F Review: Bullet to the Head - FilmBoy Review: Bullet to the Head - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Bullet to the Head


     
    Χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν αναφερόμαστε σε action movies (και ειδικά για την δεκαετία του '90), ένα από τα 4-5 ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι ο Sylvester Stallone

    Πρώτα με τα Rocky (φυσικά και δεν είναι action movie), έπειτα με τα Rambo και αρκετές άλλες περιπέτειες, ο Sly έχει αναδειχθεί ιστορικά σε μια από τις μεγαλύτερες action figures όλων των εποχών.

    Mετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής - από το 2002 έχει να βγάλει κανονική ταινία, αν εξαιρέσουμε κάτι cameo και τις επανεμφανίσεις του ως Balboa (αποτυχημένη) και ως Rambo (βλεπόταν μια χαρά) - το 2010 επανήλθε με το προσωπικό του project το The Εxpendables, όπου μάζεψε νέους και παλιούς action stars. 

    Eδώ, στο Βullet to the Head είναι πιο κοντά στις περιπέτειες που έβγαζε με την σέσουλα την δεκαετία του '80 και του '90. 

    Το τελευταίο συμβόλαιο θανάτου που κλήθηκε να εκτελέσει ο βετεράνος επαγγελματίας πιστολάς James Bonomo (Stallone, The Expendables 2), μπορεί να στέφθηκε από επιτυχία, καθώς ο στόχος, ένας διεφθαρμένος μπάτσος, έπεσε νεκρός από τα πυρά του, κατοπιν όμως ο στενός του συνεργάτης βρήκε περίεργο θάνατο, με τέσσερις μελετημένες μαχαιριές, που του προκάλεσε ένας άγνωστος φονιάς. 

    Ένα φονικό που θα κινήσει την περιέργεια του αστυνομικού του τμήματος της Ουάσιγκτον, Taylor Kwon (Sung Kang, Fast and Furious 6), που θα ταξιδέψει μέχρι την Νέα Ορλεάνη, προκειμένου να προτείνει στον Bonomo, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό σκοπό: Να ανακαλύψουν την άκρη του νήματος, που θα τους οδηγήσει στον κοινό δολοφόνο των συνεργατών τους.

    Nαι καλά το φανταστήκατε. 
    Ο Bonomo δέχτηκε.

    Δεν θα γκρινιάξω πάλι για κλισέ και εύκολες λύσεις στο σενάριο και την εκτέλεση, απλά θα μεταφέρω τα πράγματα όπως είναι, για την ταινία και το είδος που αντιπροσωπευει. 


    Για μια ακόμα φορά έχουμε το μοτίβο του αταίριαστου διδύμου με χαβαλέ φυσικά, αλλά και (ας το πούμε) πιο σοβαρή προσέγγιση από άλλες ταινίες. 

    Ο Stallone με τον Kang λειτουργούν καλά σαν δίδυμο, και εκεί επικεντρώνεται η ταινία πέρα από την κεντρική ίντριγκα. 

    Με το που μαθαίνουμε φυσικά ότι ο Stallone έχει κόρη - η πανέμορφη Sarah Shahi (I Don't Know How She Does It) - είναι θέμα χρόνου να μπει και αυτή στο παιχνίδι. 

    Bασικό ρόλο στην ταινία κατέχει ο Jason Momoa (οι fan του Game of Thrones αλλά και του γυναικείου φύλου θα τον θυμούνται), ο οποίος σε μια μονομαχία γιγάντων θα κονταροχτυπηθεί σε κάποιο σημείο της ταινίας και με τον Sly

    Στην σκηνοθεσία έχουμε τον Walter Hill, ο οποίος είναι γνωστός πιο πολύ για την συμμετοχή του σαν παραγωγός στα Alien και στον πρόσφατο Prometheus.

    Xειρίζεται επαγγελματικά το θέμα του (εννοώντας ότι κάνει τα βασικά και τα τυπικά που χρειάζεται μια περιπέτεια) και προσφέρει μια ταινία που έχει ως στόχο να κάνει τον θεατή να περάσει ευχάριστα την ώρα του, χωρίς βέβαια να έχει περαιτέρω απαιτήσεις. 

    H ταινία διαθέτει καλογυρισμένες και γεμάτες ένταση σκηνές δράσης. 
    Εκεί που όπως είναι λογικό υστερεί και δεν έχει δοθεί βάση, είναι στο σεναριακό μέρος, όπου δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον ή κάτι το συνταρακτικό, καθότι (σχεδόν) όλα είναι αναμενόμενα. 

    Κακά τα ψέματα όμως, δεν επιλέγει κανείς ταινία του Stallone με βάση το σενάριο ή την πρωτοτυπία της υπόθεσης, αλλά με γνώμονα την δράση. 

    Σ' αυτόν τον τομέα τα πράγματα είναι ικανοποιητικά και αυτό είναι το ατού που μπορεί να έχει το Bullet to the Head.

    Kαθαρή fun action movie και τίποτε παραπάνω. 
    Δείτε την λοιπόν για αυτό που είναι και είναι δεδομένο ότι θα περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας.

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 29 Ιανουαρίου 2013.

    Νίκος Δρίβας.


       

    Bullet to the Head trailer 2 από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Bullet to the Head Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top