F Ο Θρύλος - The Sorcerer and the White Snake (Bai she chuan shuo) - FilmBoy Ο Θρύλος - The Sorcerer and the White Snake (Bai she chuan shuo) - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Θρύλος - The Sorcerer and the White Snake (Bai she chuan shuo)

    Στα χαρτιά, το The Sorcerer and the White Snake ακούγεται σαν την απάντηση της Κίνας στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

    Είναι ένα big budget fantasy με πλάσματα της μυθολογίας, επικές μάχες πολεμικών τεχνών και μια ιστορία που λαμβάνει χώρα σε εντυπωσιακούς και larger-than-life τοποθεσίες.

    Βλέποντας το trailer και διαβάζοντας τις κριτικές, στην εκτέλεση μάλλον είναι περισσότερο σαν το Van Helsing της Κίνας – ένα υπερφυσικό θρίλερ με μέτρια CGI εφέ εποχής 90’s (άντε, λίγο μεταγενέστερο), μπερδεμένη έως ελλειπτική πλοκή και αρκετά άλλα τεχνικά προβλήματα.

    Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρίνουν αυστηρά μια ταινία μόνο από τα τεχνικά, αλλά το θάψιμο που κυκλοφορεί στα ιντερνέτια δε σταματάει σε αυτά.

    Η πλειοψηφία των κριτικών μιλάει για μια νωχελική ταινία, 100 λεπτά ρομαντικών φανφαρών, πολλών ειδών ζώα που μιλάνε, εξαναγκαστικό συναίσθημα και λίγες πολεμικές τέχνες.

    Η παρουσία του Jet Li μπορεί να πουλήσει μερικά εισητήρια παραπάνω, αλλά ουσιαστικά αξιοποιείται ελάχιστα, περίπου όπως στα Expendables.

    Το παράξενο είναι ότι ακόμα κι όταν ο Li αναλαμβάνει να δείρει μερικούς κώλους, ο σκηνοθέτης εστιάζει περισσότερο στα …εμπριμέ εφέ του υπολογιστή που τον περιβάλλουν, παρά στη δράση.

    Παράξενο γιατί στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Siu-Tung Ching, συν-σκηνοθέτης της τριλογίας Swordman και συντονιστής δράσης στο Hero, στο The Killer με τον John Woo και σε πάμπολλες άλλες.
    Ο άνθρωπος ξέρει από πολεμικές τέχνες και από δράση.

    Ο Jet Li (The Expendables 2) παίζει τον Abbott Fahai, έναν βουδιστή εξορκιστή που διευθύνει το Lei Feng Pagoda, ένα μοναστήρι που λειτουργεί και ως φυλακή για τους διάφορους δαίμονες και ξωτικά που ο kick-ass μοναχός έχει συλλάβει χρησιμοποιώντας τη μαγική πέτρινη μπάλα του.
     

    …Κάτι σαν τα proton packs στο Ghostbusters.


    Όταν δεν διαλογίζεται, ο Fahai περιδιαβαίνει την ύπαιθρο μαζί με το παπαδοπαίδι του, Neng Ren (Wan Zhang), και κυνηγάνε αυτά τα πνεύματα, είτε αυτά έχουν σκοπό να περάσουν στο βασίλειο των ανθρώπων και να σκορπίσουν τον όλεθρο, είτε πρόκειται για παιχνιδιάρικα ξωτικά που απλά θέλουν να σπάσουν πλάκα εις βάρος των θνητών.

    Οι White Snake (Eva Huang) και Green Snake (Charlene Choi) εμπίπτουν στην τελευταία, λιγότερο κακόβουλη κατηγορία.

    Όπως συνηθίζουν οι Ασιάτες, το The Sorcerer and the White Snake έχει δύο versions, μία για την Ασιατική αγορά και μία για τη διεθνή αγορά (περίπου 8 λεπτά μικρότερη η δεύτερη version).

    Η ιστορία των δύο φιδιών είναι μέρος της Κινέζικης μυθολογίας, για αυτό και το θέμα έχει απασχολήσει το σινεμά άλλες 6 φορές στο παρελθόν, με 5 ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά.

    Στην Κίνα έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβρη του 2011, στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τη Hollywood Entertainment από το Μάη του 2012 (ελληνικός τίτλος ‘Ο Θρύλος’), αλλά στην Αμερική προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου 2013.




    The Sorcerer and the White Snake trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Θρύλος - The Sorcerer and the White Snake (Bai she chuan shuo) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top