F The Equalizer trailer: Σε πόσα δεύτερα σώζει ο Denzel Washington τη Chloe Moretz; - FilmBoy The Equalizer trailer: Σε πόσα δεύτερα σώζει ο Denzel Washington τη Chloe Moretz; - FilmBoy
  • Latest News

    The Equalizer trailer: Σε πόσα δεύτερα σώζει ο Denzel Washington τη Chloe Moretz;

    Η τελευταία ταινία του Αntoine Fuqua, το 'Olympus has Fallen' ήταν μια νερόβραστη προσπάθεια να γυρίσουμε στα λημέρια της οld school action σχολής.

    Πέρα από τη προπαγάνδα και τις κυματιστές σημαίες (που τα περιμένεις έτσι και αλλιώς), ήταν ένα wannabe-Die Hard χωρίς τη δράση, τις ατάκες και το άστρο του Bruce Willis.

    Oπότε τι κάνουμε;
    Καλούμε τον ηθοποιό που παρέα δώσαμε στο φιλοθέαμον κοινό μια από τις καλύτερες αστυνομικές ταινίες ever (Τraining Day).

    Ο Denzel Washigton ή αλλιώς ''Equalizer'' κάνει αυτό που ξέρει καλά, να μετατρέπει συνήθεις ρόλους σε one man show και να μαγνητίζει είτε με σιωπηλά βλέμματα είτε με βαρύγδουπα λογίδρια...

    Στο trailer παρακολουθούμε το πρωταγωνιστή να παίρνει ως συνήθως προσωπικά, την εκμετάλλευση της ιερόδουλης Chloe Grace Moretz (η πραγματική της ηλικία είναι 17 και της φαίνεται, οπότε περιμένουμε να μας πείσει), και στο τέλος να τα βάζει με αδίστακτα παλικάρια της Ρωσικής μαφίας.

    Φυσικά στο παρελθόν έχει υπάρξει στρατιωτικός και έχει στείλει κόσμο στα ''θυμαράκια'', οπότε κατά τη διάρκεια του trailer όποιος τον στραβοκοιτάξει τον καθαρίζει με βάση το ρολόι του, προσπαθώντας να σπάσει νέο ρεκόρ 'σκουπίσματος'.

    Τον Ρώσο αρχιγκάνγκστερ παίζει ο Marton Csokas βγαλμένος από τη πρώτη b-movia (xXx) μόνο που εδώ είναι κουρεμένος και σινιαρισμένος.
    Η τραγική προφορά παραμένει η ίδια πάντως...

    Στο θέμα πρωτοτυπίας έχουμε 0+0=0...
    Όμως ο Denzel αποτελεί σταθερή αξία και παίζει αβανταδόρικα ακόμα και αν οι απαιτήσεις είναι ελάχιστες.

    O Fuqua απ' την άλλη έχει παραδώσει δυνατά έργα (Training Day, Brooklyn's Finest) και αξιοπρεπείς προσπάθειες (Τears of the sun, King Arthur), με μια φήμη να τον τριγυρίζει να κοντράρεται με το συντηρητικό Hollywood και τα studios για να παρουσιάζει το προσωπικό του όραμα.

    Δύο λεπτομέρειες:

    - Το The Equalizer ήταν τηλεοπτική σειρά (1985-1989) αλλά όπως φαίνεται ελάχιστη σχέση έχει με τη ταινία.

    - Το συγκεκριμένο πόνημα μοιάζει επικίνδυνα με το ''Μαn on Fire''(2004) χωρίς τα 'βρώμικα' φίλτρα του Tony Scott
    Και τότε ο Washington τα χε πάρει στο κρανίο με αφορμή μια απαγωγή στο Μεξικό, και πάλι έιχαμε πτώματα, μια κλισέ ταινία απογειώθηκε απ το μπρίο του πρωταγωνιστη και τη ντελιριακή σκηνοθεσια...
    Για να δούμε τώρα...

    26 Σεπτεμβρίου στο Αμέρικα, 25 στη χώρα μας.
    Μίλτος Παπατριανταφύλλου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Equalizer trailer: Σε πόσα δεύτερα σώζει ο Denzel Washington τη Chloe Moretz; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top