F Review: Το Μέλλον - Il Futuro - FilmBoy Review: Το Μέλλον - Il Futuro - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το Μέλλον - Il Futuro




    Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα αφήσει ορφανά δύο παιδιά στην εφηβεία.

    Στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν τη ζωή τους και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, θα φέρουν δυσκολίες οι καινούριες τους γνωριμίες και το "μεγάλο κόλπο" που θα στήσουν μαζί.

    Η δυναμική Bianca (Manuela Martelli) δεν καταφέρνει να προστατεύσει το μικρότερο αδερφό της, Tomas (Luigi Ciardo) και να χτίσει το κοινό τους μέλλον.

    Κάποιοι ύποπτοι νέοι φίλοι που φέρνει ο Tomas στο σπίτι αλλάζουν τις ισορροπίες. 

    Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, όταν θα ζητήσουν από τη Bianca να γίνει το "δόλωμα", ώστε να βάλουν χέρι στο χρηματοκιβώτιο του ξεπεσμένου "Μασίστα" (Rutger Hauer, Sobo With A Shotgun).

    Η Χιλιανή Alicia Scherson (βραβευμένη στο Κάρλοβυ Βάρυ για το ντεμπούτο της το 2005) σκηνοθετεί αρκετά ερασιτεχνικά και χοντροκομμένα ένα φλύαρο κι αδύναμο σενάριο (βασισμένο σε βιβλίο του αναγνωρισμένου συμπατριώτη της Roberto Bolaño) - γεμάτο κοινοτοπίες, κακότεχνους διαλόγους, αμπελοφιλοσοφίες μεταφυσικού ενδιαφέροντος και με τάσεις σινεφίλ αναφορών στον cult ιταλικό κινηματογράφο των 1960's-70's. 


    Οι νεαροί πρωταγωνιστές δεν είναι εις θέση να σώσουν τα προσχήματα, κάτι που εν μέρει καταφέρνει (στο δικό του κομμάτι) ο βετεράνος Rutger Hauer (Blade Runner, Sin City). 

    O χαρακτήρας που υποδύεται είναι το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας, όπως και η σχέση που αναπτύσσεται με τη Bianca.

    Το Il Futuro έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance το 2013 κι ύστερα από ένα πέρασμα σε πολλά διεθνή φεστιβάλ βραβεύθηκε στο Ρότερνταμ και στο φεστιβάλ Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου της Ουέλβα.

    Στους ελληνικούς κινηματογράφους θα το δούμε στις 29 Οκτωβρίου.


    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το Μέλλον - Il Futuro Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top