F Review: Απαραίτητη η Γονική Συμφορά - Parental Guidance - FilmBoy Review: Απαραίτητη η Γονική Συμφορά - Parental Guidance - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Απαραίτητη η Γονική Συμφορά - Parental Guidance


     
    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    Kαιρό είχαμε να δούμε τον Billy Crystal και την Bette Midler, δυο από τους πιο συμπαθείς κωμικούς του Hollywood που μεγαλούργησαν στα 80's και 90's. 

    To Parental Guidance όμως δεν είναι η ταινία που θα θέλαμε να τους δούμε να πρωταγωνιστούν, καθώς ούτε αναδεικνύει το ταλέντο τους, αλλά ούτε και προσφέρει τίποτε σαν κωμωδία.

    Έτσι λοιπόν,αυτές οι δυο μεγάλες μορφές του Αμερικάνικου σινεμά ενώνουν τις δυνάμεις τους τους και επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη, αλλά σε μια ακατάλληλη για την κλάση τους ταινία. 

    Κάθε φορά που η κόρη τους φεύγει για δουλειά, ο παππούς και η γιαγιά θα πρέπει να φροντίσουν τα τρία εγγόνια τους χρησιμοποιώντας για την διαπαιδαγώγησή τους τεχνικές του 21ου αιώνα...



    Όταν καμία από αυτές δεν έχει αποτέλεσμα, θα αναγκαστούν να βάλουν σε εφαρμογή τις παλιές, γνώριμες τεχνικές.

    Κι αν από την υπόθεση δεν περιμένεις πολλά (δεν είναι πολλές οι ταινίες με συνηθισμένη υπόθεση που να έχουν αποδειχτεί λίρα εκατό), τουλάχιστον ελπίζεις σε μια αξιοπρεπή σκηνοθεσία με υποφερτά αστεία, να περάσει η ώρα. 

    Αντίθετα όμως, το Parental Guidance του Andy Fickman (του You Again) είναι μια κοινότυπη και βαρετή κωμωδία που δεν έχει απολύτως τίποτα το ιδιαίτερο, πέραν από τους δυο παλαίμαχους πλέον στάρ. 

    Απλώς να τους χαζεύεις και να αναπολείς τις παλιές τους καλές στιγμές.

    Ενώ τον Billy Crystal τον βλέπουμε που και που στις τελετές των Όσκαρ με το καλό του χιούμορ - από τους πλέον αξιαγάπητους host των Βραβείων Όσκαρ - και πιο πρόσφατα στο The Tooth Fairy, η 68χρονη πλέον Bette Midler είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια.

    Παίζουν ακόμη η Marisa Tomei (The Ides of March), η Bailee Madison (Just Go With It) και άλλοι.  


    Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους μετά από χρόνια και οι δυο, επιστρέφουν σε μια απογοητευτική ταινία που δεν διαφέρει σε τίποτα από τις ταινίες που έχουν να κάνουν με παιδιά και στο τέλος όλα καταλήγουν ρημαδιό. 

    Ανόητα αστεία (ειδικά για το ταλέντο των δυο πρωταγωνιστών), ανόητα κλισέ σε κάθε γύρισμα της "πλοκής" (αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο) και φυσικά παιδιάστικα ηθικά διδάγματα. 

    Μόνο 2-3 αστεία θα μπορούσαν ίσως να σε κάνουν να γελάσεις, απλά επειδή ήταν ελαφρώς ανώτερα από τα υπόλοιπα ανέμπνευστα και είχαν να κάνουν με την τεχνολογία και το χάσμα γενεών, αλλά και πάλι είναι σταγόνα στον ωκεανό και η ταινία καταλήγει να είναι μαρτύριο. 

    Μήπως όμως η ταινία απευθύνεται εξ αρχής σε παιδιά; 
    Θα μπορούσε, αν και νομίζω πως κι αυτά, βλέποντας τόσα χρόνια τόσες φοβερές παιδικές ταινίες της Pixar και των άλλων εταιρειών, σίγουρα θα βαρεθούν με τα παρωχημένα jokes και ζήτημα αν θα γελάσουν, παρά μόνο με ελάχιστα αστεία.

    Αν σκεφτείς πάντως ότι το Parental Guidance βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν (με άνοιγμα μόλις $15 εκατομμύρια, αν και τελικά έκλεισε το Μάη με $77!), τότε μάλλον για οικογενειακή εορταστική ταινία την προορίζανε.

    Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε σε DVD από την Odeon στις 24 Απριλίου 2013, με τίτλο Απαραίτητη η Γονική Συμφορά.

    Ελπίζουμε να ξαναδούμε τους δυο αυτούς ηθοποιούς σε κάτι πιο ενδιαφέρον και όπως ισχύει και για άλλους καταξιωμένους ηθοποιούς, να μην συνοδεύετε πάντα το όνομά τους σαν κράχτης σε αρπαχτές. 
    Parental Guidance trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Απαραίτητη η Γονική Συμφορά - Parental Guidance Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top