F Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών - Mortal Instruments: City of Bones - FilmBoy Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών - Mortal Instruments: City of Bones - FilmBoy
  • Latest News

    Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών - Mortal Instruments: City of Bones

    Ζούμε σε ένα κόσμο χωρίς Harry Poter και Twilight, με τα δύο franchise να έχουν κλείσει το μαγαζί τον προηγούμενο χρόνο, αφήνοντας το Hollywood σε μια τρελή αναζήτηση του επόμενου μεγάλου fantasy saga που θα φέρει δισεκατομμύρια στις τσέπες του, με τα πιθανά sequels.

    Έχουν υπάρξει πολλές αποτυχίες (μην περιμένετε Beautiful Creatures 2), αλλά αυτό δεν θα σταματήσει τους παραγωγούς να προσπαθούν για το αδύνατο.

    Το Mortal Instruments από τη συγγραφέα Cassandra Clare (είναι τυχαίο άραγε ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν γραφτεί από θηλυκό χέρι;) είναι η επόμενη λογοτεχνική σειρά …μέχρι την επόμενη.

    Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αν οι πιστοί στο βιβλίο θα αποδεχθούν πλήρως την μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, και ακόμη πιο δύσκολο να κερδίσει οπαδούς μετά τη ταινία – όπως έγινε με το Twilight για παράδειγμα.

    Το πιθανότερο είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν το λογοτεχνικό Mortal Instruments …να συνεχίσουμε στην άγνοιά μας.
    Τα μηνύματα από τις ΗΠΑ έτσι λένε (αφού στην Ελλάδα ακυρώθηκε η δημοσιογραφική προβολή αμέσως μετά τις πρώτες κακές κριτικές …με ό,τι αυτό σημαίνει).

    Η Clary (Lily Collins, Stuck in Love) είναι μια μέση έφηβη που προσπαθεί να εξισορροπήσει την κοινωνική ζωή της με τις απαιτήσεις της ανύπαντρης μητέρας της, Jocelyn (Lena Headey, The Purge).

    Παρασυρόμενοι από ένα μυστηριώδες σύμβολο, η Clary και ο καλύτερός της φίλος Simon (Robert Sheehan, Season of the Witch), μπαίνουν σε ένα club όπου η νεαρή κοπέλα γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας που διαπράχθηκε από τον Jace (Jamie Campbell Bower, Breaking Dawn: Part 2), έναν ‘Shadowhunter’ που αναζητεί δαίμονες που μπαίνουν στο γήινο βασίλειο, για να τους σφάξει.

    Συνειδητοποιώντας ότι η Clary είναι η μόνη που μπορεί να τον δει, ο Jace την ενημερώνει για τη μαγική ικανότητά της και για τη κληρονομιά που έχει επωμιστεί, μακριά από τα εγκόσμια.

    Συγκλονισμένη με την είδηση, η Clary ταξιδεύει σε ένα μυστικό κρησφύγετο, το Ινστιτούτο, για να γίνει ασκούμενη Shadowhunter και να ενωθεί με τους συμπολεμιστές Alec (Kevin Zegers, Frozen) και Isabelle (Jemima West), δεδομένου ότι πρέπει να προσπαθήσουν όλοι μαζί να αποτρέψουν να πέσει σε λάθος χέρια το θρυλικό Mortal Cup, ένα θεϊκό στοιχείο ικανό για εξαιρετική δύναμη. 



    Η ημέρα της κρίσης φτάνει με την επιστροφή του Valentine (Jonathan Rhys Meyers, Albert Nobbs), ενός διάσημου Shadowhunter που έρχεται να συλλέξει το κύπελλο και να κυβερνήσει τον κόσμο.

    Το Mortal Instruments: City of Bones, σε σκηνοθεσία Zarald Zwart, είναι το πρώτο από μια σειρά βιβλίων που θα γίνουν ταινίες (καλώς εχόντων των πραγμάτων για τα ταμεία), με το Mortal Instruments: City of Ashes να έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2014.

    …Αν όμως αντέξει τις πολύ κακές κριτικές συνολικά και τις απρόσμενα κακές εισπράξεις στο άνοιγμα της Αμερικής (~$9 εκατομμύρια σε πάνω από 3000 αίθουσες!)  που έκανε το πρώτο τη προηγούμενη εβδομάδα.

    Στην Ελλάδα προβάλλεται από σήμερα 29 Αυγούστου.




    The Mortal Instruments: City of Bones trailer 2 από Horrorant
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Θανάσιμα Εργαλεία: Πόλη των Οστών - Mortal Instruments: City of Bones Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top