F Review: Θα Μείνει Μεταξύ μας - One Wild Moment (Un moment d’ egarement) - FilmBoy Review: Θα Μείνει Μεταξύ μας - One Wild Moment (Un moment d’ egarement) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Θα Μείνει Μεταξύ μας - One Wild Moment (Un moment d’ egarement)


     
    Remake μιας ταινίας του 1977 του Claude Berri (τι νομίζατε δηλαδή, μόνο οι Αμερικάνοι ξέρουν να κάνουν remake;) που ισορροπεί ανάμεσα στην ανάλαφρη  φάρσα και το δράμα.

    Ο  ευρισκόμενος στα πρόθυρα χωρισμού Antoine (Francois Cluzet, Intouchables) και ο ήδη διαζευγμένος  καλύτερος φίλος του Laurent (Vincent Cassel, Trance) πηγαίνουν για διακοπές στο πανέμορφο πατρικό σπίτι του πρώτου, στην καλοκαιρινή Κορσική.

    Μαζί τους έχουν τις έφηβες και ιδιαίτερα ζωηρές και τσαχπίνες κόρες τους  Louna (Lola Le Lann) και Marie (Alice Isaaz) αντίστοιχα που δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένες με την ιδέα, μιας και το σπίτι είναι απομονωμένο χωρίς τις ανέσεις του wi-fi  και του facebook από το οποίο είναι εξαρτημένες.

    Οι σχέσεις  της όμορφης παρέας θα διαταραχθούν, όταν μετά από μια στιγμή απώλειας ελέγχου (όπως είναι σε ελεύθερη μετάφραση ο γαλλικός τίτλος) ο Laurent θα ενδώσει στο επίμονo και προκλητικά ερωτικό  κάλεσμα της  Louna (θα κόλαζε πάντως και δεσπότη που λένε η 19χρονη Lola Le Lann).

    Αυτός θα καταλάβει αμέσως το λάθος του, η μικρή όμως είναι ερωτευμένη μαζί του και δεν δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένη να κάνει πίσω σε οτιδήποτε.

    Ο σκηνοθέτης Jean-Francois Richet (που έχει ξανασυνεργαστεί με τον Cassel στο εντελώς διαφορετικό και πολύ καλό γκανγκστερικό έπος Mesrine του 2008) θα ήθελε ίσως να έχει γυρίσει μια χαλαρή καλοκαιρινή φάρσα στην ηλιόλουστη Κορσική, το θέμα όμως δεν ενδείκνυται  από ένα σημείο και μετά για κάτι τέτοιο.

    Καταφέρνει  πάντως να κρατήσει τις ισορροπίες και να μην καταντήσει η ταινία του παρωδία, όπως πολύ εύκολα θα μπορούσε να συμβεί.

    Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στους δύο πολύ έμπειρους πρωταγωνιστές που δείχνουν ότι παίζουν τέτοιους ρόλους  στα δάχτυλα.



    Ο  Antoine καταλαβαίνει σε κάποια στιγμή ότι κάτι συμβαίνει με την κόρη του, όμως όπως είναι φυσικό το μυαλό του δεν πηγαίνει καθόλου στον καλύτερο του φίλο, τη βοήθεια του οποίου ζητάει για να ανακαλύψει...ποιoς είναι αυτός που πλήγωσε την κόρη του.

    Ο ίδιος την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα φορτισμένος καθώς η καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τη γυναίκα του, τον φέρνει ολοένα πιο κοντά στον οριστικό χωρισμό.

    Από κοντά και ο Laurent του Vincent Cassel που δείχνει εντελώς άνετος στο ρόλο του ώριμου γόη που κάνει όμως το μοιραίο λάθος.

    Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα δυο κορίτσια του φιλμ, καθώς η «Λολίτα»Le Lann κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα μεν, η εφηβική της ερωτική τρέλα όμως παρουσιάζεται υπεραπλουστευμένη όσο προχωράει η ταινία.

    H  δε Marie δεν μπαίνει ουσιαστικά ποτέ μέσα στο φιλμ, καθώς περισσότερο να παρατηρεί μοιάζει, παρά  να παίρνει  θέση  για τα όσα πολύ σοβαρά γίνονται  γύρω  της,τα οποία έχουν μάλιστα επίκεντρο τον πατέρα της.

    Βάλτε σε όλα αυτά και ένα κάπως άτσαλο και βεβιασμένο φινάλε και έχετε την εικόνα μιας συμπαθητικής γενικά ταινίας, που περισσότερο θα σας μείνει για τα πανέμορφα Κορσικάνικα τοπία και τα φαρσικά της στοιχεία, παρά για το βάθος του θέματος που πραγματεύεται (με εξαίρεση τη σκηνή της ερωτικής αποπλάνησης  της Louna στον Laurent που είναι εκτός συναγωνισμού).


    Στους κινηματογράφους από 23 Ιουλίου.

    Νίκος Παλάτος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Θα Μείνει Μεταξύ μας - One Wild Moment (Un moment d’ egarement) Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top