F The Lobster trailer: Μια κανονική ταινία από το Γιώργο Λάνθιμο; - FilmBoy The Lobster trailer: Μια κανονική ταινία από το Γιώργο Λάνθιμο; - FilmBoy
  • Latest News

    The Lobster trailer: Μια κανονική ταινία από το Γιώργο Λάνθιμο;


    Τα έχω ξαναπεί για το Λάνθιμο.
    Σέβομαι τη δουλειά του, αλλά τον θεωρώ τον σημαντικότερο υπεύθυνο του …μοναχικού δρόμου που έχει πάρει το νέο ελληνικό σινεμά.

    Ο απερίγραπτα άθλιος Κυνόδοντάς του έφτασε μέχρι τα Όσκαρ (χάρη στην αμερικάνικη εταιρείας παραγωγής και το δικό της promo …ή για άλλους εξωγήινους λόγους – εκτός αν ισχυρίζεται κάποιος ότι ο Κυνόδοντας ήταν μία από τις πέντε καλύτερες ταινίες της χρονιάς εκείνης), οι νέοι σκηνοθέτες ζήλεψαν και ακολούθησαν αυτό το weird Greek cinema, τσίμπησαν και οι κρατικοί και δίνουν επιδοτήσεις πια μόνο σε τέτοιου είδους ελληνικές παραγωγές.

    Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι έρημες αίθουσες σε κάθε ελληνική παραγωγή, η άρνηση των αιθουσαρχών να τις προβάλουν και …η άρνηση και των θεατών όταν ακούν ‘ελληνική ταινία’.

    Βέβαια, όλο το παραπάνω σύστημα, δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς τους ‘πρόθυμους’, χωρίς τα site που είτε παίρνουν κομμάτι από τη πίτα είτε …κομμάτι γενικώς, flix-άρουν κριτικές κι επιτίθενται σε κάθε μη συστημικό ...αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

    Το The Lobster του Γιώργου Λάνθιμου κυκλοφόρησε το πρώτο του trailer και, τουλάχιστον, δείχνει σαν κανονική ταινία.

    Φυσικά το στόρι είναι κι αυτό …bizarre.
    Το The Lobster είναι μια ιστορία αγάπης που εξελίσσεται στο εγγύς μέλλον, όπου οι ελεύθεροι άνθρωποι (singles, χωρίς ταίρι) συλλαμβάνονται, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. 

    Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν ένα σύντροφο με τον οποίο να ταιριάζουν, σε 45 ημέρες. 
    Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους και αφήνονται στο Δάσος.

    Ένας απελπισμένος δραπετεύει από το Ξενοδοχείο και καταφεύγει στο Δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί, και ερωτεύεται αψηφώντας τους κανόνες.

    Πρωταγωνιστούν ο Colin Farrell, η Rachel Weisz, η Lea Seydoux, ο Ben Whishaw, ο John C. Reilly, η Olivia Colman και άλλοι.

    Ο Αστακός θα βγει στη Βρετανία στις 16 Οκτωβρίου.
    Πραγματικά εύχομαι να είναι μια πραγματικά καλή ταινία.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Lobster trailer: Μια κανονική ταινία από το Γιώργο Λάνθιμο; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top