F TV Series Review: Defiance (season 1) - FilmBoy TV Series Review: Defiance (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Defiance (season 1)


     
    Το διάσημο MMORPG (Massively multiplayer online role-playing game) Defiance έγινε σειρά και μπορώ να πω οτι ήταν μια ευχάριστη αλλαγή, αφού τα καλά sci-fi έχουν εκλείψει απο την τηλεόραση.

    Βασισμένο στην ιστορία του video game, η ομώνυμη σειρά δεν ακολουθεί πλήρως, αλλά δένει με ένα βαθύ νέο κόσμο, μια γη που έχει αλλάξει ριζικά μετά την εισβολή των Βόταν, εφτά δηλαδή εξωγήινων φυλών που ήρθαν στον πλανήτη, αφού ο δικός τους καταστράφηκε.

    Μετά απο ένα μακρύ και επώδυνο πόλεμο, οι εξωγήινες φυλές και η γήινοι συζούν σε ένα post apocalyptic κόσμο, ριζικά αλλαγμένο απο τον πόλεμο. 


    Η ζωή στις πόλεις θυμίζει western καταστάσεις, ενώ έξω από αυτές, τυχοδιώκτες ψάχνουν να πετύχουν κανένα διαστημόπλοιο, απέναντι στο κίνδυνο των μεταλλαγμένων ζώων.
     
    Τυχοδιώκτης είναι και ο Nolan (Grant Bowler, Killer Elite).

    Πρώην στρατιωτικός που δεν έχει τι να κάνει τώρα που ο πόλεμος έχει τελειώσει, γυρνάει στους ερημότοπους με την εξωγήινη θετή του κόρη, Irisa (Stephanie Leonidas).

    Οι δυο τους θα φτάσουν στην ανεξάρτητη πόλη Defiance (πρώην St. Louis) και θα καταλήξουν μέσα απο διάφορες συγκυρίες να αναλάβουν το πόστο του Σερίφη (Lawkeeper).



    Απο εκεί και πέρα βλέπουμε το πώς οι φυλές ζουν μαζί, έχοντας να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της καθεμιάς και φυσικά την αλλαγή που φέρνει η νέα γενιά.

    Μυστήρια τυλίγουν τον κάθε πρωταγωνιστή, αλλά υπάρχει και το μεγάλο, κύριο μυστήριο που ξετυλίγεται σιγά σιγά και μπλέκει την Irisa, τους Βόταν και την Earth Republic.

    Γενικά το Defiance ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, με αρκετό χιούμορ, ενδιαφέρον που δεν μειωνόταν, καλούτσικες ερμηνείες, πολιτικό μήνυμα (που το έχουμε φυσικά ξανακούσει, αλλά υπάρχει) και εφέ που σε λίγες στιγμές με χάλασαν.

    Στα συν να βάλω και την Stephanie Leonidas, μισή Κύπρια, η οποία έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Irisa και δίνει μια δυνατή ερμηνεία.

    Θα το πρότεινα σε όσους τους αρέσουν παραγωγές του sy-fy και σειρές τύπου Star Trek, Babylon 5 κτλ. 


    Τάσος Σαμπάρ.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Defiance (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top