F Ο ρόλος του Hulk στο Avengers: Age of Ultron (SPOILER POST) - FilmBoy Ο ρόλος του Hulk στο Avengers: Age of Ultron (SPOILER POST) - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ρόλος του Hulk στο Avengers: Age of Ultron (SPOILER POST)


    Ο Drew McWeeny είναι δημοσιογράφος στο Hitfix
    Θεωρείται κατά κανόνα αξιόπιστος στις πληροφορίες του, αν και είχε δημοσιεύσει πριν 2 χρόνια πως σύμφωνα με τις πηγές του ο Gordon Levitt θα εμφανιστεί στη ταινία για τη Justice League

    Ελάχιστα λεπτά πριν βγει ο Ιούνιος δημοσιοποίησε πληροφορίες από πηγές εντός της παραγωγής των επερχόμενων ‘Avengers: Age Of Ultron’ σχετικά με το ρόλο και το μέλλον του Hulk στο κιν/φικό σύμπαν.

    Αν οι πληροφορίες του είναι σωστές ...το νου σας ρεμάλια, ακολουθούν spoilers μεγάλα σαν αποτυχία του ‘Μοναχικού Καβαλάρη’ στα ταμεία (μα εν έτει 2013 super-hero γουέστερν με τον Ντεπ σαν Ινδιάνο Σπάροου; Την υπέρτατη μπαρουφο-μούφα ‘Cowboys And Aliens’ δεν την θυμήθηκε κανείς απ’ τους παραγωγούς της Disney;)!

    Έτοιμοι;
    Λοιπόν, να τι αποκάλυψε ο κύριος αυτός:


    «Ο Bruce Banner συνεχίζει να παίζει ρόλο-κλειδί στα πράγματα (σ.σ. του ‘Age of Ultron’, εννοεί) και όταν ξεσπάει στο πεδίο της μάχης και έξω από τη πραγματική διάσταση ο τελικός πόλεμος με τον Ultron, αυτός έχει ένα σπουδαίο ρόλο να παίξει. 

    Δυστυχώς, αυτή θα τελειώσει με τον ίδιο πάνω στο Quinjet εκτός του πλανήτη, χωρίς καμία δυνατότητα για ν’ αλλάξει άμεσα τα πράγματα. 
    Πρέπει αναγκαστικά να κάνει το ταξίδι. 
    Είναι προγραμματισμένο εκ των προτέρων και δεν μπορεί να το σταματήσει».     

    Μάλιστα, ο ίδιος ο ρεπόρτερ το προχωράει ακόμα μακρύτερα και υποθέτει πως το Quinjet κατευθύνεται προς το μέρος όπου βρίσκονται οι Guardians Of Galaxy, σηματοδοτώντας μια δεύτερη ταινία μ’ αυτούς, με την έκτακτη συμμετοχή του Hulk στην ομάδα τους, σχολιάζοντας κιόλας σχετικά μ’ αυτή την περίπτωση πως:
    «...φαντάζομαι ότι θα δούμε κάποιες σκηνές που θα μοιάζουν πολύ με κομμάτι της ιστορίας του Planet Hulk, αλλά η ευρύτερη ιστορία θα επικεντρώνεται στους Guardians που ψάχνουν ένα τρόπο να γυρίσουν τον Banner σπίτι, ώστε αυτός να καταλήξει να τους ακολουθήσει». 


    Τώρα αυτό το «προγραμματισμένο εκ των προτέρων» που λέει πιο πάνω, μπορεί να σημαίνει πολλά (αν είναι αλήθεια, έτσι). 

    Κάλλιστα μπορεί να σημαίνει πως τον ξαπόστειλαν οι ‘Εκδικητές’ στο διάστημα γιατί ο Hulk έκανε κάτι μερεμέτια στην επιφάνεια της Γης, μπορεί να σημαίνει όμως και το ότι τον ‘ταχυδρόμησαν’ στους Guardians γιατί αντιμετωπίζουν μία κοσμογονικής σημασίας απειλή (“Να ζήσω ή να πεThanos σ’ ένα Avengers πάνω, μάααατια μουυυ..”) 


    Επίσης, εάν ισχύουν αυτά που γράφει ο τύπος, θα έχουμε μία πολύ έξυπνη εμπορικά συστράτευση αυτού του καινούριου φιλμικού πειράματος της Disney/Marvel που λέγεται ‘Φύλακες του Διαστήματος’ –που, εδώ που τα λέμε, δεν ξέρουμε ακόμα πως θα τα πάει στα ταμεία– με το ισχυρό από πλευράς δημοφιλίας όνομα του Hulk

    Λογικό κι έξυπνο ως κίνηση ομολογουμένως, γιατί από τους ‘Εκδικητές’ το πράσινο τέρας είναι ο μόνος χαρακτήρας που έχει ταξιδέψει στα κόμικς στο διάστημα με τις ιστορίες του Planet Hulk και ταιριάζει με το χαβαλετζίδικο, σαματάδικο, ‘χύμα’ προφίλ των Guardians –με εξαίρεση, εννοείται, τον Iron Man.

    Από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η εξέλιξη είναι προτιμότερη σεναριακά για τον χαρακτήρα του Hulk, διότι παρόλο που έχουν ήδη γυριστεί 2 ταινίες βασισμένες αποκλειστικά σ’ αυτόν τον σαρωτικό τσατίλα, καμία εκ των δύο δεν κατόρθωσε να αποδώσει επαρκώς την πάλη μεταξύ των δύο εαυτών του (αν και θεωρώ πως ο Incredible Hulk του Edward Norton την πλησίασε αρκετά, αλλά μάλλον καταδικάστηκε από το ‘άντε πάμε να δείξουμε μπουνίδια’ μοντάζ της τελικής εκδοχής του φιλμ). 

    Κρίμα δεν είναι πάλι ο Hulk να αναλωθεί σε ξύλο, γρυλίσματα και καταδιώξεις και να μην εξερευνηθεί η ‘Δρ. Τζέκυλ/κ. Χάιντ’ πλευρά της ιστορίας του; 

    Εκτός αν η μαμά εταιρεία έχει και δική του ταινία υπόψη, οπότε πάω πάσο… 

    Πάντως, προσωπικά μιλώντας, το μεγαλείο του Hulk αποδίδεται καλύτερα στην καταστροφή των γήινων κατασκευών, όπου μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα π.χ. πόσο εντυπωσιακή είναι η κατεδάφιση ενός 30όροφου ουρανοξύστη μ’ ένα μπατσάκι στον αέρα, στην προσπάθειά του να διώξει ένα κουνούπι.

    Άντε να δούμε τι απ’ όλα αυτά ισχύει τελικά.. 

    Πασχάλης Μαντζαρίδης.
           
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ρόλος του Hulk στο Avengers: Age of Ultron (SPOILER POST) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top