F Το Akira ίσως και να μην ακυρωθεί τελικά... - FilmBoy Το Akira ίσως και να μην ακυρωθεί τελικά... - FilmBoy
  • Latest News

    Το Akira ίσως και να μην ακυρωθεί τελικά...


    Το Akira του Katsuhiro Otomo που είχε κυκλοφορήσει το 1988 και ήταν βασισμένο σε manga του ίδιου, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της anime κουλτούρας που πρέπει να έχεις δει στη ζωή σου.

    Εκτυλισσόμενο σε ένα sci-fi κυβερνοπάνκ και δυστοπικό μέλλον, πρωταγωνιστές ήταν ο Kaneda, αρχηγός μιας συμμορίας μοτοσυκλετιστών που έπρεπε να σώσει τον φίλο του Tetsuo ο οποίος είχε αποκτήσει ψυχοκινητικές ικανότητες μετά από ένα κυβερνητικό πείραμα.

    Όσον αφορά την ταινία, υπήρξε μια περίοδος που μαθαίναμε συνεχώς νέα, ειδικά όσον αφορούσε το κάστιγνκ ...μέχρι που αναβλήθηκε επ'αόριστον και από τότε σιγή ιχθύος.

    Στο ρόλο του Kaneda είχε ανακοινωθεί ο Garrett Hedlund (Tron: Legacy), η Kristen Stewart (μπρρρ) ήταν υποψήφια για τον ρόλο της Kei, κοπέλας του Kaneda ενώ ο Ken Watanabe είχε αντικαταστήσει τον Gary Oldman για το ρόλο του πανίσχυρου στρατηγού Colonel που κυνηγούσε τον Tetsuo (αδιευκρίνιστο ποιος ακουγόταν για το ρόλο του τελευταίου).

    Λογικά θα βλέπαμε μια εξαμερικανισμένη εκδοχή αφού αντί του Neo Tokyo θα βλέπαμε το Neo Manhattan και την τελευταία φορά που αναφερθήκαμε γύρω στις αρχές του 2012, γνωρίζαμε πως η Warner ήθελε να δουλευτεί ξανά το σενάριο προκειμένου να μειώνονταν το μπάτζετ από τα $90 εκατομμύρια στα 60 με 70.

    Μετά από τόσες καθυστερήσεις, ο σκηνοθέτης Jaume Collet-Serra αποχώρησε, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να προσεγγίσουν και άλλους σκηνοθέτες όπως τους Henry Joost και Ariel Schulman των Paranormal Activity 3 και 4.

    Αυτό που άλλαξε ξαφνικά μέσα στον φετινό Αύγουστο είναι πως ο Collet-Serra επανήλθε στο πρότζεκτ, την παραγωγή του οποίου σκέφτεται να ξεκινήσει μέσα στην άνοιξη του 2014.

    Μέχρι τότε, ο σκηνοθέτης του Unknown θα έχει προχωρήσει σε δύο ακόμη συνεργασίες με τον Liam Neeson, το Run All Night (δίπλα του οι Joel "Robocop" Kinnaman, Ed Harris) και το Non Stop και μένει να δούμε αν μετά απ'όλα αυτά θα συνεχιστεί το Akira ή θα αναβληθεί μια και καλή.

    Μέχρι να έχουμε νεότερα, δείτε ξανά δύο storyboards που είχαν κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 αλλά αν θέλετε μια προσωπική γνώμη, αν δεν μπορούν να το φτιάξουν οι Ιάπωνες (ή έστω ο Del Toro) ας το αφήσουν.

    Αρκετά έχουν πονέσει τα ματάκια μας από τις αμερικάνικες εκδοχές της manga-anime κουλτούρας ...εκτός αν αλλάξουν τα πράγματα μετά τις παγκόσμιες εισπράξεις του Pacific Rim.


    Kostas Tsokos.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Akira ίσως και να μην ακυρωθεί τελικά... Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top