F Οι Υποψηφιότητες των 86ων βραβείων Όσκαρ - FilmBoy Οι Υποψηφιότητες των 86ων βραβείων Όσκαρ - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Υποψηφιότητες των 86ων βραβείων Όσκαρ

    Νωρίς το πρωί στην Αμερική, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της 86ης Απονομής των Βραβείων Όσκαρ.

    Η πρόεδρος της Ακαδημίας Cheryl Boone Isaacs μαζί με τον Chris Hemsworth έκαναν τις ανακοινώσεις.

    9 Υποψήφιες ταινίες για Best Picture, στις οποίες δεν βρίσκεται το Inside Llewyn Davis αλλά βρίσκεται το Nebraska!


    Best Picture

    American Hustle
    Captain Phillips 

    Dallas Buyers Club 
    12 Years a Slave
    The Wolf of Wall Street 

    Best Director

    David O. Russell, American Hustle

    Alfonso Cuaron, Gravity
    Alexander Payne, Nebraska
    Steve McQueen, 12 Years a Slave
    Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street

    Best Actress

    Amy Adams, American Hustle

    Cate Blanchett, Blue Jasmine
    Sandra Bullock, Gravity
    Judi Dench, Philomena
    Meryl Streep, August: Osage County

    Best Actor

    Christian Bale, American Hustle

    Bruce Dern, Nebraska
    Leonardo DiCaprio, The Wolf of Wall Street
    Chiwetel Ejiofor, 12 Years a Slave
    Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club

    Best Supporting Actress

    Sally Hawkins, Blue Jasmine

    Jennifer Lawrence, American Hustle
    Lupita Nyong’o, 12 Years a Slave
    Julia Roberts, August: Osage County
    June Squibb, Nebraska

    Best Supporting Actor

    Barkhad Abdi, Captain Phillips

    Bradley Cooper, American Hustle
    Michael Fassbender, 12 Years a Slave
    Jonah Hill, The Wolf of Wall Street
    Jared Leto, Dallas Buyers Club

    Best Animated Feature Film

    The Croods

    Despicable Me 2
    Ernest & Celestine
    The Wind Rises

    Best Cinematographer

    Philippe Le Sourd, The Grandmaster

    Emmanual Lubezki, Gravity

    Bruno Delbonnel, Inside Llewyn Davis

    Phedon Papamichael, Nebraska

    Roger A. Deakins, Prisoners

    Best Costume Design

    Michael Wilkinson, American Hustle

    William Chang Suk Ping, The Grandmaster

    Catherine Martin, The Great Gatsby

    Michael O’Connor, The Invisible Woman

    Patricia Norris, 12 Years a Slave

    Best Documentary Feature

    The Act of Killing

    Cutie and the Boxer

    Dirty Wars

    The Square

    20 Feet From Stardom

    Best Documentary Short Subject


    Facing Fear

    Karama Has No Walls

    The Lady in Number 6: Music Saved My Life

    Prison Terminal: The Last Days of Private Jack Hall

    Best Film Editing

    Jay Cassidy, Crispin Struthers and Alan Baumgarten — American Hustle

    Christopher Rouse — Captain Phillips

    John Mac McMurphy and Martin Pensa — Dallas Buyers Club

    Alfonso Cuarón and Mark Sanger — Gravity

    Joe Walker — 12 Years a Slave

    Best Foreign Language Film

    The Broken Circle Breakdown, Belgium

    The Great Beauty, Italy

    The Hunt, Denmark

    The Missing Picture, Cambodia

    Omar, Palestine

    Best Makeup and Hairstyling

    Adruitha Lee and Robin Mathews, Dallas Buyers Club

    Stephen Prouty, Jackass Presents: Bad Grandpa

    Joel Harlow and Gloria Pasqua-Casny, The Lone Ranger

    Best Original Score

    John Williams, The Book Thief

    Stephen Price, Gravity

    William Butler and Owen Pallett. Her

    Alexandre Desplat, Philomena

    Thomas Newman, Saving Mr. Banks

    Best Original Song

    “Alone Yet Not Alone” from Alone Yet Not Alone

    “Happy” from Despicable Me 2

    “Let It Go” from Frozen

    “The Moon Song” from Her

    “Ordinary Love” from Mandela: Long Walk to Freedom

    Best Production Design

    American Hustle — Judy Becker (Production Design); Heather Loeffler (Set Decoration)

    Gravity – Andy Nicholson (Production Design); Rosie Goodwin and Joanne Woollard (Set Decoration)

    The Great Gatsby — Catherine Martin (Production Design); Beverley Dunn (Set Decoration)

    Her – K.K. Barrett (Production Design); Gene Serdena (Set Decoration)

    12 Years a Slave — Adam Stockhausen (Production Design); Alice Baker (Set Decoration)

    Best Animated Short


    Get a Horse!

    Mr. Hublot


    Room on the Broom

    Best Live-Action Short

    Aquel No Era Yo (That Wasn’t Me)

    Avant Que De Tout Perdre (Just Before Losing Everything)


    Pitaako Mun Kaikki Hoitaa? (Do I Have to Take Care of Everything?)

    The Voorman Problem

    Best Sound Editing

    Steve Boeddeker and Richard Hymns, All Is Lost

    Oliver Tarney, Captain Phillips

    Glenn Freemantle, Gravity

    Brent Burge, The Hobbit: The Desolation of Smaug

    Wylie Statement, Lone Survivor

    Best Sound Mixing

    Chris Burdon, Mark Taylor, Mike Prestwood Smith and Chris Munro — Captain Phillips

    Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead and Chris Munro — Gravity

    Christopher Boyes, Michael Hedges, Michael Semanick and Tony Johnson — The Hobbit: The Desolation of Smaug

    Skip Lievsay, Greg Orloff and Peter F. Kurland — Inside Llewyn Davis

    Andy Koyama, Beau Borders and David Brownlow — Lone Survivor

    Best Visual Effects

    Tim Webber, Chris Lawrence, Dave Shirk and Neil Corbould — Gravity

    Joe Letteri, Eric Saindon, David Clayton and Eric Reynolds — The Hobbit: The Desolation of Smaug

    Christopher Townsend, Guy Williams, Erik Nash and Dan Sudick — Iron Man 3

    Tim Alexander, Gary Brozenich, Edson Williams and John Frazier — The Lone Ranger

    Roger Guyett, Patrick Tubach, Ben Grossmann and Burt Dalton — Star Trek Into Darkness

    Best Adapted Screenplay

    Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke — Before Midnight

    Billy Ray — Captain Phillips

    Steve Coogan and Jeff Pope — Philomena

    John Ridley — 12 Years a Slave

    Terence Winter — The Wolf of Wall Street

    Best Original Screenplay

    Eric Warren Singer and David O. Russell — American Hustle

    Woody Allen — Blue Jasmine

    Craig Borten & Melisa Wallack — Dallas Buyers Club

    Spike Jonze — Her

    Bob Nelson — Nebraska
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Υποψηφιότητες των 86ων βραβείων Όσκαρ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top