F Review: O Mαχητής - Vehicle 19 - FilmBoy Review: O Mαχητής - Vehicle 19 - FilmBoy
  • Latest News

    Review: O Mαχητής - Vehicle 19


     
    Κάνοντας ένα διάλειμμα από τα Fast and Furious, o Paul Walker πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα περιπέτεια, η οποία έχει γυριστεί σχεδόν αποκλειστικά μέσα σε ένα αυτοκίνητο και η κάμερα "στοχεύει" συνέχεια το πρόσωπο του.

    Είμαι φανατικός υπέρμαχος της ιδέας "βλέπω την ταινία αποκλειστικά για αυτό που αντιπροσωπεύει πρώτα και μετά την κοιτάω σαν σύνολο ταινίας". 

    Διαβάζοντας λοιπόν την κεντρική ιδέα, μπορώ να πώ ότι είχα "ψηθεί" πολύ άσχημα για αυτή την ταινία, μολονότι δεν πίστευα ότι θα έβλεπα και κανά αριστούργημα. 

    Ήλπιζα ότι θα έβλεπα ένα διασκεδαστικό b-movie, δυστυχώς όμως η πεποίθηση μου αυτή έγινε σκόνη και θρύψαλα, όσο περνούσε η ώρα.

    Ο ταξιδιώτης Michael Woods (Paul Walker, Fast and Furious 6), πρώην κατάδικος, παραβιάζει τους όρους της αναστολής του για να συναντήσει την πρώην του σύζυγο. 

    Στην προσπάθεια του αυτή επιβιβάζεται άθελα του στο «λάθος» ενοικιαζόμενο όχημα. 

    Σύντομα συνειδητοποιεί ότι το «περιεχόμενο» που ανακαλύπτει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου θα τον κάνει νούμερο ένα καταζητούμενο από μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών. 

    Η ταινία είναι low budget και κάνει μπαμ. 
    Αυτό πολλές φορές δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί έχουμε δει ταινιάρες που έχουν γυριστεί με λίγα λεφτά. 
    Όταν όμως η ταινία είναι σε κάθε περίπτωση "δευτεράντζα" (σε ποιότητα όπως λέμε χαρακτηριστικά), τότε το low budget δεν είναι καθόλου καλή έννοια.

    Η υπόθεση και η αρχή της ταινίας, δίνουν το εφαλτήριο για να δημιουργηθεί κάτι καλό, ωστόσο γρήγορα οι ελπίδες για μια αξιοπρεπή ταινία εξανεμίζονται. 
    Από ένα σημείο και μετά όλα αρχίζουν και είναι (φαίνονται) γελοία, ακόμα και για ταινία με πρωταγωνιστή τον Paul Walker


    Δεν είναι μόνο τα ακραία πράγματα που συμβαίνουν (ο Walker να περνάει μέσα από τζαμαρίες και να μην παθαίνει ούτε γρατζουνιά), είναι και οι τραβηγμένες "εκπλήξεις" του σεναρίου στο φινάλε και φυσικά η κάκιστη ερμηνεία του πρωταγωνιστή. 

    To σενάριο, πιο τρύπιο και από Ελβετικό τυρί, o Paul Walker στον βασικό ρόλο, άστα να πάνε. 
    Οι εκφράσεις του, η ερμηνεία του, τίποτα δεν μπορεί έστω και στο ελάχιστο να σώσει κάτι από την ταινία και να σε πείσει ότι ο Paul κάνει για αυτόν τον ρόλο.

    Είναι φανερό ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρατήσει ταινία μόνος του και ίσως θα πρέπει να προσπαθήσει να διαφοροποιηθεί από τέτοιου είδους ταινίες, για να καταλάβουμε τελικά αν μπορεί να παίξει κάποιο άλλο είδος και δεν είναι τόσο επίπεδος ηθοποιός. 

    Για να μην συζητήσουμε για το άθλιο μοντάζ (θα μπορούσε να βραβευτεί στα Βατόμουρα αν υπήρχε κατηγορία), που νομίζεις ότι βλέπεις ταινία του Trier με την κουνημένη κάμερα να ζαλίζει και να εκνευρίζει ακόμα και τον πιο υπομονετικό (φυσικά συνηθισμένο σε τέτοια) άνθρωπο. 

    Γενικότερα, εκτός από κάποια γέλια (άθελα της προφανώς), η ταινία δεν έχει να προσφέρει κάτι. 

    Oυσιαστικά παρακολουθούμε ένα κακέκτυπο του Fast and Furious, απλά η ταινία όχι απλά δεν βγάζει νόημα από πουθενά (αυτό πες ότι το παραμερίζεις κιόλας), αλλά δεν διασκεδάζεις παρόλο που (έστω και άθελα της) βγάζει αρκετό γέλιο. 

    Προορισμένη κατευθείαν για dvd (άσχετα αν εδώ για ανεξήγητους λογους βλέπει το φως της μεγάλης οθόνης, την στιγμή που άλλες ταινίες αδικούνται και δεν βγαίνουν στον κινηματογράφο), το Vehicle 19 είναι μια ταινία που καλό θα ήταν να αποφύγετε αν δεν θέλετε να χάσετε την ώρα σας.

    Στις αίθουσες από 1η Αυγούστου.

    Νίκος Δρίβας.



    Vehicle 19 trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: O Mαχητής - Vehicle 19 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top