F 2o HFF: Fright Nights: Τελετή Λήξης και τα Βραβεία (+videos) - FilmBoy 2o HFF: Fright Nights: Τελετή Λήξης και τα Βραβεία (+videos) - FilmBoy
  • Latest News

    2o HFF: Fright Nights: Τελετή Λήξης και τα Βραβεία (+videos)


    Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών τρόμου της χώρας μας έκλεισε χθες τον δεύτερο κύκλο του στην Αθήνα.

    Όσοι θεατές παρευρέθηκαν τη τελευταία εβδομάδα στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, θα έχουν σίγουρα να θυμούνται μια αξιόλογη διοργάνωση με πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, καθώς φέτος οι προβολές ήταν αθροιστικά διπλάσιες από την περασμένη χρονιά.

    Λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι το ελληνικό κοινό είναι «δύσκολο» στον χώρο του τρόμου, δείχνει σιγά, σιγά να τον αποδέχεται όλο και πιο πολύ – εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος του HFF, κάτι που θα συνεχίσει να επιδιώκει και στο μέλλον.

    Την Τετάρτη το βράδυ, ήταν η ώρα της απονομής βραβείων από την κριτική επιτροπή, αποτελούμενης από τους Δημήτρη Κολιοδήμο, Αλέξανδρο Ρωμανό Λιζάρδο, Εβελίνα Παπούλια, Νίκος Κουλαυτάκης και Σπύρο Νουνανάκη.

    Ο διοργανωτής του Horrorant Film Festival, Κωνσταντίνος Χατζηπαππάς, ανακοίνωσε τις κατηγορίες και τους νικητές των βραβείων, οι οποίοι έχουν ως εξής:


    Best Film: Awaiting

    Best Director: Mark Murphy (Awaiting)

    Best Screenplay “BELL”: (Kevin Kolsch, Dennis Widmyer) Starry Eyes 

    Best Male Acting: Tonny Curran (Awaiting)

    Best Female Acting: Alex Essoe (Starry Eyes) 

    Best Cinematography: Horsehead 

    Best Special Effects: Caedes

    Best Fan Film: Mexico Barbaro

    Επίσης βραβεύτηκαν οι ταινίες μικρού μήκους: 

    Best International Short Film: Haut (Zipfel Christian)

    Best Greek Short Film: Σαρκοβόρος (Δημήτρης Βαβάτσης)

     

    Το Awaiting φάνηκε από την αρχή ότι θα είναι το φαβορί του φεστιβάλ, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό ακραίο θρίλερ που καθηλώνει τον θεατή τόσο λόγω του ψυχολογικού τρόμου, όσο και της εκπληκτικής ερμηνείας του Tonny Curran

    Πιστή στη δέσμευσή της, η FilmBoy Pictures θα προσπαθήσει να φέρει τη ταινία στις αίθουσες (όπως έκανε πέρυσι με το νικητή του 1ου HFF 'FRIGHT NIGHTS', τη ταινία THE BATTERY).


    Το Starry Eyes άρεσε επίσης στην κριτική επιτροπή, καθώς προβάλλει μια ιδέα τρομαχτική και ταυτόχρονα αληθινή – τις σοκαριστικές θυσίες μιας επίδοξης ηθοποιού, ώστε να γίνει η απόλυτη σταρ. 
    Το σενάριο και η Alex Essoe άξιζαν το βραβείο και με το παραπάνω.

    Στις δεύτερες κατηγορίες, το Horsehead ήταν ένα από τα «δυνατά» χαρτιά του φεστιβάλ με άψογο τεχνικό τομέα, που η φωτογραφία του αντικατόπτριζε ιδανικά το περιεχόμενό της. 


    Το γερμανικό Caedes διασκεδάζει στο έπακρο, καθώς οι πρωταγωνιστές διαλύουν με άνεση και στιλ ορδές από ζόμπι. 
    Παρά την ξεκαρδιστική αναληθοφάνεια της ταινίας, τα εφέ είναι ό,τι πιο τρελό θα μπορούσατε να δείτε. 

    Τέλος, η ανθολογία τρόμου Mexico Barbaro, άφησε το δικό της στίγμα καθώς κάποιες ιστορίες του αποτελούν μάθημα για το συγκεκριμένο είδος.

    Highlight της απονομής ήταν η στιγμή που μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Tonny Curran, ο σκηνοθέτης Mark Murphy του Awaiting και οι συντελεστές του Caedes, ευχαρίστησαν με τον δικό τους τρόπο το HFF για τη βράβευσή τους, μέσα από βίντεο που προβλήθηκε στην οθόνη της κινηματογραφικής αίθουσας.





    Η βραδιά της έβδομης μέρας έκλεισε με την προβολή της ταινίας Rec 4.

    Μπορεί λοιπόν, η εντυπωσιακή αφίσα του HFF να κατέβηκε από το ΑΘΗΝΑΙΟΝ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, το φεστιβάλ όμως ήδη ετοιμάζει το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 2o HFF: Fright Nights: Τελετή Λήξης και τα Βραβεία (+videos) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top