F Πώς οι Χ-ΜΕΝ επηρέασαν την ανθρώπινη ιστορία (video) - FilmBoy Πώς οι Χ-ΜΕΝ επηρέασαν την ανθρώπινη ιστορία (video) - FilmBoy
  • Latest News

    Πώς οι Χ-ΜΕΝ επηρέασαν την ανθρώπινη ιστορία (video)


    Ε, πείτε μου τώρα τι τζιμάνια που είναι εκεί στην Marvel
    Οι άνθρωποι ξέρουν από διαφήμιση, δεν κάνουν σαν τον κυρ Παναγιώτη απ’ το Γεφυρούδι που για να διαφημίσει το καφενείο του κουνιάδου του παίρνει το αγροτικό, κοπανάει μια ντουντούκα και σουλατσάρει στα χωριά.

    Τι έκαναν τα παλικάρια; 
    Έβγαλαν trailer εξ’ αφορμής του ‘X-Men: Days of Future Past’ όπου συνέραψαν μερικές από τις σημαντικότερες εικόνες ιστορικών γεγονότων του 20ου αιώνα, χώνοντας μέσα πρόσωπα, σύμβολα, στοιχεία τέλος πάντων των X-Men, ώστε να δείξουν την συμβολή των μεταλλαγμένων στην ανθρώπινη ιστορία.

    Έτσι για παράδειγμα, ο μεγάλος εχθρός των μεταλλαγμένων στο επερχόμενο φιλμ δρ. Bolivar Trask (Peter Dinklage) εμφανίζεται ως υπεύθυνος απόρρητων στρατιωτικών προγραμμάτων, τα οποία όταν αποκαλύπτονται πυροδοτούν σκάνδαλο για τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Ρίτσαρντ Νίξον το 1973, σε φάση Γουότεργκειτ. 

    Ακόμα, βλέπουμε τον Κολοσσό ως νεογέννητο μπεμπάκι μετά την έκρηξη στο Τσέρνομπιλ το 1986, τον νεαρό Μαγκνέτο να απεικονίζεται κοντά στο αμάξι του Τζον Κένεντι την ημέρα της δολοφονίας του το 1963 κλπ.
     

    Την ιδέα βέβαια την έχουμε ξαναδεί το 2009, ίσως στους πιο εμπνευσμένους τίτλους υπερηρωϊκής ταινίας στην μέχρι στιγμής ιστορία της 7ης Τέχνης, εκείνους των Watchmen – παρόλο που οι εν λόγω σκηνές αποτελούν ακριβέστατη μεταφορά των καρέ από το κόμικ.
     

    Αλλά σαν ιδέα προσδίδει σοβαρότητα και ρεαλισμό στο εγχείρημα, οπότε μαστρο-Singer, κανόνισε μη ξεσηκώσεις κι εσύ σαψαλούκια τύπου Χ-ΜΕΝ 3 και βγάλεις καμιά μουφο-ταινία! 

    Πασχάλης Μαντζαρίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Πώς οι Χ-ΜΕΝ επηρέασαν την ανθρώπινη ιστορία (video) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top