F Η πρώτη κινέζικη mainstream gay ταινία είναι γεγονός! - FilmBoy Η πρώτη κινέζικη mainstream gay ταινία είναι γεγονός! - FilmBoy
  • Latest News

    Η πρώτη κινέζικη mainstream gay ταινία είναι γεγονός!


    Στην Κίνα, που η αντρική ομοφυλοφιλία κοντεύει να γίνει καθεστώς λόγω του αντρικού πληθυσμού που ξεπερνάει κατά πολλά εκατομμύρια τον γυναικείο, μόλις τώρα έγινε η πρώτη σοβαρή gay ταινία, που πέρασε από τη λογοκρισία χωρίς προβλήματα και σύντομα βγαίνει στις μεγάλες αίθουσες 

    Με μια κίνηση-ορόσημο λοιπόν η Κίνα ενέκρινε την πρώτη ταινία LGBT, που θα βγει στις κινέζικες αίθουσες, χωρίς καμία περικοπή.  

    Στην ταινία, ο τίτλος της οποίας είναι "Seek McCartney" πρωταγωνιστούν ο ποπ τραγουδιστής Han Geng και ο Γάλλος τραγουδιστής Jérémie Elkaïm.

    Είναι η πρώτη mainstream ταινία που παρουσιάζει μια ομοφυλοφιλική σχέση και χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος για να βγει στις αίθουσες, αφού είχε περάσει όλα τα στάδια της λογοκρισίας. 

    Ο σκηνοθέτης Wang Chao αποκάλεσε την ταινία ένα μικρό βήμα για τον κινηματογράφο, αλλά ένα μεγάλο βήμα για τους κινηματογραφιστές.

    Η ομοφυλοφιλία έχει αποποινικοποιηθεί στην ηπειρωτική Κίνα, το 1997, αλλά μόλις το 2001 αφαιρέθηκε από τον κατάλογο των ψυχικών ασθενειών. 

    Νίκος Μουρατίδης

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η πρώτη κινέζικη mainstream gay ταινία είναι γεγονός! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top