F Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Kate Beckinsale (Guest Post) - FilmBoy Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Kate Beckinsale (Guest Post) - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Kate Beckinsale (Guest Post)


    Σήμερα θα κάνουμε μια εξαίρεση, που πιθανόν να συνεχιστεί στο μέλλον.
    Το πρώτο Guest Post στο FilmBoy έρχεται από τον αμερικανό αρθρογράφο Spencer Blohm και με αφορμή τα γενέθλια της αγαπημένης όλων Kate Beckinsale, έγραψε ένα άρθρο για τον Καλύτερό της Ρόλο.


    Η λυγερή και κομψή βρετανίδα ηθοποιός Kate Beckinsale έγινε 40 χρονών στις 26 Ιουλίου, και μολονότι η ίδια δεν φαίνεται να μεγαλώνει καθόλου, η πρόοδο στη ζωή της μπορεί να μετρηθεί από το πλήθος των ρόλων που έχει παίξει.

    Από μικροσκοπικά ανεξάρτητα μέχρι υπερπαραγωγές $100 εκατομμυρίων, η Kate έχει γίνει ο ορισμός ενός διαρκώς ανερχόμενου αστεριού.


    Ένα παιδί από γονείς του χώρου του θεάματος

    Οι γονείς της Kate είναι η ηθοποιός Judy Loe και ο τηλεοπτικός κωμικός Richard Beckinsale.
    Αν και τα ονόματά τους δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμα εδώ, ο πατέρας της ήταν μια εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική προσωπικότητα στην Αγγλία, και ολόκληρο το έθνος θρήνησε όταν εκείνος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια στα 31 του, όταν η Kate ήταν μόλις 3 ετών.

    Καθώς η Kate άρχισε να ενδιαφέρεται για μια καριέρα στην υποκριτική, ανακάλυψε ότι το όνομα του πατέρα της, της άνοιξε πόρτες όχι μόνο από ανθρώπους της βιομηχανίας που τον γνώριζαν, αλλά και από ανθρώπους που απλώς τον θυμούνταν με μεγάλη αγάπη και ήθελαν να βοηθήσουν τη κόρη του.


    Οι Πρώτοι Ρόλοι

    Όπως τόσοι ηθοποιοί, η Kate ξεκίνησε από την τηλεόραση.
    Ο πρώτος ρόλος της ήταν σε μια τηλεταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το One Against The Wind του BBC, αλλά έγινε κάπως γνωστή με τη σάτιρα επίσης του BBC, Cold Comfort Farm, η οποία αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής που έγινε και κινηματογραφική ταινία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Τράβηξε περισσότερο τη προσοχή με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη παραγωγή του BBC το 1996 στο Emma της Jane Austen.

    Ωστόσο, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο αισθηματικό indie The Last Days of Disco του Whit Stillman το 1998, ήταν αυτός όπου η Kate εντοπίζεται από τον Michael Bay, που έμελλε να της δώσει τη μεγάλη ευκαιρία.


    Pearl Harbor - ένα σημάδι για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει;

    Η Kate Beckinsale ρίχθηκε απέναντι στους καρδιοκατακτητές Ben Affleck και Josh Hartnett στο Pearl Harbor το 2001, το οποίο πήγε καλά στα ταμεία παρά τις ελλείψεις στο σενάριό του.

    Η Kate ποτέ δεν κοίταξε πίσω, και μετά την ταινία του Bay έπαιξε σε επιτυχημένες εμπορικά ταινίες του Hollywood τα επόμενα χρόνια, όπως το Serendipity (2001), Underworld (2003) και Van Helsing (2004).

    Όμως, το μοτίβο που είχε αρχίσει, προβλημάτιζε πολλούς οπαδούς της: Η αμοιβή της γινόταν όλο και μεγαλύτερη, αλλά οι ταινίες που έπαιζε όλο και χειρότερες. 


    Μήπως ήταν καταδικασμένη να αποτελεί το καλύτερο πράγμα σε μεγάλες, αλλά κακές  ταινίες; 




    The Aviator

    Οι θαυμαστές που ανησυχούσαν ότι θα έκανε μόνο junk food blockbusters, έβγαλαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης όταν η Kate εμφανίστηκε στην βραβευμένη με Όσκαρ βιογραφία του Howard Hughes από τον Martin Scorsese, το The Aviator.

    Παίρνοντας 20 κιλά για να μοιάζει καλύτερα στην γεμάτη καμπύλες Ava Gardner, η  Kate εντυπωσίασε τους κριτικούς και έδωσε ώθηση στα Μέσα να μιλάνε μέχρι και για Όσκαρ, αλλά αυτό πήγε στη Cate Blanchett για τον πιο κεντρικό ρόλο της ως Katherine Hepburn.

    Παρόλα αυτά, η Kate έκανε μεγάλη εντύπωση, σε έναν δύσκολο ρόλο μιας σημαντικής ταινίας.


    Πρόσφατοι ρόλοι

    Από εκείνη την επιτυχία του 2004, ωστόσο, η Kate Beckinsale έχει επικεντρωθεί στην ανατροφή της κόρης της, στα 14 τώρα, και στο να παίρνει ρόλους σε μια ποικιλία από διαφορετικά είδη ταινιών, ή στο να γεμίζει τις αίθουσες ως ηρωίδα στα Underworld sequels του συζύγου της Len Wiseman, ή ως πανούργα villain στο remake του Total Recall.

    Πάντως, έχει αρχίσει να κάνει μικρότερες ταινίες και πάλι, εκπληρώνοντας κάποιες από τις προοπτικές που έδειξε σε μικρά indie, όπως το οδυνηρό Brokedown Palace το 1999 και την ιδιόμορφη λεσβιακή κωμωδία του 1997, Shooting Fish.


    What’s Next;

    Αυτή η hot action φιγούρα θα συνεχίσει με δύο επικείμενους ρόλους τίτλων.
    Στο ένα θα βρίσκεται μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Nick Nolte στο δράμα The Trials of Cate McCall και στο άλλο με τον βραβευμένο με Όσκαρ, Michael Caine στην προσαρμογή του Poe, Eliza Graves.

    Η Kate Beckinsale έφτασε τα 40, αλλά ποτέ δεν θα το έλεγες βλέποντάς την ή βλέποντας την καυτή της καριέρα.

    Λίγα λόγια για τον συντάκτη: Ο Spencer Blohm είναι ένας blogger για το χώρο του θεάματος στο directtvcomparison.com.  Ο ίδιος αναγνωρίζει την Kate ως μια πραγματική vampire vixen, πριν αυτό γίνει της μόδας. Ζει και εργάζεται στο Σικάγο με τον παθιασμένο κι επιθετικό γάτο του, Rupert.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Kate Beckinsale (Guest Post) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top