F Transformers 4 Age of Extinction trailer: Όλο το υλικό από τον νέο χαμό του Michael Bay - FilmBoy Transformers 4 Age of Extinction trailer: Όλο το υλικό από τον νέο χαμό του Michael Bay - FilmBoy
  • Latest News

    Transformers 4 Age of Extinction trailer: Όλο το υλικό από τον νέο χαμό του Michael Bay


    Όταν η πρώτη σου ταινία είναι από τα πιο fun blockbuster των τελευταίων χρόνων, η δεύτερη αν και μέτρια είναι μέσα στις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών για την Αμερική και μαζί με την τρίτη αποφέρουν στα παγκόσμια ταμεία 2,6 και βάλε δισεκατομμύρια ...τότε ξέρεις πως θα υπάρξουν αρκετές ακόμη συνέχειες.

    Όχι τίποτ'αλλο, αλλά εδώ μιλάμε για τα Ρομποτοειδή της Hasbro με τόση προϊστορία σε φιγούρες, κόμικ και animated σειρές που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, προσφέροντας αρκετό υλικό από το οποίο μπορούν να αντλήσουν οι live action προσπάθειες.

    Με τον ...Μιχαλάκη Μπέη (καμία σχεση με την Κατερίνα Μπέη) να βγάζει τα low-budget απωθυμένα του και να ξεκουράζεται λίγο με το καλούτσικο Pain and Gain, η 4η ταινία των Transformers ετοιμάζεται για το φετινό καλοκαίρι με τον Mr Bayhem να επιστρέφει για 4η φορά στο τιμόνι, προκειμένου να προσφέρει περισσότερες εκρήξεις και ρομποτικό βρωμόξυλο.

    Ταυτόχρονα όμως και επειδή φάγαμε υπερβολικά τον Shia LaBeouf και τις τσιρίδες του ή το τραβηγμένο χαζοαμερικάνικο χιουμποράκι, οι παραγωγοί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα τριλογία και ένα άτυπο reboot όπου θα πρωταγωνιστούν εντελώς καινούριοι ανθρώπινοι χαρακτήρες αλλά και αρκετά νέα Autobots και Decepticons.

    H υπόθεση θα εκτυλίσσεται 3-4 χρόνια μετα το 3ο φιλμ Dark of The Moon και την καταστροφή του Σικάγο, με τα Autobots να έχουν εξοντωθεί και άλλα να βρίσκονται κυνηγημένα από την κυβέρνηση, παρ'ότι έσωσαν τον πλανήτη μας.

    Νέοι πρωταγωνιστές ο Mark Wahlberg ως ο εφευρέτης/μηχανικός Cade Yeager (χμμμ...σαν να συνηχεί με τα ρομπότ Jaegers από το Pacific Rim), η Nicola Peltz (The Last Airbender) ως η κόρη του Tessa και ο Jack Reynor ως ο οδηγός αγωνιστικών αμαξιών Shane Dyson και γκομενάκι της Tessa.

    Όπως θα δείτε κι από το trailer, ο τρόπος με τον οποίο θα ανακατευθούν οι τρεις τους στην υπόθεση θα έχει να κάνει με την ανακάλυψη του σαραβαλιασμένου και σκονισμένου Optimus Prime από τον Cade, η οποία θα φέρει στο κατώπι τους κάθε λογής πράκτορα και κυβερνητικό αξιωματούχο που θέλει να εξαφανίσει μια για πάντα τα ρομπότ.

    Τον κεντρικό κακό πράκτορα Harold Attinger θα ερμηνεύσει ο Kelsey Grammer, δημοφιλής από τη σειρά Frasier (τον θυμόμαστε με προσθετικά και ως Hank McCoy/The Beast ή αλλιώς μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές του X-men: The Last Stand).



    Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα για το ρόλο του και για τη συνεργασία του με τον Michael Bay, στο περιοδικό Empire:
    "Ο Attinger είναι ένας τύπος που δεν αστειεύεται, ένας τύπος που έχει ζήσει τη ζωή του στις σκιές υπηρετώντας για 30 χρόνια τη χώρα του και του αρέσει να είναι αποτελεσματικός σε ότι κάνει.

    Δεν ξέρω αν ο Michael Bay έχει δει το Frasier αλλά είναι ένας καταπληκτικός τύπος και σκηνοθέτης με πολύ σεβασμό και χιούμορ.

    Το μόνο που μου είπε ήταν "Είσαι ο Kelsey Grammer και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με το ρόλο.
    Αυτό με κάνει να υποθέτω πως τελικά θα είχε κάποια εξοικείωση με τη δουλειά μου."

    Στους υπόλοιπους ρόλους θα συναντήσουμε τον θεός ηθοποιό-καρατερίστα β' ρόλων Stanley Tucci ως Joshua, έναν αλαζόνα σχεδιαστή ρομπότ, τη Sophia Myles ως Darcy, γεωλόγο και βοηθό του Joshua και τη Li Bingbing (Resident Evil: Retribution) ως Su Yueming, CEO μιας κινέζικης εταιρίας που κατασκευάζει ...Transformers.

    Από Autobots έχουμε μεγαλειώδη επιστροφή των Optimus Prime και Bumblebee με επανασχεδιασμό (τα σπάει η σπαθάρα του πρώτου αλλά και το tribute στην ορίτζιναλ εμφάνιση της νταλίκας/μεταμόρφωσης του), ενώ θα επιστρέψει και ο Ratchet.

    Στις νέες προσθήκες θα έχουμε τον Hound, έναν από τους κλασικούς χαρακτήρες της 80's animated σειράς, ο οποίος μεταμορφώνεται σε στρατιωτικό τζιπ αλλά και τους Crosshairs (με τη μορφή πράσινης 2014 Chevrolet Corvette C7 Stingray) και Drift ένας πρώην Decepticon που μεταμορφώνεται σε μια μια μαύρη και μπλε 2013 Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.

    Στους Decepticon έχουμε εξολοκλήρου καινούρια πρόσωπα, κάτι λογικό μετά κι από την εξόντωση των Megatron, Starscream και λοιπών.

    Το hint πως οι καινούριοι Decepticons είναι δημιουργημένοι από τους ανθρώπους, με τον Galvatron να μεταμορφώνεται σε μαύρο και γκρίζο 2014 Freightliner Argosy θυμίζοντας νέμεση του Prime (και με σοβαρη πιθανότητα να είναι η νέα μορφή του Megatron όπως είχε γίνει σε κόμικ και animated σειρά).



    Στους υπόλοιπους ο Lockdown, ένας κυνηγός επικηρυγμένων που έχει τη μορφή μια γκρίζας 2013 Lamborghini Aventador LP 700-4 Coupe (λογικά είναι αυτός που μεταμορφώνεται σε όπλο και γαζώνει τον Prime).

    Στους υπόλοιπους ο Stinger που μεταμορφώνεται σε μια κόκκινη και μαύρη 2013 Pagani Huayra ενώ έχει αναφερθεί και το όνομα του Cyclonus, ενός ακόμη χαρακτήρα από τα παλιά καρτούν.
     
    Ο σκηνοθέτης Michael Bay μίλησε σχετικά με την ταινία, στο Yahoo:

    "Ήθελα η πρώτη ταινία να εκτυλίσσεται σε πιο προαστιακά και λιγότερο κουλ περιβάλλοντα.
    Το "Age of Extinction" είναι πολύ πιο κινηματογραφικό και επίσης δεν πρόκειται να υπάρξει το βλακώδες χιούμορ που υπήρξε στα προηγούμενα.
    Νιώθω πως αυτή η ταινία είναι ένα νέο κεφάλαιο αλλά όχι reboot.

    Η ιστορία της ταινίας ζει μαζί με αυτήν των προηγούμενων και η συγκεκριμένη ξεκινάει τρία χρόνια μετά την προηγούμενη.
    Νιώθω πως είναι μια φρέσκια προσπάθεια, ένα νέο κεφάλαιο.
    Λατρεύω το καινούριο καστ και αισθάνομαι πολύ καλά για αυτή την ταινία η οποία διαθέτει μεν τεραστίο σκέλος αλλά θα έχει και εξίσου μεγάλη ψυχή."

    Ο παραγωγός Lorenzo di Bonaventura έδωσε με τη σειρά του μερικές παραπάνω διευκρινίσεις στο TheHollywoodNews.com:

    "Οπωσδήποτε δεν είναι reboot και σε ορισμένο επίπεδο είναι μια συνέχεια των προηγούμενων ιστοριών που αναγνωρίζει όσα προηγήθηκαν.
    Ειδικά η καταστροφή του Σικάγο από την τελευταία ταινία ("Dark of The Moon" του 2011) θα έχει συναισθηματικές επιπτώσεις στην καινούρια ταινία με τον ίδιο τρόπο που είχε και 11η Σεπτεμβρίου στον πραγματικό κόσμο.

    Το γεγονός αυτό θα παίζει τον ρόλο του την ίδια ώρα που έχουμε προχωρήσει με ένα εντελώς διαφορετικό ανθρώπινο καστ που δεν γνωρίζουν τίποτα για τους προηγούμενους χαρακτήρες.

    Ήταν μια μεγάλη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε καθώς μας λείπουν οι φίλοι μας από τις πρώτες τρεις ταινίες, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και θα πιθανότατα θα μπορούσαν να κάνουν και περισσότερα.
    Το πλεονέκτημα όμως του να προχωρήσουμε με αυτό τον τρόπο είναι πως αισθανόμαστε σχεδόν όπως στην πρώτη ταινία και υπάρχει μια διαφορετική δυναμική για την οποία με τρώει η περιέργεια."

    Βλέποντας το trailer θα παραδεχτείτε και σεις πως διατηρείται η σκοτεινίλα του Dark of The Moon, μιας ταινίας που το πρώτο μισό της το βαριέσαι πλέον, αλλά το δεύτερο μισό παραμένει μία από τις καλύτερες action στιγμές κάθε blockbuster ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να υπάρχει ένας σχετικός αέρας ανανέωσης στο Age of Extinction ένα "sense of wonder" (που λένε και στο χωριό μου) το οποίο βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό της 1ης και πιο fun ταινίας.

    Το καλό είναι πως ο Mark Wahlberg φαντάζει μια πιο ώριμη, στιβαρή και συμπαθής επιλογή αλλά και πως η ιστορία που θέλει τα ρομπότ κυνηγημένα με τους ανθρώπους να δημιουργούν δικά τους, είναι κομματάκι πιο ιντριγκαδόρικη.

    Φυσικά δεν θα λείπουν οι hot παρουσίες, οι εξωγήινες ρομποτικές εισβολές που θα επεκταθούν μέχρι και το Hong Kong, οι εκρήξεις ή ρομπότ που μεταμορφώνται και πετάνε μέχρι και με...αλεξίπτωτα.

    Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την σταθερή φωνητική αξία του Peter Cullen (και της ανατριχιαστικά επικής φωνής του Prime) και την-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- εμφάνιση των επικών Dinobots Dinobots (ο τυραννόσαυρος Grimlock, ο διπλοκέφαλος πτεροδάκτυλος Strafe και οι Slug, Slash, Scorn) συν το γενικότερα πιο σκοτεινό στόρι,,,τότε ίσως να έχουμε και την καλύτερη ταινία της σειράς.

    Το "Age of Extinction" θα κυκλοφορήσει 27 Ιουνίου στην Αμερική και 3 Ιουλίου στα μέρη μας.
    Μέχρι τότε δείτε παρακάτω ό,τι υλικό είχε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα και αφήστε σχόλια!


    Kostas Tsokos.
     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Transformers 4 Age of Extinction trailer: Όλο το υλικό από τον νέο χαμό του Michael Bay Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top