινα, το οποίο βγήκε στις αίθουσες φέτος και είναι μια δουλειά για την οποία είμαι πολύ περήφανος.Επιπλέον, το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά, που αποτελεί μια μοναδική εικαστική απεικόνιση του έρωτα και της σιωπής.


    - Αυτήν την περίοδο ετοιμάζεις κάποια ταινία;


    Μετά το «Από Έρωτα» του Θοδωρή Αθερίδη, που είναι η μεταφορά του πολύ πετυχημένου του θεατρικού στο κινηματογράφο, δουλεύω τη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, με τίτλο «Καλάσνικοφ» που αφηγείται την ιστορία μιας συμμορίας νέων παιδιών στην Αθήνα.


    - Αν σου έλεγαν να δουλέψεις με έναν ξένο σκηνοθέτη, ποιον θα διάλεγες; 


    Τον Jim JarmuschΑπό τους πολυαγαπημένους μου.



    Για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την εταιρία του Κώστα Λαμπρόπουλου, για κάποιο σενάριο ή κάτι άλλο:

    CL Productions
    Βριλησσού 65 - Πολύγωνο
    11476 Αθήνα
    Τηλεφωνικό κέντρο
    210 6412 700 
    Τηλεομοιοτυπία
    210 6412 709
    Ηλεκτρονική διεύθυνση
    info@clproductions.gr

    Νίκος Μουρατίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 'Ο παραγωγός οφείλει να έχει άποψη για τα πάντα' - Ο Κώστας Λαμπρόπουλος μιλάει στον Νίκο Μουρατίδη Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top