F Spartacus: Πρέπει να το δω ή όχι; - του Νίκου Μουρατίδη - FilmBoy Spartacus: Πρέπει να το δω ή όχι; - του Νίκου Μουρατίδη - FilmBoy
  • Latest News

    Spartacus: Πρέπει να το δω ή όχι; - του Νίκου Μουρατίδη


    Έχουμε αναφερθεί στη σειρά Spartacus, αλλά επειδή ακόμα υπάρχουν κάποιοι που αναρωτιούνται, ο Νίκος Μουρατίδης έχει να σας πει κάποια πράγματα.

    Η τηλεοπτική σειρά Spartacus περνάει τις τηλεοπτικές σειρές σε ένα άλλο επίπεδο. 
    Τρία είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά: Πολύ αίμα και special effects, πολύ γυμνό και πολύ άσχημη γλώσσα.

    Κανείς δεν θα περίμενε να δει στην τηλεόραση μια τέτοια σειρά. 
    Απ’ την μια σοκάρεσαι, αλλά απ’ την άλλη σκέφτεσαι ότι η κοινωνία και οι άνθρωποι, πριν την εμφάνιση του Χριστιανισμού μπορεί να ήταν κάπως έτσι. 

    Ο Χριστιανισμός έφερε και καθιέρωσε την ντροπή, τον καθωσπρεπισμό, την υποτιθέμενη ηθική, την υποκρισία, την σεμνοτυφία κτλ. κτλ.  

    Το Spartacus είναι μια Αμερικάνικη σειρά γυρισμένη στην Νέα Ζηλανδία που ξεκίνησε να παίζεται το 2010, και τέλειωσε το 2013. 
    Το ξέρω, άργησα να την δω, αλλά την έμαθα κατόπιν εορτής, συν ότι αυτές τις σειρές θέλω να τις βλέπω ολοκληρωμένες σε dvd και όχι να περιμένω κάθε βδομάδα ένα επεισόδιο.

    Ξέρετε φαντάζομαι για την περιπέτεια του πρωταγωνιστή Andy Whitfield, που αφού ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο, του διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο και πέθανε. 

    Μετά, την θέση του ανέλαβε ο Liam McIntyre, για άλλους δύο κύκλους οπότε και η σειρά τέλειωσε. 

    Το εντυπωσιακότερο όλων είναι όπως είπα, ότι όλοι οι χαρακτήρες - όχι μόνο οι λαϊκοί - χρησιμοποιούν μια απερίγραπτα ωμή και βρόμικη γλώσσα, ότι όλοι οι ηθοποιοί εμφανίζονται κάποιες στιγμές εντελώς γυμνοί (και Full Frontal), και ότι τα σπέσιαλ εφέ δίνουν και παίρνουν. 

    Τόσο πολύ αίμα, τόσα κεφάλια να αποκολλούνται από τα σώματα, τόσα χέρια να κόβονται μπροστά στα μάτια μας, δεν έχω ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου. 
    Οι ξένοι κριτικοί δεν σταματούσαν να μιλούν για ...'graphic violence, strong sexual content, and coarse language'.

    Νίκος Μουρατίδης







    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Spartacus: Πρέπει να το δω ή όχι; - του Νίκου Μουρατίδη Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top