F Πρώτες εντυπώσεις από το Daredevil - τον Άνθρωπο χωρίς Φόβο! - FilmBoy Πρώτες εντυπώσεις από το Daredevil - τον Άνθρωπο χωρίς Φόβο! - FilmBoy
  • Latest News

    Πρώτες εντυπώσεις από το Daredevil - τον Άνθρωπο χωρίς Φόβο!


    Μπορώ να πω ότι αυτή η σειρά ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες για τον χρόνο που διανύουμε. 

    Η συνεργασία της Marvel με το Netflix για να μας προσφέρουν πέντε σειρές, με τέσσερις χαρακτήρες που θα ενωθούν σε ένα φανταστικό team up στην 5η season, είναι ένα σχέδιο μεγαλεπήβολο που μόνο η Μarvel και το Netflix θα μπορούσε να κάνει.

    Ο πρώτος ήρωας που μας παρουσιάζεται είναι ο "Άνθρωπος χωρίς Φόβο", ο Matt Murdock ή αλλιώς ο Daredevil!

    Ξεχάστε λοιπόν την άθλια ταινία του 2003 με τον Ben Affleck
    Η σειρά έχει ως σκοπό να είναι πρώτα ένα βαρύ αστυνομικό δράμα, έπειτα action και διασκεδαστική και μετά superhero. 

    Δημιουργός είναι ο Drew Goddard, γνωστός για την συμμετοχή του σε διάφορους ρόλους στο Lost, Alias, Angel, Buffy the Vampire Slayer, το Cabin in the Woods και WWZ

    Έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον Josh Whedon κάτι που του δίνει και την ανάλογη υποστήριξη από όλους τους γνώστες του τι σημαίνει Whedon...

    Το Daredevil έκανε πρεμιέρα χτες με την κλασική πολιτική του Netflix, να βγάζει όλη τη season μαζί και έτσι πολλά ερωτήματα μας απαντήθηκαν.

    Ο Matt Murdock έχει το ίδιο origin story με την ταινία και τα comic. 
    Σε νεαρή ηλικία εμπλέκεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όπου ραδιενεργά απόβλητα του στερούν την όραση. 

    Μεγαλώνοντας μαθαίνει πολεμικές τέχνες, ξεπερνάει τα προβλήματα όρασης του με την εκπληκτική του ακοή και βγαίνει στους δρόμους του Hell's Kitchen προστατεύοντας τους κατοίκους της Ν.Υόρκης.

    Αυτό φυσικά δεν τον εμποδίζει να είναι δικηγόρος τα πρωινά και να βοηθά αποκλειστικά αθώους πελάτες (πραγματικά καθόλου καλή επαγγελματική κίνηση όπως λέει και ο συνάδελφος του, ο Foggy).



    Το πρώτο επεισόδιο ήταν μια πολύ καλή πρώτη επαφή με το νέο κλίμα που διέπει την σειρά. 

    Αρκετά αστειάκια όσο είναι ακόμα πρωί και ο Murdock είναι ένας γοητευτικός δικηγόρος, σκοτεινή ατμόσφαιρα και πολύ αίμα το βράδυ όταν ντύνεται με την ninja στολή του.

    Όλα συμβαίνουν σε μια Ν.Υόρκη που προσπαθεί να αναστηλωθεί μετά την επίθεση των Chitauri (η αναφορά στους Avengers και τους υπόλοιπους του MCU είναι casual) και στην περιοχή του Hell's Kitchen διάφορες εγκληματικές οργανώσεις άρπαξαν την ευκαιρία και ετοιμάζονται να βγάλουν κέρδος είτε απο προστασία, ναρκωτικά πορνεία κλπ.

    Ο κύριος villain Kingpin του Vincent D'Onofrio δεν εμφανίστηκε αλλά μας έδειξε ότι ανελέητος και σκληρός. 

    Από την άλλη ο Charlie Cox είναι αρκετά καλός στον διπλό ρόλο του, τόσο ώστε δεν μου φαίνεται παράλογη η συζήτηση που ήδη έχει ξεκινήσει σχετικά με την πιθανή εμφάνιση του στο Captain America: Civil War!

    To highlight της σειρά είναι φυσικά η καταπληκτικές χορογραφίες των σκηνών μάχης. 

    Ούτε over the top που φτάνει το ελαφρώς γελοίο των Agents of Shield ούτε το αργόστροφο του Arrow
    Εδώ μιλάμε για δουλειά επιπέδου high budget ταινιών.

    Τι πρέπει να κάνει λοιπόν το Daredevil για να αποδειχτεί η καλύτερη superhero σειρά αυτή την στιγμή στην τηλεόραση και να παλέψει με το Arrow που προηγείται, το Flash που έχει όλο το hype και το AoS που πλέον είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στους Inhumans που θα έρθουν το 2019;

    Αν κρατήσουν το ίδιο επίπεδο δράσης με ένα ωραίο showdown προς το τέλος της season, να δημιουργηθούν ευρύτερες επαφές με το κινηματογραφικό αλλά και το τηλεοπτικό σύμπαν της Marvel και να μας δείξει μερικούς iconic χαρακτήρες των comic τότε θα μιλάμε για ένα τεράστιο κατόρθωμα και θα κοντράρει τους παλιούς στα ίσα.

    Τις απόψεις Filmboys & Filmgirls...

    Τάσος Σαμπάρ

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πρώτες εντυπώσεις από το Daredevil - τον Άνθρωπο χωρίς Φόβο! Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top